Σάμπα στην Τούμπα

Σάμπα στην Τούμπα

Μεγαλώνει η Βραζιλιάνικη παροικία της Τούμπας με την απόκτηση του Ροντρίγκο Σοάρες και τον «κλεισμένο» Ίσμαελ Σίλβα. Φέτος οι Ασπρόμαυροι θα έχουν έξι, αριθμός ρεκόρ αν σκεφθεί κανείς πως την διετία 2013-15 δεν είχε ούτε έναν στο ρόστερ του.

Το φίλαθλο κοινό της Τούμπας έχει μια τρέλα με τους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές, καθώς τους θεωρεί παίκτες που μπορούν να ξεσηκώσουν τα πλήθη με τις ενέργειες τους. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, Νέτο Γκουρίνο, οι επιλογές που είχαν γίνει στο παρελθόν δεν ήταν οι ενδεδειγμένες.

Ο Δικέφαλος ταλαιπωρήθηκε αρκετά μέχρι να βρει τους κατάλληλους για να του κάνουν τη δουλειά. Μάλιστα τη διετία 2013-2015 δεν υπήρχε ουδείς Βραζιλιάνος στην Τούμπα. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι και το 2006, μόλις τρεις Βραζιλιάνοι είχαν φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ, και συγκεκριμένα οι Νέτο Γκουερίνο, που έγραψε ιστορία με την φανέλα του Δικεφάλου, ο Φερνάντο που ήρθε σαν μεσσίας, αλλά έφυγε νύχτα και ο «ξεζουμισμένος» Λουτσιάνο.

Σταδιακά, στη Μικράς Ασίας, άρχισαν να ξαναβλέπουν τις περιπτώσεις παικτών από την χώρα του καφέ χωρίς να υπάρξει κάτι αξιόλογο. Η επανεκκίνηση έγινε πριν από 4 χρόνια όταν στην Τούμπα ήρθε ο Ζάιρο και ακολούθησε ο Λέο Μάτος.

Έκτοτε ο αριθμός ανέβαινε σταδιακά για να φτάσουμε στο σήμερα που υπάρχουν 6+1 Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές που τη νέα χρονιά θα φοράνε τα ασπρόμαυρα. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς προέρχονται από το Ρωσικό και Ουκρανικό πρωτάθλημα. Οι Μάτος και Αζεβέδο αγωνίζονταν στην Ουκρανία, οι Μαουρίσιο, Ζαμπά και Ίσμαελ Σίλβα στη Ρωσία. Ενώ μόλις δύο ήρθαν από το Νότο της Ευρώπης οι Πέντρο Ενρίκε (Γαλλία) και ο Ροντρίγκο Σοάρες (Πορτογαλία).

Το ευτύχημα για τα νέα πρόσωπα που θα βρεθούν στις 26 του μηνός στο ξεκίνημα της προετοιμασίας θα είναι πως θα έχουν συμπατριώτες τους για να τους βάλουν πιο γρήγορα στο κλίμα των αποδυτηρίων της Τούμπας. Οι Μάτος και Μαουρίσιο λόγω ηλικίας θα αναλάβουν τον ρόλο του καθοδηγητή καθώς θ’ αναλάβουν δράση στην περίοδο προσαρμογής

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ