Εντυπωσιακά στατιστικά, περίπλοκη υπόθεση ο Ζαχίντ

Εντυπωσιακά στατιστικά, περίπλοκη υπόθεση ο Ζαχίντ

Ο Νορβηγός μεσοεπιθετικός, ο οποίος αρέσει στον Παναθηναϊκό έχει φοβερά στατιστικά σε Βαλερένγκα, ΑΠΟΕΛ, αλλά η υπόθεσή του δεν είναι καθόλου εύκολη.

Οι Κύπριοι ανέφεραν ότι ο Γκαγιάς Ζαχίντ απασχολεί τον Παναθηναϊκό κι όντως αρέσει στον Γιώργο Δώνη. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, άλλωστε, τον πήρε στον ΑΠΟΕΛ το καλοκαίρι του 2017.

Ο Ζαχίντ έχει ρίζες από το Πακιστάν, αλλά γεννήθηκε στις 18/11/94 στο Όσλο κι έχει πάρει τη νορβηγική υπηκοότητα. Ήταν, μάλιστα, μέλος των μικρών εθνικών ομάδων της Νορβηγίας, ενώ με την πρώτη ομάδα έχει μία συμμετοχή. Στις 6/6/18 μπήκε αλλαγή στο 89’ στη φιλική νίκη 1-0 επί του Παναμά. Ο Ζαχίντ είναι δεξιοπόδαρος, με ύψος 1.73 και παίζει κυρίως ως αριστερός εξτρέμ και δεκάρι. Οι πληροφορίες από τη Κύπρο αναφέρουν ότι στον ΑΠΟΕΛ διέπρεπε περισσότερο ως επιτελικός μέσος. Ο Νορβηγός επιλέγει, άλλωστε, το «10» στις ομάδες του.

Τα στατιστικά του στη Βαλερένγκα και τον ΑΠΟΕΛ είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Τόσο σε γκολ, όσο και σε ασίστ. Έχει εξαιρετική κάθετη πάσα, είναι διεισδυτικός, με χαμηλό κέντρο βάρος και πολλές φορές εμφανίζεται στην περιοχή ως δεύτερος φορ. Στα θετικά του είναι ότι διαθέτει και καλά χτυπήματα φάουλ. Έχει πετύχει γκολ από στημένες φάσεις, στοιχείο που έχουν θέσει ως προϋπόθεση στον Παναθηναϊκό για τους μεσοεπιθετικούς που θ’ αποκτηθούν.

Ο Ζαχίντ, ωστόσο, είναι περίπλοκη υπόθεση. Αποκτήθηκε από τον ΑΠΟΕΛ με ένα ποσό που ξεπερνούσε το μισό εκατ. ευρώ και πριν έναν χρόνο οι Κύπριοι, φέρονται ν’ αρνήθηκαν προσφορά της τουρκικής Μπασάκσεχιρ ύψους 3 εκατ. ευρώ. Έκτοτε, ο παίκτης δεν απέδωσε καλά και στο νησί υποστηρίζουν ότι έχει θέματα με τον Ιταλό τεχνικό Πάολο Τραμετσάνι.

Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής έχει συμβόλαιο έως το 2021, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να ικανοποιήσει τον ΑΠΟΕΛ, οπότε μόνο δύο τρόποι υπάρχουν για να προκύψει γάμος. Είτε ο παίκτης θα πάρει την ελευθέρας του είτε ο ΑΠΟΕΛ θα τον παραχωρήσει δανεικό. Και στις δύο περιπτώσεις, πάντως, υπάρχει μία σημαντική λεπτομέρεια. Ο Ζαχίντ τη νέα σεζόν έχει συμβόλαιο 400.000 ευρώ καθαρά, ποσό που δεν μπορεί να δώσει το «τριφύλλι». Αν μείνει ελεύθερος ο παίκτης (είναι απίθανο), θα πρέπει να ρίξει σημαντικά τις απαιτήσεις του, ενώ για το δεύτερο σενάριο θα πρέπει εκτός από το να δεχθεί ο ΑΠΟΕΛ να τον παραχωρήσει δανεικό, να καλύψει και μέρος του συμβολαίου του. Δεν είναι απλά όλα αυτά.

Η καριέρα του Ζαχίντ

ΣΕΖ.ΟΜ.ΣΥΜ.ΓΚΟΛΑΣ.
2012Βαλερένγκα4
2013Βαλερένγκα511
2013(β)Κίσα101
2014Βαλερένγκα3397
2015Βαλερένγκα3176
2016Βαλερένγκα3297
2017Βαλερένγκα2289
2017-18ΑΠΟΕΛ391017
2018-19ΑΠΟΕΛ3232

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ