Ο Ζεράλδες το «κλειδί» στον άξονα

Ο Ζεράλδες το «κλειδί» στον άξονα

Γιατί ο Μιγκέλ Καρντόσο «καίγεται» για τον Πορτογάλο άσο και πως η ενδεχόμενη απόκτησή του από την ΑΕΚ, αλλάζει εντελώς τα δεδομένα της μεσαίας της γραμμής.

Ο Φρανσίσκο Ζεράλδες της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας αποτελεί τον «εκλεκτό» του Μιγκέλ Καρντόσο για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής της ΑΕΚ. Ο 24χρονος άσος είναι αυτή τη στιγμή ο βασικός μεταγραφικός στόχος του Δικεφάλου όχι μόνο για τη θέση του κεντρικού χαφ, αλλά συνολικά από τις υποθέσεις ποδοσφαιριστών που εξετάζονται από την Πορτογαλία.

Ο Ζεράλδες είναι ένας παίκτης που ο Καρντόσο θεωρεί απαραίτητο, για να «χτίσει» την ΑΕΚ που οραματίζεται. Μιας και γνωρίζει πολύ καλά τι μπορεί να δώσει ο Πορτογάλος μέσος, με τον οποίο έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν. Ενώ πρέπει να σημειωθεί πως ο Καρντόσο ποντάρει πολλά στο παραπάνω και για να πειστεί ο Ζεράλδες να μετακομίσει στην Αθήνα, παρά το ενδιαφέρον που υπάρχει από άλλους συλλόγους. Ακόμα και της χώρας του.

Ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ έχει μεταφέρει στη διοίκηση της ομάδας πως ο 24χρονος μέσος είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που μπορούν να αλλάξουν εντελώς τα δεδομένα του αγωνιστικού χάρτη. Ένας ποδοσφαιριστής που διαθέτει εμπειρία, όμως παράλληλα έχει και περιθώρια εξέλιξης. Μια εξέλιξη που μπορεί να πετύχει μέσω της Ένωσης, που μεταξύ άλλων θα έχει στα χέρια της και ένα εξαιρετικό πρότζεκτ, από οικονομικής άποψης.

Η Ένωση, μετά από εισήγηση του Καρντόσο, έχει βάλει μπροστά την υπόθεση του κεντρικού χαφ της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, με την πρόθεσή της να είναι αρχικά ο δανεισμός του. Κάτι για το οποίο η ομάδα του Ζεράλδες δεν παρουσιάζεται αρνητική, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το όλο θέμα είναι απλό να ολοκληρωθεί.

Το βέβαιο είναι πως η προσθήκη του Ζεράλδες είναι προτεραιότητα για την ΑΕΚ, που θέλει το συντομότερο να ξεκαθαρίσει τα δεδομένα της υπόθεσης. Κάτι στο οποίο είναι πιθανό να συμβάλει και ο Καρντόσο, τόσο μέσω της επαφής που έχει με τον παίκτη όσο και μέσω των γνωριμιών του στα «Λιοντάρια».

«Ρυθμιστής» του άξονα

Ο Μιγκέλ Καρντόσο έχει λεπτομερή εικόνα για το ρόστερ της ΑΕΚ και τις ανάγκες του. Μία από τις προσθήκες που εισηγήθηκε προκειμένου η Ένωση να διαθέτει τα «όπλα» που επιθυμεί, είναι ένας δημιουργικός χαφ. Ένας μέσος που θα κάνει δουλειά στο κέντρο, όμως παράλληλα θα βοηθάει πολύ και στο δημιουργικό κομμάτι.

Τα παραπάνω στοιχεία ο Καρντόσο τα έχει βρει στο πρόσωπο του Φρανσίσκο Ζεράλδες, που υπολογίζει να γίνει ο «ρυθμιστής» του άξονα της ΑΕΚ, εφόσον αποκτηθεί. Ο Πορτογάλος τεχνικός θεωρεί πως ο 24χρονος μέσος είναι αυτό που λείπει από τα χαφ της ομάδας, προκειμένου να προκύψει η επιθυμητή ισορροπία.

Ο Καρντόσο έχει στο μυαλό του και το 4-3-3 ως τακτικό πλάνο και ένας παίκτης με τα χαρακτηριστικά του μέσου της Σπόρτινγκ, είναι απαραίτητος για την ορθή εφαρμογή του. Έτσι ώστε να υπάρχει «σύνδεση» μεταξύ μεσαίας γραμμής και επίθεσης, με την ομάδα να μην υστερεί δημιουργικά, λόγω της απουσίας ενός επιτελικού μέσου πίσω από τον φορ.

Όμως ο Ζεράλδες μπορεί να «κουμπώσει» ιδανικά και στο 4-2-3-1, που επίσης αναμένεται να δούμε από την ΑΕΚ τη νέα σεζόν. Εκεί ο Καρντόσο είναι πιθανό να δοκιμάσει κάποιες φορές και ένα πιο επιθετικό δίδυμο μέσων, σε παιχνίδια πρωταθλήματος με κλειστές άμυνες. Τέτοιο θα μπορούσε να είναι το Ζεράλδες-Κρστίτσιτς για παράδειγμα, που δεν το αναφέρουμε τυχαία. Μιας και ο τεχνικός της ΑΕΚ έχει μεταφέρει προς τους ανθρώπους του ποδοσφαιρικού τμήματος, πως οι δύο άσοι μπορούν να συνυπάρξουν στον άξονα. Ακόμα και σε σχηματισμό 4-2-3-1.

Και «αντι-Μάνταλος»

Ένας από τους λόγους που ο Καρντόσο «καίγεται» για την απόκτηση του Ζεράλδες είναι και η ικανότητα του Πορτογάλου μέσου να καλύψει περισσότερες από μία θέσεις στο κέντρο. Καθώς κατά συνθήκη μπορεί να αγωνιστεί και ως «δεκάρι». Μια θέση που η ΑΕΚ πίσω από τον Μάνταλο, δεν διαθέτει άλλο ποδοσφαιριστή με αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Καθώς ούτε ο Μπακασέτας, ούτε ο Λιβάγια είναι επιτελικοί μέσοι.

Ο Ζεράλδες έχει αγωνιστεί στον χώρο πίσω από τον φορ στο διάστημα της συνεργασίας του με τον Καρντόσο στη Ρίο Άβε με απόλυτη επιτυχία. Γι’ αυτό και στο μυαλό του 47χρονου προπονητή υπάρχει η αξιοποίηση του συμπατριώτη και σε αυτόν τον εναλλακτικό ρόλο, εφόσον χρειαστεί. Κάτι που έχει μετρηθεί στο μυαλό του Καρντόσο, προκειμένου να πάρει την απόφαση για να θέσει ως μεταγραφική προτεραιότητα των Κιτρινόμαυρων τον ύψους 1.75 χαφ της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ