Βέλεθ: «Θέλω να μείνω για αρκετά χρόνια στον Άρη»

Βέλεθ: «Θέλω να μείνω για αρκετά χρόνια στον Άρη»

Σύνθημα παραμονής στο Κλεάνθης Βικελίδης έδωσε ο Ισπανός αμυντικός, που αναφέρθηκε και στην κρούση του Ολυμπιακού.

Με συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Karfitsa, ο Φραν Βέλεθ δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από την παρουσία του στον Άρη, τονίζοντας ότι επιθυμεί να παραμείνει στην ομάδα για χρόνια.

Ο Ισπανός στόπερ επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτησή του και ευχαρίστησε τον κόσμο των κίτρινων, που προσέφερε στήριξη στην ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν.

Για το τι του έχει μείνει από τη σεζόν που ολοκληρώθηκε: «Η φετινή χρονιά για μένα ήταν μία από τις καλύτερες της καριέρας μου. Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιλογή μου να έρθω στον Άρη. Ήταν πραγματικά ένας ξεχωριστός χρόνος. Ζήσαμε πολύ έντονες στιγμές σε μια χρονιά που είχε ευτυχή κατάληξη αφού πετύχαμε τον μεγάλο στόχο που είχε θέσει η διοίκηση από το προηγούμενο καλοκαίρι. Ο Άρης για μένα ήταν η τέλεια επιλογή».

Για την καλύτερη και την πιο δύσκολη στιγμή φέτος: «Πολλές ήταν οι στιγμές που μου έμειναν και με σημάδεψαν. Θα ξεχώριζα σαφώς το γκολ μου στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ, τη νίκη επί της ΑΕΚ που «κλειδώσαμε» την Ευρώπη, ακόμα και το ντεμπούτο μου στη Λαμία. Δύσκολες στιγμές υπήρξαν και ήταν κυρίως οι τραυματισμοί μου, όμως τα αφήνω όλα αυτά, τα διαγράφω και κρατάω μόνο τα θετικά».

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού: «Είναι αλήθεια πως όντως υπήρξε κρούση του Ολυμπιακού για εμένα. Όπως καταλαβαίνετε όμως όλα αυτά είναι θέματα που χειρίζεται ο ατζέντης μου και η τελική απόφαση ανήκει στον Άρη. Εγώ έχω συμβόλαιο με την ομάδα και για τη νέα σεζόν. Σε κάθε περίπτωση με τιμάει το ενδιαφέρον μιας μεγάλης ομάδας, αλλά ο τελικός λόγος και η απόφαση είναι στην πλευρά της ομάδας».

Για το αν θέλει να παραμείνει στον Άρη: «Το συμβόλαιό μου λήγει το καλοκαίρι του 2020, εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος που είμαι μέλος αυτού του συλλόγου. Δεν σας κρύβω πως θέλω να παραμείνω για αρκετά ακόμα χρόνια, δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση για την επέκταση του συμβολαίου μου, όμως δεν θα ήμουν καθόλου αρνητικός στο να συμβεί κάτι τέτοιο».

Για το ότι έγινε αρχηγός της ομάδας: «Μεγάλη τιμή. Ήταν κάτι που δεν το περίμενα να συμβεί. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα και με γεμίζει με ευθύνες. Το να είσαι αρχηγός του Άρη σου προσθέτει περηφάνια και θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα και τους προπονητές για την εμπιστοσύνη που έδειξαν σε μένα να με χρίσουν αρχηγό και να μου δώσουν το περιβραχιόνιο».

Για το ευρωπαϊκό εισιτήριο: «Δεν το συζητώ, ήταν κάτι σπουδαίο. Η ομάδα ταλαιπωρήθηκε πολύ όλα τα προηγούμενα χρόνια και κατάφερε μέσα σε μία σεζόν να επιστρέψει στην Ευρώπη μετά από οκτώ χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό για τον κόσμο, την διοίκηση, όλη την ομάδα συνολικά.

Πρέπει να απολαύσουμε την επιτυχία αυτή και από την προετοιμασία κιόλας να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τον επόμενο στόχο. Κάθε χρόνο θα πρέπει να κοιτάμε ψηλότερα. Το να παραμείνουμε σε τροχιά Ευρώπης είναι το μίνιμουμ, εγώ προσωπικά θέλω του χρόνου να παίξουμε σε τελικό κυπέλλου Ελλάδος».

Για το Κλεάνθης Βικελίδης: «Πριν έρθω στον Άρη είχα διαβάσει και είχα δει πολλά βίντεο με τον κόσμο της ομάδας. Φορώντας τη φανέλα του Άρη και παίζοντας στο γήπεδό μας με γεμάτο γήπεδο, κατάλαβα καλά το πόσο δυνατό κομμάτι αυτού του συλλόγου είναι ο κόσμος. Μας στήριξαν, ήταν δίπλα μας, ήταν παντού και αυτό μας έδινε μεγάλη δύναμη καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, ήταν καταπληκτικοί».

Για την αλλαγή προπονητή και τον Σάββα Παντελίδη: «Ήταν πολύ δύσκολο για εμάς όταν έφυγε ο Πάκο Ερέρα. Ήταν ο άνθρωπος που με πήρε τηλέφωνο για να έρθω στον Άρη. Επέμενε πολύ στην απόκτησή μου και του είμαι ευγνώμων γι’ αυτό.

Η έλευση του κ. Παντελίδη, όμως έφερε πολλές αλλαγές στην ομάδα, αλλαγές που βγήκαν σε καλό στην ομάδα. Αλλάξαμε στυλ παιχνιδιού, πήραμε αποτελέσματα, βαθμούς και μαζί του πετύχαμε τον μεγάλο μας στόχο».

Για το ποιος είναι ο MVP της φετινής χρονιάς: «Για μένα δεν υπάρχει ένας MVP. Πολυτιμότερη ήταν όλη η ομάδα. Για παράδειγμα σε ένα διάστημα της χρονιάς ο Χουλιάν (σ.σ. Κουέστα) μας κράτησε σε πολλά παιχνίδια, σε άλλη χρονική στιγμή ήταν ο Ματέο, ο Σιώπης, ο Ματίγια, ο Ντιγκινί με τα γκολ του. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω και δεν μπορώ να πω ένα όνομα. Και αυτό που λέω το εννοώ, δεν το αναφέρω απλώς για να αποφύγω να σας πω ένα όνομα».

Για τη Θεσσαλονίκη: «Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που μοιάζει πολύ με τη δική μου στην Ισπανία, την Ταραγόνα. Η ζωή στην Ελλάδα είναι εξαιρετική. Έχει θάλασσα, ήλιο, «ζεστούς» ανθρώπους που σε αγκαλιάζουν και σου δείχνουν αγάπη. Ο τρόπος ζωής στη Θεσσαλονίκη θα έλεγα πως είναι ίδιος με αυτόν που μεγάλωσα στην Ταραγόνα.

Σίγουρα εκεί είναι η οικογένειά μου, η σύζυγός μου, η κόρη μου, είναι το μέρος που μεγάλωσα και έχω τις αναμνήσεις μιας ζωής, αλλά θα μπορούσα να μείνω άνετα στη Θεσσαλονίκη για πάντα. Μαζί με την οικογένειά μου όμως, γιατί μου λείπουν πολύ.

Το πιο δύσκολο για μένα είναι το γεγονός πως δεν υπάρχει απευθείας πτήση για να τους επισκέπτομαι και πρέπει να αλλάζω δύο ακόμα και τρία αεροπλάνα και αυτό είναι κάτι που με δυσκολεύει πολύ γιατί δεν έχω τον χρόνο να τους βλέπω όσο θα ήθελα».

ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ…
ΚΟΥΕΣΤΑ: Αδερφικός φίλος
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Απόλαυση
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: Τα πάντα, ειδικά η κορούλα μου
ΡΟΝΑΛΝΤΟ Η ΜΕΣΙ: Μέσι
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ: AUDI Q5
ΦΑΓΗΤΟ: Παέγια

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ