Η αναγκαία τροποποίηση που χρειάζεται ο Βοτανικός

Η αναγκαία τροποποίηση που χρειάζεται ο Βοτανικός

Η αλλαγή στον νόμο προκειμένου να προχωρήσει και μεγάλο κλειστό γήπεδο, η καθυστέρηση λόγω των πολιτικών εξελίξεων, τα χρήματα της περιφέρειας και ο Δήμος Αθηναίων. To10.gr ρίχνει φως στην υπόθεση Βοτανικός.

Το θέμα του Βοτανικού και της στέγασης όλων των τμημάτων του Παναθηναϊκού επανήλθε στην επικαιρότητα, μετά τις δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για το όραμά του. Ένα όραμα που δεν είναι άλλο από το να βρίσκονται όλα τα τμήματα του συλλόγου σε έναν χώρο, μια μεγάλη παναθηναϊκή πολιτεία. Αλλά ο Βοτανικός, δεν είναι μια απλή υπόθεση…

Ο Γιαννακόπουλος το «πάλεψε» με το Athens Alive, έχοντας στο πλευρό του ξένες εταιρείες που θα έπαιζαν σημαντικό ρόλο στο φιλόδοξο πρότζεκτ. Ωστόσο φαίνεται πως ο συντελεστής δόμησης αποτέλεσμα ανυπέρβλητο εμπόδιο στο συγκεκριμένο όνειρο, με αποτέλεσμα ο μεγαλομέτοχος του τριφυλλιού να αναζητεί εναλλακτικές λύσεις. Και ο Βοτανικός αποτελεί αυτή τη στιμή την πλέον ρεαλιστική όλων.

Ήταν κάτι που το είχε πει ο ίδιος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πριν από δύο εβδομάδες, μιλώντας στην Cosmote TV, προαναγγέλοντας μάλιστα συνέντευξη Τύπου προκειμένου να αναλύσει το πλάνο του. Όλο αυτό το διάστημα δεν μιλούσε στον «αέρα». Είχε προχωρήσει τις επαφές με την κυβέρνηση, αλλά οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μετά τις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής δεδομένα θα φέρουν καθυστέρηση στο εγχείρημα. Και σίγουρα θα φέρει εξελίξεις μετά τις 7 Ιουλίου και τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών.

Το εμπόδιο του γηπέδου μπάσκετ και η αναγκαία τροποποίηση

Φυσικά, δεν είναι μόνο οι εκλογές και οι συμφωνίες που πρέπει να κάνει με οποιαδήποτε κυβέρνηση τα μοναδικά εμπόδια για την υλοποίηση του πρότζεκτ που έχει στο μυαλό του ο Γιαννακόπουλος. Οποιαδήποτε αλλαγή χρειαστεί στην ήδη ψηφισμένη Διπλή Ανάπλαση χρειάζεται τροποποίηση βάσει νόμου. Να περάσει, δηλαδή, μια νέα νομοθεσία από την κυβέρνηση, να περάσει εκ νέου από το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την ελπίδα να μην υπάρξει κάποια προσφυγή από οποιονδήποτε κάτοικο που μπορεί να φέρει την υπόθεση ακόμα πιο πίσω.

«Πρέπει να αλλάξουν κάποιοι συντελεστές δόμησης», είπε ο Γιαννακόπουλος στη σημερινή του τοποθέτηση και μόνο τυχαία δεν το ανέφερε. Αυτή τη στιγμή στον νόμο της Διπλής Ανάπλασης προβλέπεται κλειστό γυμναστήριο χωρητικότητας 1.750 θεατών. Είχε προβλεφθεί για να στεγάσει τα τμήματα του ερασιτέχνη. Ωστόσο εδώ μιλάμε πια για κάτι διαφορετικό. Για ένα μεγάλο γήπεδο μπάσκετ, κάτι που σημαίνει πως χρειάζεται νέος νόμος ο οποίος πρέπει να ψηφιστεί από την κυβέρνηση και να περάσει από το ΣτΕ.

Τα χρήματα

Επιπλέον, είναι σημαντικό να γνωρίζει ο Γιαννακόπουλος και πόσα χρήματα θα διαθέσει η επικράτεια ώστε να προχωρήσει το συγκεκριμένο πρότζεκτ. Όπως έγινε και στην περίπτωση της «Αγίας Σοφιάς» με την ΑΕΚ. Μόνος του ο Γιαννακόπουλος δεν μπορεί να σηκώσει το οικονομικό βάρος, αφού απαιτούνται πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Χρειάζεται χρόνος και σε αυτό, για να φανεί τι οικονομικές δυνατότητες υπάρχουν, πως θα βοηθήσει η επικράτεια και πως οι τράπεζες, οι οποίες μπορεί να δανειοδοτήσουν με τα κατάλληλα ανταλλάγματα ώστε να αποκτήσει η περιοχή… ζωή και «παναθηναϊκή μορφή».

Ο Δήμος

Τέλος, θα πρέπει να επισημανθεί και ο ρόλος του Δήμου Αθηναίων στο συγκεκριμένο πρότζεκτ. Ο Κώστας Μπακογιάννης είχε υποσχεθεί προεκλογικά πως το ζήτημα του γηπέδου του Παναθηναϊκού θα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του σε περίπτωση εκλογής του στον Δήμο. Ο Μπακογιάννης είναι το… απόλυτο φαβορί απέναντι στον Νάσο Ηλιόπουλο στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής και θα κληθεί και εκείνος να ασχοληθεί με την «καυτή πατάτα» του γηπέδου, το οποίο ταλαιπωρεί περισσότερα από 20 χρόνια τον μεγαλύτερο σύλλογο της Αθήνας. Και κάποια στιγμή πρέπει να λυθεί, ώστε να ανασάνει και η η περιοχή του Βοτανικού και ο ίδιος ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα λύσει πολλά απ’ τα προβλήματά του, ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο, αν αποκτήσει ένα δικό του σύγχρονο γήπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ