Η ανάλυση του Ροντρίγκο Σοάρες που πήρε ο ΠΑΟΚ (vid)

Η ανάλυση του Ροντρίγκο Σοάρες που πήρε ο ΠΑΟΚ (vid)

Δείτε μια πιο αναλυτική προσέγγιση του Βραζιλιάνου φουλ μπακ που θα ενισχύσει τον Δικέφαλο.

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Βραζιλιάνου Ροντρίγκο Σοάρες, ο οποίος είναι ένας δεξιός φουλ μπακ.

Η υπερφόρτωση του Λέο Μάτος, ο τραυματισμός του Βιεϊρίνια και η απουσία άλλου καθαρού δεξιού μπακ (πλην του νεαρού Λύρατζη που θα πάρει κάποιες ευκαιρίες), ανάγκασε τον Δικέφαλο να κινηθεί για έναν παίκτη που θα δώσει ανάσες στον 33χρονο πλέον Βραζιλιάνο δεξιό οπισθοφύλακα βασικό στον ΠΑΟΚ τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο Ροντρίγκο Άλβες Σοάρες είναι γεννημένος τον Δεκέμβρη του 1992 και ολοκλήρωσε δύο γεμάτες χρονιές με την φανέλα της Ντεπορτίβο Άβες στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, έχοντας πριν και ένα όχι εντυπωσιακό πέρασμα για ενάμιση χρόνο από την Πόρτο, όπου αγωνίστηκε μόνο με την δεύτερη της ομάδα στην δεύτερη κατηγορία. Το «Repress» προχώρησε σε μια εξαιρετική ανάλυση των στοιχείων που διαθέτει ο νέος Βραζιλιάνος του ΠΑΟΚ.

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ

Τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν περισσότερο σε δεξιό μπακ, όμως ο προπονητής του στην Άβες τον χρησιμοποίησε και ως δεξιό μέσο στην τετράδα του σχηματισμού 3-4-3, που επιλέγει αρκετά συχνά. Συνολικά στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας τη σεζόν που μας πέρασε είχε 19 συμμετοχές ως δεξί μπακ στο 4-3-3 και 14 ως δεξιός μέσος στο 3-4-3.

Είναι ιδιαίτερα εκρηκτικός στα πρώτα μέτρα και με πολύ καλή φυσική κατάσταση. Επίσης είναι κρίσιμος στο «χτίσιμο» παιχνιδιού της ομάδας του με πετυχημένες μακρινές μεταβιβάσεις, ποιοτικές σέντρες και πρώτος στην κατηγορία «πάσες-κλειδιά»!

Πηγαίνει στην αμυντική μονομαχία χωρίς να είναι το δυνατό του σημείο αλλά είναι δύσκολο να του ξεφύγει αντίπαλος μόνο με την ταχύτητα. Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν προσφέρει τη διαγώνια κάλυψη αλλά είναι κάτι που εντοπίζεται όταν αγωνίζεται σε πιο προωθημένη θέση.

Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ

Πέρυσι ο Ροντρίγκο Σοάρες είχε 41 επίσημα ματς στην Άβες με 4 γκολ και 9 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Ενδιαφέρον προκαλεί εκτός από τον αριθμό των συμμετοχών του (33 στον αριθμό), οι ασίστ σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο (5 και 3 αντίστοιχα). Από την άλλη πλευρά ο μικρός αριθμός των καρτών ίσως δείχνει τάση για έναν όχι ιδιαίτερα aggressive ποδοσφαιριστή.

Τα νούμερα δείχνουν έναν επιθετικογενή ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στα άκρα και αρέσκεται στις μακρινές μεταβιβάσεις και τις σέντρες. Υψηλό ποσοστό για την θέση που αγωνίζεται παρατηρούμε στις “πάσες-κλειδιά” (3,6 ανά αγώνα).

Στην φάση άμυνας οι αριθμοί του δεν είναι εντυπωσιακοί αλλά δείχνουν μια σταθερότητα.

Μπορούν όμως να βελτιωθούν μέσα σε ένα σύνολο που ήδη έχει υψηλά επίπεδα επικοινωνίας και με τις οδηγίες ενός ικανού προπονητή. Γεγονός λογικό είναι πως η σωματοδομή του δεν του επιτρέπει να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στις εναέριες μονομαχίες.

Στο βίντεο του «Repress» που ακολουθεί θα δείτε την πρώτη παρουσίαση του ποδοσφαιριστή στα μάτια της ελληνικής κοινής γνώμης. Ποια είναι η κύρια θέση του, πού αλλού μπορεί αγωνιστεί, ποιο στοιχείο είναι εκείνο που τον κάνει να ξεχωρίζει και που θα προσπαθήσει να τον βελτιώσει ο νέος του προπονητής.

Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά:

https://streamable.com/1dbu7

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ