Τα «χρυσά» deals του ΠΑΟΚ

Τα «χρυσά» deals του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ, δεν έμαθε μόνο να αγοράζει, αλλά έμαθε και να πουλά ποδοσφαιριστές, με τους Θεσσαλονικείς, στην εποχή Σαββίδη, να βάζουν στα ταμεία τους, από τα πετυχημένα deals, κοντά στα 40 εκατ. ευρώ.

Κάποτε όταν άκουγε ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ πως η διοίκηση ετοιμάζετε να πουλήσει τον τάδε ποδοσφαιριστή το πρώτο πράγμα που σκεφτόταν ήταν πως «τα χρήματα που θα εισπράξει η ομάδα θα μπορέσει να βγάλει την χρονιά». Στο παρελθόν οι περισσότερες μετακινήσεις Ελλήνων αλλά και ξένων ποδοσφαιριστών, από το Δικέφαλο, έγιναν εντός συνόρων. Τα αποτελέσματα όμως δεν ήταν ευχάριστα. Είχαμε δύσκολες καταστάσεις με τους εκάστοτε προέδρους να μην τολμούν να πάνε στα γραφεία της ΠΑΕ στην Τούμπα.

Με τα τωρινά δεδομένα, στο ΠΑΟΚ, έγιναν πιο Ευρωπαίοι από τον κόσμο μέχρι και την διοίκηση. Από τις περήφανες πωλήσεις, έχουμε πάει στα πετυχημένα deals. Τα τελευταία χρόνια επικρατεί η άποψη στην Τούμπα πως «κάθε ποδοσφαιριστής έχει την δική του τιμή». Οι Θεσσαλονικείς έμαθαν τι θα πει ρήτρα αποδέσμευσης. Την εφαρμόζουν σε κάθε νέο συμβόλαιο που υπογράφετε με ποδοσφαιριστή. Όταν μάλιστα αυτός είναι νεαρής ηλικίας τότε ακούμε και διαβάζουμε αριθμούς με πολλά μηδενικά.

Οι Ασπρόμαυροι εκτός από πετυχημένες μεταγραφές κάνουν και πετυχημένες πωλήσεις και με αφορμή την μεταγραφή του Ευθύμη Κουλούρη στην Τουλούζ, θυμηθήκαμε στο «10» τις επτά κορυφαίες πωλήσεις παικτών που έφυγαν από την Τούμπα με διοίκηση Ιβάν Σαββίδη. Η κορυφαία από όλες είναι η πώληση του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στην Αλ Ιτιχάντ, με την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας να πληρώνει 10.000.000 εκατ. ευρώ για να κάνει δικό της τον Σέρβο επιθετικό.

Η δεύτερη παραχώρηση που εξίσου απέδωσε αρκετά εκατομμύρια ευρώ ήταν αυτή του Λούκας Πέρεθ. Ο Ισπανός έφυγε από την Τούμπα με προορισμό την Λα Κορούνια έναντι 1,5 εκατ. ευρώ. Όμως στον ΠΑΟΚ προνόησαν και έβαλαν στη συμφωνία με τους ισπανούς ένα υψηλό ποσοστό μεταπώλησης. Η Λα Κορούνια αποφάσισε να πουλήσει τον καλύτερος της παίκτη στην Άρσεναλ για να καλύψει τα τεράστια οικονομικά ανοίγματα που είχε με τους Θεσσαλονικείς να το επωφελούνται και να βάζουν στα ταμεία τους άλλα 6 εκατ. ευρώ.

Ο Δικέφαλος συνολικά από τις 8 πωλήσεις που έχει κάνει μέχρι στιγμής έχει βάλει στα ταμεία του ένα ποσό που φτάνει τα 33,3 εκατομμύρια ευρώ. Αν προσθέσει κάποιος και τα χρήματα από τις πωλήσεις που θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες από Τουλούζ για τον Κουλούρη και Σταντάρ Λιέγης για τον Ελ Καντουρί τότε φτάνει κοντά στα 38 εκατομμύρια ευρώ.

1. ΑΛΕΞΑΝΤΑΡ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ ΑΛ ΙΤΙΧΑΝΤ                10.000.000 €
2. ΛΟΥΚΑΣ ΠΕΡΕΘ            ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ- ΑΡΣΕΝΑΛ             1.500.000+ 6.000.000 €
3. ΓΚΑΡΙ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΙ       ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ-ΑΛ ΙΤΙΧΑΝΤ          3.500.000 +1.800.000 €
4. ΡΟΜΠΕΡΤ ΜΑΚ            ZENIT                                               3.500.000 €
5. ΓΚΟΪΚΟ ΤΣΙΜΙΡΟΤ       ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ                            2.500.000 €
6. ΡΟΜΠΙΝ ΟΛΣΕΝ          ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ-ΡΟΜΑ                       700.000+1.700.000 €
7. ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΝΟΜΠΟΑ   ΡΟΣΤΟΦ                                           1.500.000 €
8 ΤΖΑΛΜΑ ΚΑΜΠΟΣ       ΑΛΑΝΙΑΣΠΟΡ                                  600.000 €
9. ΕΥΘΥΜΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ             ΤΟΥΛΟΥΖ             3.500.000 €
10. ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ              ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ              1.000.000  €

ΣΥΝΟΛΟ: 37.800.000 €

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ