Ο Μάριος Σιαμπάνης έως το 2023 στον Ολυμπιακό

Ο Μάριος Σιαμπάνης έως το 2023 στον Ολυμπιακό

To10.gr γράφει για τη συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Μάριο Σιαμπάνη για 4 χρόνια. Το «άκυρο» στον ΠΑΟΚ, η Σίτι, ο Παναθηναϊκός, η απομόνωση και ένα ταλέντο που ανατέλλει.

Το ταλέντο του ανάγκασε τη Μάντσεστερ Σίτι να καταθέσει επίσημη πρόταση στον ΠΑΟΚ για την απόκτησή του. Πρόταση που απορρίφθηκε ασυζητητί. Πρόταση που οδήγησε τους Θεσσαλονικείς να του κάνουν συμβόλαιο ύψους 150.000 € για να μην τον χάσουν. Πρόταση, όμως, που δεν στάθηκε ικανή να τον πείσει στην πορεία ότι ο Δικέφαλος του Βορρά είναι η κατάλληλη ομάδα για τη συνέχεια της καριέρας του. Ετσι, ο Μάριος Σιαμπάνης -περί ου ο λόγος- πήρε τη μεγάλη απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Το απόγευμα της Τρίτης to10.gr αποκάλυψε τις επαφές και το ραντεβού του Σιαμπάνη με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Πλέον, είναι οριστικό ότι ο διεθνής τερματοφύλακας, που θα κλείσει τα 20 του χρόνια στις 28 Σεπτεμβρίου, θα είναι ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών για τα επόμενα 4 χρόνια. Καθώς η συμφωνία «κλείδωσε» και θα έχει διάρκεια έως το καλοκαίρι του 2023.

Από τον Ολυμπιακό δεν επιβεβαιώνεται το παραμικρό, ωστόσο, οι πληροφορίες είναι πολύ συγκεκριμένες και αναφέρουν ότι ο Σιαμπάνης ήταν κάτι παραπάνω από θετικός από την πρώτη στιγμή που έγινε η κουβέντα με τους Ερυθρόλευκους. Για την ακρίβεια, είπε αμέσως το «ναι» και για το ραντεβού και για τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου και για όλα. Καθώς πέραν του ότι θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στην κορυφαία ομάδα της χώρας, θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις για την τραγική συμπεριφορά του ΠΑΟΚ προς το πρόσωπό του.

Η ΣΦΟΔΡΗ ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Ο Σιαμπάνης δεν έχει μιλήσει για όσα έγιναν τους τελευταίους μήνες στον ΠΑΟΚ και πιθανότατα δεν θα μιλήσει. Ωστόσο, ήταν τόσο σοβαρά, που προκάλεσαν αλυσιδωτές αντιδράσεις. Και προκάλεσαν το οριστικό διαζύγιο μεταξύ των δύο πλευρών, παρά την ασφυκτική πίεση του Δικεφάλου για να υπογράψει νέο συμβόλαιο ο 19χρονος γκολκίπερ.

Αφήνοντας στην άκρη διάφορες γραφικότητες που κυκλοφορούν, πως ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε να τον διατηρήσει στο ρόστερ του, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δικέφαλος άσκησε πολύ μεγάλη (και ποικιλότροπα…) πίεση στον Σιαμπάνη, ώστε να τον πείσει να βάλει την υπογραφή του σε επέκταση συμβολαίου. Μάλιστα, αυτό εντάθηκε όταν στην εξίσωση μπήκε ο Παναθηναϊκός, αλλά και ομάδες από το εξωτερικό, που επανεμφανίστηκαν για να τον αποκτήσουν ως ελεύθερο, μετά τις πρότερες αρνήσεις του ΠΑΟΚ να τον πουλήσει. Βλέπετε, στον Δικέφαλο τον θεωρούσαν (και τον θεωρούν ακόμη) ως τον καλύτερο στην Ελλάδα στην ηλικία του (και όχι μόνο).

Μετά από μια σειρά επεισοδίων με μεγάλη ένταση και… παρατράγουδα και μετά την ξεκάθαρη άρνηση του Σιαμπάνη να ενδώσει στις πιέσεις για να υπογράψει νέο συμβόλαιο, ο ΠΑΟΚ έβαλε τον παίκτη να προπονείται μόνος του. Από τα τέλη Ιανουαρίου. Σε διαφορετική ώρα από τους συμπαίκτες του, στο προπονητικό κέντρο, με παρουσία γυμναστή και γιατρού, ώστε να μην μπορεί ο Σιαμπάνης να προσφύγει στη FIFA για μείωση προσωπικότητας και να καταγγείλει την ομάδα του.

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ

Όταν η περίπτωση του Σιαμπάνη έφτασε στα χέρια του Ολυμπιακού, η απόφαση φαίνεται να πάρθηκε πολύ εύκολα. Και αυτό διότι στον Πειραιά γνώριζαν και γνωρίζουν τις ικανότητες και τα προσόντα του διεθνούς γκολκίπερ. Μάλιστα, δεν πρέπει να αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο να τον δούμε να παίρνει συμμετοχές και ευκαιρίες στη χρονιά που έρχεται. Εάν, βεβαίως, αποδείξει μέσα από τις προπονήσεις και την προετοιμασία, ότι πράγματι μπορεί να σταθεί αντάξιος των απαιτήσεων ενός συλλόγου όπως ο Ολυμπιακός. Και κυρίως εάν είναι έτοιμος πνευματικά και σωματικά να ανταπεξέλθει, να δουλέψει και να βελτιωθεί, για να γίνει η πρώτη επιλογή πίσω από τον Ζοσέ Σα.

Εως τότε, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός βάζει στο δυναμικό του ένα ακόμη εξαιρετικά ταλαντούχο Ελληνόπουλο. Και σε δεύτερο βαθμό, πετυχαίνει ακόμη μία μεταγραφική νίκη επί του ΠΑΟΚ. Χωρίς να την επιδιώκει, βεβαίως, αλλά νίκη. Όπως και η πρόσφατη απόκτηση του 16χρονου Τσέλιου, που αποτελούσε το μεγαλύτερο ταλέντο της ακαδημίας του Δικεφάλου, κατά την άποψη του Γιώργου Σαββίδη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ