To unfair του Τίγρη με Μπακασέτα

To unfair του Τίγρη με Μπακασέτα

Από το «δεν υπογράφω» και το περιθώριο, στην ανανέωση μέχρι το 2022 και τελικά στην πώλησή του στην Αλάνιασπορ. Η μεταγραφή του Μπακασέτα έχει λογική, αλλά είναι ποδοσφαιρικά unfair…

Στην Τουρκία για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στην Αλάνιασπορ των Γιώργου Τζαβέλα, Τζάλμα Κάμπος και Λούκα Βιγιαφάνες βρίσκεται ο Τάσος Μπακασέτας, με τον 25χρονο μέσο να μετακομίζει μόνιμα στη γειτονική χώρα και την ΑΕΚ να βάζει στο ταμείο της 1.000.000 €.

Μια κίνηση που έχει μεν λογική και βγάζει κερδισμένη αγωνιστικά και οικονομικά την ΑΕΚ, καθώς η Ενωση βάζει χρήματα στο ταμείο της και παράλληλα φεύγει ένας παίκτης που μπορεί να καλυφθεί το κενό του από ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στο ρόστερ της, αλλά ο τρόπος που γίνεται η μεταγραφή του στην Αλάνιασπορ είναι ποδοσφαιρικά unfair.

Ο Μπακασέτας στα μέσα της σεζόν βγήκε στο περιθώριο από τον Δημήτρη Μελισσανίδη, όταν αρνήθηκε την πρόταση της ΑΕΚ για την ανανέωση της συνεργασίας τους και για μεγάλο χρονικό διάστημα βρισκόταν εκτός ομάδας. Μετά από αρκετές εβδομάδες οι δύο πλευρές ξανακάθισαν στο τραπέζι, με τον διεθνή άσο να αποδέχεται την πρόταση.

Μάλιστα, για να παραμείνει στην ΑΕΚ, η οποία του έδωσε την ευκαιρία να παίξει σε υψηλό επίπεδο και τον ανέδειξε ποδοσφαιρικά, δέχθηκε να ανανεώσει με λιγότερα χρήματα. Θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν εκτός μέχρι το καλοκαίρι και στη συνέχεια θα είχε τη δυνατότητα να υπογράψει σε όποια ομάδα ήθελε, με όσα χρήματα ήθελε.

Αντίθετα, δέχθηκε την πρόταση, υπέγραψε και παρέμεινε στην ΑΕΚ, πραγματοποιώντας 30 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό 6 γκολ και 3 ασίστ. Και ερχόμαστε στο παρόν. Η Αλάνιασπορ ενδιαφέρθηκε για την περίπτωσή του Τάσου Μπακασέτα, χτύπησε την πόρτα της Ενωσης, της πρόσφερε 1 εκατ. ευρώ για να τον πείσει να πει το «ναι» και πλέον είναι θέμα χρόνου η ανακοίνωση της μεταγραφής του 25χρονου μέσου.

Μια μεταγραφή, η οποία ουσιαστικά δεν αναβαθμίζει την καριέρα του Τάσου Μπακασέτα, ο οποίος δεν πηγαίνει σε καλύτερο πρωτάθλημα, αλλά ούτε καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ. Η Αλάνιασπορ την περασμένη σεζόν τερμάτισε στην 9η θέση της κατάταξης, έχοντας 44 βαθμούς σε 34 αγώνες και δεν κατάφερε να βγει ούτε στο Europa League.

Ο τρόπος που συμπεριφέρθηκε η διοίκηση της ΑΕΚ έχει ποδοσφαιρική λογική, αλλά όπως αναφέραμε, είναι unfair. Μια μεταγραφή, ενός παίκτη που ήταν από τους πρωταγωνιστές στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και ένας από τους βασικούς πυλώνες της ομάδας τα τελευταία χρόνια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ