Ο δανεισμός είναι μία λύση για τον Παναθηναϊκό

Ο δανεισμός είναι μία λύση για τον Παναθηναϊκό

Ο Νταμπίζας έχει στη λίστα του και παίκτες που μπορεί να έρθουν δανεικοί από μεγάλους συλλόγους του εξωτερικού.

«Να πάρουμε έναν ποδοσφαιριστή να τον εξελίξουμε και να μας φύγει; Καλύτερα να στηρίξουμε τα δικά μας παιδιά». Αυτό ήταν το σκεπτικό που επικρατούσε πέρσι στον Παναθηναϊκό για τις περιπτώσεις δανεικών παικτών.

Η θέση αυτή φυσικά εκφραζόταν, διότι δεν υπήρχαν και πολλά περιθώρια παικτών. Μόνο έναν ξένο μπορούσε να πάρει το «τριφύλλι» και οι υπόλοιποι ήταν Έλληνες του εξωτερικού. Για παράδειγμα, στην υπόθεση του Μαυροπάνου. Στην εγχώρια αγορά δεν υπήρχε τέτοια σκέψη, διότι δεν υπήρχαν ποιοτικοί παίκτες κάτω των 23 ετών και δεν ήθελε και ο σύλλογος να μπει σ’ αυτή τη διαδικασία. Ο Κάτσε αποτέλεσε την εξαίρεση, γιατί είχε δοθεί ήδη ένα εξάμηνο δανεικός και λόγω του περιορισμού, έπρεπε να κλείσει μέχρι τις 30 Ιουνίου ένας έμπειρος παίκτης, ώστε να μην μετράει για μεταγραφή.

Το σκεπτικό αυτό έχει διαφοροποιηθεί φέτος. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να κινηθεί σε μεγαλύτερη δεξαμενή ποδοσφαιριστών, πάντα φυσικά στο πλαίσιο των οικονομικών του δυνατοτήτων. Ο Νταμπίζας και ο Δώνης, λοιπόν, έχουν στη λίστα τους και δανεικούς παίκτες και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν προχωρήσει επαφές με μία περίπτωση. Εννοείται από ομάδα του εξωτερικού και μάλιστα σημαντική.

Οι δανεισμοί είναι ένα ρίσκο, όμως, ο Παναθηναϊκός με αυτόν τον τρόπο φέτος μπορεί να κοιτάξει και πιο ακριβούς παίκτες. Είναι δύσκολο να βρει έναν ποιοτικό παίκτη ελεύθερο με συμβόλαιο 200.000-250.000 ευρώ, αλλά μπορεί να βρει έναν πιο ακριβό, που θα είναι και πιο ποιοτικός και να καλύπτει η ομάδα του μέρος του συμβολαίου του. Με τα ίδια χρήματα δηλαδή ν’ αποκτηθεί ένας ποδοσφαιριστής που εκτιμούν στον Παναθηναϊκό ότι είναι καλύτερος και θα τους κάνει τη δουλειά. Ας είναι και για έναν χρόνο. Το επίπεδο θέλουν ν’ ανεβάσουν κι αν έχουν ελπίδες να κρατήσουν κάποιον για περισσότερα χρόνια, με τη συμφωνία που θα κάνουν, θα είναι το ιδανικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ