Ο Καρντόσο καλεί Καμπράλ

Ο Καρντόσο καλεί Καμπράλ

Ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, Μιγκέλ Καρντόσο, έχει εξελιχθεί σε απόλυτο άρχοντα του μεταγραφικού σχεδιασμού της ομάδας και για το κέντρο της άμυνας έχει στα υπόψιν τον 34χρονο Αργεντινό Γκουστάβο Καμπράλ που είναι μια ανάσα από την Πατσούκα. Σε ποια ελληνική ομάδα έχει προταθεί.

Ο Πορτογάλος τεχνικός της ΑΕΚ κόβει και ράβει. Έχει τον απόλυτο έλεγχο του μεταγραφικού σχεδιασμού της Ένωσης και έχει ήδη χτίσει από την αρχή τη μεταγραφική λίστα που είχε καταρτιστεί από τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας Νίκο Λυμπερόπουλο.

Ο Ίβηρας κόουτς έχει κόψει περισσότερους από έναν παίκτες. Για την ακρίβεια τους έχει απορρίψει σχεδόν όλους, βάζοντας άλλα ονόματα στη θέση τους. Μια από τις λύσεις που υπήρχαν για τη θέση του στόπερ για παράδειγμα, ήταν εκείνη του Σουηδού, Σεμπάστιαν Χομλέν.

Κι αυτό γιατί για το κέντρο της άμυνας, η ΑΕΚ  αναζητούσε έναν παίκτη με τα στοιχεία του Όγκνιεν Βράνιες, (αν όχι τον ίδιο) όμως ο Καρντόσο είχε άλλη άποψη. Διέκρινε ότι ο… Σουηδός «αντι- Βράνιες» δεν έχει κοινά στοιχεία με αυτά του Βόσνιου, ενώ παράλληλα απέχει πολύ κι από τα δικά του «θέλω».

Μπορεί η Ένωση λοιπόν να βρισκόταν αρκετά κοντά στην επισημοποίηση του deal με τον έμπειρο κεντρικό αμυντικό, πριν δώσει τα χέρια με τον Μιγκέλ Καρντόσο, ωστόσο ο Ίβηρας, διέγραψε το όνομα του Σκανδιναβού από την κιτρινόμαυρη λίστα και πρόσθεσε σε αυτήν ένα άλλο.

Συγκεκριμένα, αυτό του Γκουστάβο Καμπράλ, του 34άχρονου Αργεντινού άσου με τον οποίο συνεργάστηκε στη Θέλτα πέρυσι. Ο έμπειρος άσος είναι free agent, πράγμα που διευκολύνει την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών. Τουλάχιστον σε πρώτη ανάγνωση.

Γιατί όσοι ασχολούνται εκτενώς με τα… εγχώρια μεταγραφικά, δεδομένα, γνωρίζουν ότι ο Αργεντινός έχει προταθεί και στον Ολυμπιακό, ενώ τα τελευταία 24ωρα βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με την Πατσούκα η οποία έχει καταθέσει επίσημη πρόταση για να τον κάνει δικό της για τα επόμενα δύο χρόνια.

Γεννημένος στις 14 Οκτωβρίου του 1985, ξεκίνησε την καριέρα του από την Ράσινγκ, όπου αγωνίστηκε για τέσσερις σεζόν (2003-2007). Ακολούθησε η Ρίβερ Πλέιτ τη διετία 2008-10 και η μεξικανική Τέκος το 2010-11. Εν συνεχεία πήρε μεταγραφή στην Άρσεναλ Σαραντί, τη φανέλα της οποίας δεν φόρεσε ούτε μία φορά, καθώς αμέσως παραχωρήθηκε δανεικός σε Λεβάντε και Θέλτα. Η ομάδα του Βίγο, όταν τελείωσε ο δανεισμός του, τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή το καλοκαίρι του 2013.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, χρονιά συνύπαρξης με τον νυν προπονητή της ΑΕΚ, ο ύψους 1,83 κεντρικός αμυντικός, πραγματοποίησε 25 συμμετοχές σε La Liga και Copa del Rey με τη φανέλα της Θέλτα, μοιράζοντας και μία ασίστ. Το συμβόλαιό του εξέπνευσε, δεν έχει υπάρξει ακόμα πρόταση ανανέωσης, και παρότι η πρόθεσή του ήταν να παραμείνει κάτοικος Βίγκο ακόμα μια χρονιά, εξετάζει τις επιλογές του, προκειμένου να βρει τη νέα επαγγελματική του στέγη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ