Ρόβας: «Από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές ο Παντελίδης»

Ρόβας: «Από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές ο Παντελίδης»

Ο παλαίμαχος παίκτης του Άρη αναφέρθηκε στον Έλληνα τεχνικό, στον Θόδωρο Καρυπίδη και στην πορεία της ομάδας.

Με κολακευτικά λόγια αναφέρθηκε στη πορεία του Άρη την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε ο Βασίλης Ρόβας.

Ο παλαίμαχος παίκτης χαρακτήρισε τον Σάββα Παντελίδη ως έναν από τους καλύτερους Έλληνες τεχνικούς, ενώ μίλησε και για τον Θόδωρο Καρυπιδη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον ΑΡΕΝΑ FM 89.4:

Για προετοιμασία του καλοκαιριού για κάθε παίκτη: «Είκοσι χρόνια επαγγελματικά, αυτή η διαδικασία ήταν που περίμενε κάθε παίκτης πως και πως, να φεύγει προετοιμασία. Είναι στιγμή που του αρέσει πολύ. Το ξεκίνημα κάθε χρονιάς, είναι οτι καλύτερο για κάθε επαγγελματία».

Για τον Άρη και τον Σάββα Παντελίδη: «Μιλάω πάντα ανοιχτά. Ο Σάββας είναι από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές και φαίνεται, όπου πάει αφήνει έργο τα τελευταία χρόνια. Τον πιστεύω πολύ, είναι έξυπνος, ξέρει τα αποδυτήρια και τους Έλληνες παίκτες. Απλά χρειάζεται χρόνο και υπομονή. Ο Άρης αυτό συνήθως δε το έχει. Ήρθε το κατάλληλο τάιμινγκ το διπλό στην Ξάνθη, μετά ο προπονητής δούλεψε ελεύθερα και βελτιώθηκε η ψυχολογία στο τμήμα».

Για τις αυξημένες προσδοκίες τη νέα σεζόν και το πως πρέπει να πορευτούν οι «κιτρινόμαυροι» το καλοκαίρι: «Είναι μια παγίδα, δεν πρέπει να ενθουσιάζεται ο κόσμος. Ξέρω καλά τους φιλάθλους του Άρη. Μπαίνει πολύ ψηλά ο πήχης. Η ομάδα προερχόταν από παρακάτω κατηγορία και η χρονιά πήγε… μόνη της. Φέτος θα πρέπει να δουν τα πράγματα πιο αποφασιστικά και πιο συγκεντρωμένα. Να μη βιαστούν στις επιλογές που θα γίνουν. Πρέπει να μπει πλάνο και στόχο ξανά για την Ευρώπη. Με σωστές και όχι γρήγορες κινήσεις και επιλογές, θα πετύχουν ξανά το στόχο».

Για την Ευρώπη και οτι πρέπει να σχηματιστεί από νωρίς ένας «κορμός», μέσα στον Ιούνιο, ενόψει του δεύτερου προκριματικού στα τέλη Ιουλίου: «Ο Άρης έχει καλό “κορμό” ήδη. Μπορεί να πάρει 4-5 παίκτες να… κολλήσουν στο τωρινό ρόστερ και να κάνουν τη διαφορά. Ο Παντελίδης έχει… μάτι στους παίκτες, ξέρει το επίπεδο το ελληνικό, ξέρει ποιοι κάνουν τη διαφορά. Μαζί με τους κ.κ. Καρυπίδη και Διαμαντόπουλο έχουν το μπάτζετ για να πάρουν ένα μεγάλο ποδοσφαιριστή. Πιστεύω οτι θα τα καταφέρουν, θα κάνουν καλές επιλογές».

Για τον Θόδωρο Καρυπίδη και τις φωτογραφίες από τα έργα ανάπλασης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και το Ν. Ρύσιο, που αλλάζουν το στάτους της ομάδας: «Τον Θοδωρή τον ξέρω από πριν αναλάβει τον Άρη, από τότε που ανέλαβε τη Βέροια. Δεν έχω να πω πολλά, απλά επειδή ξέρω τον Άρη χρόνια, είναι ο μοναδικός πρόεδρος στην ιστορία της ομάδας που έβαλε τόσα πολλά λεφτά από την τσέπη του. Το διευκρινίζω. Άλλο το διαχειρίζομαι και άλλο το βάζω λεφτά δικά μου, για να φτάσει ο Άρης εκεί που πρέπει. Αυτό πρέπει να του πιστωθεί ιστορικά, όσα χρόνια μείνει στον Άρη ο κ. Καρυπίδης, να τον στηρίξουν και να αγκαλιάσουν όλοι την προσπάθειά του. Βλέπετε οτι έγιναν βήματα, έφτιαξε το προπονητικό κέντρο. Ήμουν στα γραφεία, είδα οτι κάνει τρομερά πράγματα στο γήπεδο. Κατεβάζει την κερκίδα, έφτιαξε το καφέ, τις σουίτες, βλέπω οτι σιγά-σιγά όλα μπαίνουν σε πολύ ευρωπαϊκά πρότυπα».

Για απόφασή του να σταματήσει και να γίνει μάνατζερ παικτών: «Τώρα ξεκίνησα από άλλο στίβο και μπορώ να σου πω οτι ήδη το έχω ξεχάσει. Δε μου λείπει τίποτα, αγαπώ το ποδόσφαιρο από άλλη πλευρά. Έχω τόσο όρεξη με αυτό που κάνω τώρα. Συνεργάζομαι με έναν πρώην συμπαίκτη μου, τον Γιάννη Σκοπελίτη, έχουμε χρόνια σχέση. Ήμασταν παλιά συμπαίκτες στον Ατρόμητο. Η φιλοσοφία μας ταιριάζει στα κριτήρια του ποδοσφαιριστή. Ανοίξαμε γραφείο στην Κύπρο, για λόγους φορολογικούς και επειδή ο Γιάννης εκεί είναι πολύ δυνατός, έχει πάνω από δεκαετία εκεί. Έκανε μεγάλη καριέρα εκεί, τον σέβονται πολύ οι Κύπριοι. Είναι η τέλεια χημεία, ένας στην Κύπρο, ο άλλος στην Ελλάδα. Τόσα χρόνια που έπαιζα ποδόσφαιρο, βοηθούσα πολλά παιδιά, έστω και κρυφά. Μου αρέσει να βλέπω νέα ταλέντα και να τα κρίνω, με τα δικά μου κριτήρια».

Για το τι χρειάζεται ένας ατζέντης: «Είναι πάρα πολλά, κάθε μάνατζερ δουλεύει με διαφορετικό τρόπο. Εγώ ως παίκτης ήμουν μαχητής στο γήπεδο, δε μου άρεσε να χάνω. Είναι παράλληλη δουλειά και στο θέμα εκπροσώπησης. Πρέπει να “τρέχεις”, να βλέπεις παίκτες, να αξιολογείς και να είσαι απαιτητικός στην επιλογή. Δεν αρκεί η ποδοσφαιρική αξία μόνο. Πρέπει να έχει το “πακέτο” ένας παίκτης, να είναι άνθρωπος, να αγαπά αυτό που κάνει, να παλεύει και να ζητά, το να θέλει να παίξει ποδόσφαιρο. Χρειάζεται “χημεία” ανάμεσα σε μάνατζερ και παίκτες».

Για το αν η ευθύνη του ατζέντη μπορεί να κρίνει το σωστό ή το λάθος για έναν παίκτη: «Πρέπει να είσαι τίμιος πάνω απ’ όλα. Να μη βάζεις τα λεφτά πάνω από την ελπίδα του παίκτη και να μη “ρίχνεις” ποτέ ομάδα για το δικό σου όφελος. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά για να ανταπεξέλθεις γι’ αυτό τον αγώνα. Δεν έβαλα ποτέ τα λεφτά πάνω από το ποδόσφαιρο, το ίδιο θα κάνω τώρα και για παίκτες που θα συνεργάζομαι. Δεν θα βάζω στο μυαλό κανενός ελπίδες που δεν ισχύουν, για να τον “αποκτήσω”. Θέλω να είμαι αληθινός και τίμιος, να λέω αυτά που ισχύουν. Όσο ψηλά και να φτάσω, όσο μεγάλους παίκτες και να έχω, δεν θα αλλάξω. Δεν θα βάλω τα λεφτά πάνω από παίκτες. Το έκανα και στον Άρη, όταν είχα συμβόλαιο επί Κούπερ, σε ευρωπαϊκά ματς, αλλά δεν υπολογιζόμουν και γι’ αυτό έφυγα. Υπήρχε δημοφιλία, έβαινες στη Θεσσαλονίκη και σε ήξεραν όλοι. Όταν ένας άνθρωπος έχει αρχές στη ζωή του, δεν αλλάζει».

Για το τι ετοιμάζει ένας νέος ατζέντης, για να καθιερωθεί: «Η γνωριμία μου η καλή είναι στην Αργεντινή και τη Λατινική Αμερική, με φίλους και καλούς συμπαίκτες μου. Έχω συνεργασία, κάνω σκάουτινγκ, μπαίνω βλέπω παιχνίδια και σχηματίζω δική μου άποψη. Γυρίζω όλη την Ελλάδα παράλληλα. Αυτό που θα κάνει τη διαφορά δεν είναι το “τώρα”, αλλά το “μετά”. Οι παίκτες από 14-15 ετών και πάνω πρέπει να είναι στις εθνικές και να πάρουν αξία, για να κάνουν μετά τη διαφορά και το παραπάνω βήμα, αργότερα. Αυτή είναι μια συζήτηση που δεν τελειώνει ποτέ».

Για το αν πρότεινε στον Άρη κάποιον παίκτη: «Πάντα υπάρχει κάποιος καλός παίκτης για τον Άρη από τον Βασίλη Ρόβα. Ξέρω τι παίκτες θέλει ο κόσμος του Άρη. Όποτε με χρειαστεί ο κ. Καρυπίδης, εδώ είμαι εγώ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ