Αποκάλυψη: Ρώτησε για Ντιόγκο Βιάνα ο Καρντόσο (vids)

Αποκάλυψη: Ρώτησε για Ντιόγκο Βιάνα ο Καρντόσο (vids)

To10.gr αποκαλύπτει τις συζητήσεις του νέου προπονητή της ΑΕΚ Μιγκέλ Καρντόσο με παίκτες από την Πορτογαλία. Μίλησε για τον ελεύθερο Ντιόγκο Βιάνα και όχι μόνο...

Ο Μιγκέλ Καρντόσο ήρθε στην Ελλάδα, παρουσιάστηκε από τους ανθρώπους της ΑΕΚ και έπιασε αμέσως δουλειά, θέτοντας επί τάπητος τον μεταγραφικό σχεδιασμό της Ενωσης.

Ο 47χρονος τεχνικός μάλιστα έχει ήδη αρχίσει τις πρώτες συζητήσεις με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους, με τον Πορτογάλο προπονητή να ψάχνει για τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του «10», ένας από τους ποδοσφαιριστές που του έχουν κάνει… κλικ και θα ήθελε να τον δει στα «κιτρινόμαυρα» είναι ο Ντιόγκο Βιάνα.

Ο Ντιόγκο Φιλίπε Γκερέρο Βιάνα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι Πορτογάλος, 29 ετών (22/2/1990), έχει ύψος 1.74 μ. και μπορεί να καλύψει όλη τη δεξιά πλευρά, προσφέροντας πολύτιμες λύσεις στον εκάστοτε προπονητή του.

Συγκεκριμένα, αγωνίζεται κυρίως στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, ωστόσο, κατά καιρούς έχει χρησιμοποιηθεί τόσο ως δεξί εξτρέμ όσο και ως δεξί μπακ. Τα τελευταία δύο χρόνια παίζει στην πατρίδα του με τη φανέλα της Μπελενένσες και σε λίγες εβδομάδες μένει ελεύθερος (30/6/2019) και θα μπορεί να υπογράψει σε όποια ομάδα θέλει.

Στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο τη δεδομένη στιγμή κοστολογείται στο 1.000.000 €, ενώ το 2014 η αξία του είχε φτάσει το 1.700.000 €. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Βιάνα προέρχεται από μια πολύ γεμάτη σεζόν, στην οποία αγωνίστηκε συνολικά σε 35 αγώνες, έχοντας 1 γκολ και 9 ασίστ σε 2.715 λεπτά συμμετοχής.

Πρόκειται επίσης για έναν πολύ έμπειρο παίκτη, ο οποίος στο παρελθόν περάσει και από την Πόρτο, αγωνιζόμενος τόσο στην Κ19 των Δράκων όσο και με την πρώτη ομάδα.

Εκτός από την Μπελένενσες και την Πόρτο, στην πατρίδα του έχει φορέσει επίσης τα χρώματα των Ντεπορτίβο Αβες (10 συμμ.), Πενιαφέλ (56 συμμ., 6 γκολ, 1 ασίστ), Ζιλ Βιθέντε (68 συμμ. 5 γκολ 11 ασίστ), ενώ στο εξωτερικό αγωνίστηκε στην Ολλανδία με την Φένλο (35 συμμ. 1 γκολ, 6 ασίστ) και στην Βουλγαρία με τις ΤΣΣΚΑ Σόφιας (18 συμμ., 5 γκολ, 1 ασίστ) και Λίτεξ Λόβετς (11 συμμ. 2 γκολ, 1 ασίστ).

Ο Μιγκέλ Καρντόσο τον γνωρίζει πολύ καλά από το πορτογαλικό πρωτάθλημα και θεωρεί ότι μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο, βοηθώντας τους Κιτρινόμαυρους σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αποκλειστικές πληροφορίες του «10», ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ ρώτησε για τον συμπατριώτη του, ο οποίος θα αποχωρήσει από την Μπελενένσες και θα συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα. Η υπόθεση του Βιάνα, πάντως, δεν είναι εύκολη, καθώς όπως προαναφέραμε, προέρχεται από μια γεμάτη σεζόν, προκαλώντας το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων…

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο 29χρονος άσος της Μπελενένσες δεν είναι ο μοναδικός παίκτης από την Πορτογαλία που ενδιαφέρει τον Μιγκέλ Καρντόσο. Ο Ιβηρας τεχνικός βρίσκεται σε επαφές και με άλλους ποδοσφαιριστές, θέλοντας να βρει τις καλύτερες λύσεις για να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στο ρόστερ της ΑΕΚ.

Δείτε τον εν δράσει:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ