Οι άξονες του «δόγματος» Καρντόσο

Οι άξονες του «δόγματος» Καρντόσο

Οι ασκήσεις με μπάλα, το πρέσινγκ και οι εντολές του Πορτογάλου στους Κιτρινόμαυρους.

Όπως είχαμε καταγράψει τις προηγούμενες μέρες ο Μιγκέλ Καρντόσο έχει καταρτίσει ένα πρόγραμμα προπόνησης που περιλαμβάνει από την αρχή πολλή δουλειά με μπάλα. Κάτι που επιβεβαιώθηκε από την πρώτη κιόλας προπόνηση της ΑΕΚ υπό τις οδηγίες του Πορτογάλου τεχνικού.

Οι Κιτρινόμαυροι δούλεψαν χθες και σε κομμάτια τακτικής, με ασκήσεις που αφορούσαν στην κυκλοφορία της μπάλας σε μικρούς χώρους αλλά και στην πίεση. Ο Καρντόσο χώρισε τους παίκτες του σε τρεις ομάδες και δούλεψε μαζί τους σε παιχνίδια στο μισό γήπεδο. Εκείνο που φάνηκε χθες πάντως όσον αφορά στον τρόπο προπόνησης του 47χρονου τεχνικού, είναι η επικοινωνία του με τους παίκτες.

Ο Καρντόσο έδινε συνεχώς εντολές στους Κιτρινόμαυρους, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Πρέπει να κάνουμε κίνηση συνέχεια για να πάρουμε την μπάλα, όχι να την περιμένουμε. Η κατοχή δεν πρέπει να χάνεται ποτέ, αυτό να έχετε στο μυαλό σας. Κι όταν γίνει κάποιο λάθος, να πιέζουμε για να πάρουμε ξανά την μπάλα και να το διορθώσουμε».

Τα παραπάνω αποτελούν όπως φαίνεται βασικές αρχές της φιλοσοφίας του 47χρονου τεχνικού, που έδωσε με το «καλημέρα» ξεκάθαρο στίγμα για το τι περιμένει από τους παίκτες του. Που διαπίστωσαν από την πρώτη κιόλας προπόνηση, πως ο τρόπος που θα δουλέψουν από εδώ και μπρος, δεν έχει καμία σχέση με ότι είχαν συνηθίσει μέχρι και πέρυσι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ