Ολυμπιακός : Μια μεταγραφική μηχανή που δουλεύει σε δύο χρόνους

Ολυμπιακός : Μια μεταγραφική μηχανή που δουλεύει σε δύο χρόνους

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζει την επόμενη ομάδα του. Αλλά και προσθέτει κομμάτια στο παζλ του μέλλοντος. Ένας οργανισμός που παραμένει σε ένα δικό του ξεχωριστό επίπεδο.

Οι μηχανές καιρό τώρα στο φουλ και μάλιστα σε ολόκληρο το φάσμα της μεταγραφικής γκάμας. Σε κινήσεις που αφορούν στο σήμερα, αλλά και σε κάποιες που αφορούν στο αύριο. Μια συντονισμένη προσπάθεια. Ένα σχέδιο που γίνεται πιο εύκολα κατανοητό όταν όλα τα κομμάτια του παζλ μπουν στη θέση τους. Ο οργανισμός Ολυμπιακός που αξίζει τον κόπο να παρατηρείς: Πως σκέφτεται, πως «δουλεύει», πως δημιουργεί προϋποθέσεις, πως εκμεταλλεύεται τις συνθήκες της αγοράς. Ένα κλαμπ που ο τρόπος του δεν συγκρίνεται με οτιδήποτε εγχώριο. Και που αποδεικνύει -αν μη τι άλλο στην πράξη- ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν μεγάλωνε τον… ίσκιο του από «τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ» όπως έλεγε εκείνη η καραμέλα που έλιωσε δίχως να αφήσει την παραμικρή γεύση.

Τι έχουν κάνει οι Πειραιώτες ως εδώ στα μισά του Ιούνη; Ο απολογισμός είναι αν μη τι άλλο θεαματικός. Και κυρίως πολύ-επίπεδος.

Αγόρασαν τον Σα (2,5 εκατ ευρώ) σε μια συμφωνία που έβαλε στο ρόστερ τους όχι μόνο έναν αποδεδειγμένα «συμβατό» με τις ανάγκες τους τερματοφύλακα, αλλά και ένα περιουσιακό στοιχείο πολύ μεγαλύτερο από το ποσό που δαπανήθηκε για εκείνον.

Υπέγραψαν τον Ματιέ Βαλμπουενά. Έναν απο τους πιο επώνυμους free agent της αγοράς. Με παραστάσεις Τσάμπιονς Λιγκ, με μεγάλο κίνητρο για να επιστρέψει ως εκεί. Ηγέτης. Προσωπικότητα. Και τόσο έμπειρος για να δώσει… σε ολόκληρο το ρόστερ.

Επέβαλλαν το νόμο τους εγχώρια: Ο Σιαμπάνης (ΠΑΟΚ). Ο Κάιπερς που πέρσι «χάλασε» τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ. Ο διεθνής πια Ντουρμισάι. Ο Μπρούνο. Η προεργασία που έχει γίνει για τον Ματέο Γκαρσία.

Επέστρεψαν στην γαλλική League 2: Εκεί που βρήκαν χρυσάφι με τον Σισέ και τον Καμαρά. Ο Μπα έρχεται Δευτέρα, ο Φόντε Καμαρά με τη λήξη του Κόπα Άφρικα. Ο πρώτος αριστεροπόδαρος στόπερ. Ο δεύτερος αριστερός μπακ. Δύο από τις πιο «ακριβές» θέσεις στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Και όσο για το κυρίως ταμπλό: Υπάρχει κουβέντα αυτές τις ημέρες με τον Στιβ Μουνιέ, έναν σέντερ φορ Πρέμιερ Λιγκ ετών 25 που με βάση το σκάουτινγκ είναι ένας ποδοσφαιριστής με πολλά περισσότερα κυβικά από όσα έχουμε συνηθίσει στα μέρη μας.

Και βέβαια δύο περιπτώσεις στόπερ που «τρέχουν». Η σταθερή επιλογή του Ρούμπεν Σεμέδο (Νο 1 στη λίστα από την πρώτη στιγμή). Και η τεράστια εμπειρία του Τόμας Βερμάλεν. Μην σας φανεί παράξενο αν ο Ολυμπιακός βρει τρόπο να τους αποκτήσει και τους δύο!

Υπάρχει ακόμη:

Ένα «ανοιχτό» συμβόλαιο ως το 2023 για τον Κώστα Φορτούνη.

Η διαπραγμάτευση της μετοχής του Λάζαρ Ραντζέλοβιτς στο Euro της Ιταλίας (κ-21) που ξεκινά με τα χρώματα της Σερβίας του Γιόβιτς (!).

Η διαπραγμάτευση των μετοχών Σισέ, Μαντί Καμαρά, Φόντε Καμαρά και Μεριά στο Κόπα Άφρικα που… έρχεται (21/6).

Η «άνοδος» στην πρώτη ομάδα μέσω της προετοιμασίας που ξεκίνησε στον Ρέντη για τους έξι μικρούς (Σουρλής, Ξενιτίδης, Βοϊλης, Μαρίνος, Μαρτίνης, Τζολάκης) εκ των οποίων οι μισοί αναμένεται να πάνε και στην Πολωνία.

Και βέβαια οι δύο πωλήσεις (Ένγκελς, Νικολάου) από την… περσινή προεργασία. Δύο υποθέσεις που έφεραν στα ταμεία της ΠΑΕ ένα ποσό περί τα 8 εκατ ευρώ.

Μέσα από αυτή την «ζύμωση» που ήδη περιλαμβάνει έναν κύκλο ενός ρόστερ; Ο Ολυμπιακός έχει ασφαλίσει τα νώτα του σε περίπτωση πώλησης Κούτρη. Έχει έτοιμη την έξτρα λύση που θα χρειαστεί στην άμυνα αν Μεριά και Σισέ προχωρήσουν παραπάνω με τη Τυνησία και τη Σενεγάλη.

Και προφανώς έχει δώσει και το δικαίωμα στον προπονητή του, τον Πέδρο Μαρτίνς μέσα από μια μεγάλη γκάμα ποδοσφαιριστών να καλύψει ανάγκες του νέου ρόστερ που θα διαμορφωθεί. Η ομάδα για παράδειγμα ακόμη δεν έχει τον «βασικό» σέντερ φορ αλλά στον Ρέντη είναι οι Σολδάνο, Γκερέρο, Κάιπερς, Μάνος, Βοϊλης και σε λίγες ημέρες θα είναι εκεί και ο Ντουρμισάι. Ο Πορτογάλος μπορεί να φτιάξει τους συσχετισμούς που θέλει περιμένοντας την «καλή κίνηση» για την κορυφή της επίθεσης.

Θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την Τετάρτη. Και μάλλον θα έρθουν μαζεμένες στις επόμενες ημέρες. Αυτή είναι η πρόθεση στο μεγάλο λιμάνι για την εβδομάδα που έρχεται. Και που εκτός των άλλων περιλαμβάνει και την κλήρωση για τον δεύτερο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί όπου θα προκύψει μια εκ των Αϊντχόφεν ή Πλζεν ως πρώτο εμπόδιο στο –ούτως ή άλλως δύσβατο- μονοπάτι που οδηγεί ως την φάση των ομίλων της κορυφαίας διοργάνωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ