Αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα

Αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα

Ο Ολυμπιακός κράτησε τον προπονητή του σε αντίθεση με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Κι αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην κούρσα του πρωταθλήματος. Ένα μεγάλο αβαντάζ που δεν το είχαν πέρυσι το καλοκαίρι οι ερυθρόλευκοι

Οι εξελίξεις στον ΠΑΟΚ με την αποχώρηση του Ραζβάν Λουτσέσκου από την τεχνική ηγεσία του δικέφαλου δημιουργούν ένα νέο σκηνικό στο καλοκαίρι και την περίοδο προετοιμασίας των ομάδων.

Ένα σκηνικό που είναι πολύ πιθανό να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του πρωταθλήματος και το οποίο σίγουρα στην παρούσα φάση δημιουργεί νέα δεδομένα, καθώς ο Ολυμπιακός έχει κρατήσει τον προπονητή που είχε την περσινή σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ είναι σε αναζήτηση τεχνικού μετά την επιλογή του Λουτσέσκου να πάει στην Σαουδική Αραβία ενώ και η ΑΕΚ έχει στην τεχνική της ηγεσία ένα νέο προπονητή, τον Μιγκέλ Καρντόσο.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει το φετινό καλοκαίρι ένα πλεονέκτημα έναντι των δύο αντιπάλων του στην διεκδίκηση του τίτλου. Ένα πλεονέκτημα που σίγουρα δεν το είχε τέτοια εποχή πέρυσι κι αυτό «ακούει» στο όνομα του Πέδρο Μαρτίνς.

Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τους πειραιώτες η παραμονή του 49χρονου τεχνικού γιατί ο Μαρτίνς ξέρει πλέον καλά την ομάδα του. Γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα, έμαθε από την σεζόν που πέρασε και το κυριότερο, είναι σε θέση να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε το περσινό καλοκαίρι.

Αυτό δεν ισχύει για την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ και ειδικότερα για τον δικέφαλο του Βορρά που βρίσκεται σε μια δύσκολη περίοδο, καθώς πρέπει να διαλέξει άμεσα προπονητή, χωρίς να έχει την πολυτέλεια χρόνου.

Ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να βρει άμεσα προπονητή καθώς υπάρχει μεγάλη πίεση. Τα χρονικά περιθώρια είναι στενά και η ομάδα της Θεσσαλονίκης καλείται ν’ αποφασίσει άμεσα.

Αν μάλιστα η επιλογή του ΠΑΟΚ είναι ένας προπονητής που δεν θα έχει εργαστεί ξανά στην χώρα μας, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο βαθμός δυσκολίας (σε ότι αφορά την προσαρμογή του νέου προπονητή) θα είναι μεγαλύτερος από μια επιλογή προπονητή που θα έχει εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει την σταθερά στον πάγκο και αυτή η παράμετρος δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Ο Μαρτίνς δουλεύει πάνω σ’ ένα πλάνο που χτίστηκε το περασμένο καλοκαίρι και με την υποσημείωση πως έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία με την δουλειά του.

Από την ίδια αφετηρία θα ξεκινούσε και ο ΠΑΟΚ αλλά πλέον τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και ο Ολυμπιακός προχωρά στην εφαρμογή του πλάνου του, έχοντας ένα σημαντικό αβαντάζ ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Κράτησε τον προπονητή του και προχωρά. Με την φιλοσοφία που είδαμε πέρυσι και το κυριότερο με την δυνατότητα να παρουσιάσει ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο καθώς ο προπονητής του γνωρίζει καλά τι πρέπει να κάνει για να δημιουργήσει έναν πιο δυνατό Ολυμπιακό.

Είναι προφανές πως όταν μια ομάδα κρατάει τον προπονητή που είχε γιατί έχει παρουσιάσει έργο, τότε αυτομάτως είναι ένα βήμα μπροστά από τους αντιπάλους της που προχωρούν σε αλλαγές στην τεχνική τους ηγεσία.

Και στην περίπτωση του Πέδρο Μαρτίνς και του Ολυμπιακού υπάρχει ένα στοιχείο που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Το παρελθόν του Μαρτίνς δείχνει πως όταν μένει για δεύτερη σεζόν στον πάγκο μιας ομάδας, συνήθως τα πηγαίνει καλύτερα από την πρώτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ