ΑΕΚ: Τα κιτρινόμαυρα «projects» που μπορούν να ανοίξουν την αγορά του εξωτερικού

ΑΕΚ: Τα κιτρινόμαυρα «projects» που μπορούν να ανοίξουν την αγορά του εξωτερικού

Ποιοι παίκτες της ΑΕΚ βρίσκονται στα «ραντάρ» ομάδων του εξωτερικού και είναι πιθανό να βάλουν την Ένωση σε σκέψεις… πώλησης.

Η ΑΕΚ πέρα από την αγωνιστική της εξέλιξη και την κατάκτηση τίτλων τα τελευταία χρόνια, έχει δημιουργήσει και αρκετά ελπιδοφόρα «πρότζεκτς», όσον αφορά την ξένη αγορά. Παίκτες δηλαδή που έχουν κάνει βήματα προς τα εμπρός στην καριέρα τους και μέσω των εμφανίσεών τους με την Ένωση, έχουν αποκτήσει χρηματιστηριακή αξία.

Είναι σαφές πως η ΑΕΚ θέλει αργά ή γρήγορα να μπει και στο συγκεκριμένο «παιχνίδι». Εκείνο των πωλήσεων δηλαδή, που θα της επιτρέψει να «ανοικτεί» στην αγορά, να αποκτήσει διασυνδέσεις και φυσικά, να γεμίσει τα ταμεία της. Κάτι που φέτος, είναι πολύ πιθανό να συμβεί.

Οι Κιτρινόμαυροι διαθέτουν ένα γκρουπ παικτών που άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο, απασχολούν συλλόγους του εξωτερικού. Κάτι που στο επόμενο διάστημα είναι πιθανό να γίνει και πιο ξεκάθαρο, αφού για κάποιους παίκτες, το ενδιαφέρον εκτός συνόρων είναι έντονο.

Τα «χρυσά» γάντια του Μπάρκα

Το πιο ελπιδοφόρο πρότζεκτ της ΑΕΚ, αναφορικά με τα χρήματα που θα μπορούσε να εισπράξει η ομάδα μέσω μιας πώλησης, είναι ο Βασίλης Μπάρκας. Ο διεθνής τερματοφύλακας έχει μπει στα ραντάρ ομάδων από την Γαλλία (Μονακό), την Ιταλία (Ρόμα) αλλά και την Ολλανδία (Άγιαξ). Κάτι στο οποίο συνέβαλε καθοριστικά η παρουσία του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Ένωση ποντάρει πολλά πάντως στον Μπάρκα και γι’ αυτόν τον κοστολογεί ακριβά. Αφού οι πληροφορίες θέλουν την ΑΕΚ να απαιτεί ένα ποσό άνω των επτά εκατομμυρίων ευρώ, για να μπει στη διαδικασία συζήτησης με κάποιον σύλλογο για τον Έλληνα κίπερ.

Μάνταλος και Μπακασέτας «βλέπουν» εξωτερικό

Ο Πέτρος Μάνταλος και ο Τάσος Μπακασέτας είναι δύο παίκτες που απασχολούν ομάδες του εξωτερικού. Για τον αρχηγό της ΑΕΚ είχε προκύψει πέρυσι ενδιαφέρον από την Αγγλία, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν ομάδες της Τουρκίας, αλλά και του Βελγίου, να τον παρακολουθούν… στενά.

Ο «Μπάκα» από την άλλη φαίνεται να δείχνει «ζεστός» με την προοπτική της Ιταλίας, που γνωρίζει άλλωστε καλά ο ατζέντης του, Φεντερίκο Παστορέλο. Πάντως για να αποχωρήσουν από την ΑΕΚ θα απαιτηθούν για τον Μάνταλο τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια ευρώ, ενώ περίπου στα μισά κοστολογείται από την Ένωση ο συμπαίκτης του.

Οι… εκπλήξεις που μπορεί να έρθουν από τη Γερμανία

Ο Κώστας Γαλανόπουλος είχε μπει στην μεταγραφική λίστα ομάδων της Γερμανίας, με τις φήμες περί πρότασης από την Μπουντεσλίγκα για τον νεαρό χαφ να κυκλοφορούν από πέρυσι. Ενώ ενδιαφέρον από το συγκεκριμένο πρωτάθλημα υπάρχει και για τον Μιχάλη Μπακάκη.

Αμφότεροι πάντως δεν είναι στην πρώτη γραμμή της σχετικής… ατζέντας της ΑΕΚ, με το σενάριο της πώλησής τους φέτος να μην είναι το πιθανότερο. Ωστόσο, παραμένει υπαρκτό. Σε ότι έχει να κάνει με τα οικονομικά δεδομένα, η Ένωση θα ήταν διατεθειμένη να συζητήσει την παραχώρηση του Μπακάκη με ένα ποσό κοντά στα δύο εκατομμύρια ευρώ, ενώ λίγο υψηλότερα κυμαίνονται οι απαιτήσεις της για τον Γαλανόπουλο.

Θετικοί ΑΕΚ και Λιβάγια αλλά με προϋποθέσεις

Η ΑΕΚ ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο πως ούτε υπάρχει κάποια πρόταση για τον Μάρκο Λιβάγια, αλλά ακόμα κι αν υπήρχε, δεν θα μπορούσε καν να τη συζητήσει, αν έφτανε μόλις τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Το παραπάνω είναι σαφές, όμως από την άλλη δεν ακυρώνει το ενδεχόμενο πώλησης του Κροάτη άσου, φέτος.

Τόσο η Ένωση, όσο και ο ίδιος ο παίκτης, δεν θα έβλεπαν με κακό μάτι μια συμφωνία που θα έβγαζε αμφότερους ωφελημένους. Όμως για να συμβεί αυτό, θα πρέπει η προσφορά που θα φτάσει για τον 26χρονο άσο στα γραφεία της ΠΑΕ, να αγγίζει ή ακόμα και να ξεπερνά, τα έξι εκατομμύρια ευρώ.

Κερδισμένη… διπλά

Η ΑΕΚ γνωρίζει πως για να ανεβάσει το οικονομικό της ταβάνι, από τη στιγμή που προχωρά με μια λογική έσοδα-έξοδα, πρέπει να εκμεταλλευτεί και το έμψυχο δυναμικό της. Άλλωστε πολύ μεγάλες ομάδες της Ευρώπης όπως η Πόρτο ή η Λιόν, βαδίζουν πάνω στη συγκεκριμένη λογική και όπως έχει φανεί, απόλυτα πετυχημένα.

Η Ένωση είναι διατεθειμένη φέτος να κάνει αυτό το βήμα. Να δημιουργήσει «νέους Παπασταθόπουλους» και να βγει ωφελημένη και μάλιστα εις διπλούν! Αφενός διότι θα εισρεύσουν στα ταμεία της αρκετά εκατομμύρια ευρώ και αφετέρου, διότι θα αποκτήσει συνεργασίες με πρόσωπα και ομάδες, που στα επόμενα χρόνια είναι πιθανό να της ανοίξουν άλλες πόρτες. Όχι μόνο για το κεφάλαιο «πωλήσεις», αλλά και για εκείνο της ενίσχυσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ