Η ελληνική «κατάρα» του πρωταθλητή προπονητή

Η ελληνική «κατάρα» του πρωταθλητή προπονητή

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποτελεί παρελθόν από τον ΠΑΟΚ δίνοντας συνέχεια σε μία μίνι παράδοση 5 ετών, που θέλει όποιον προπονητή κατακτά το ελληνικό πρωτάθλημα, να αποχωρεί από την ομάδα του.

Είσαι προπονητής στην Super League και θέλεις να παραμείνεις στον πάγκο της ομάδας σου; Μην πάρεις πρωτάθλημα!

Μια συνθήκη η οποία φυσικά αναφέρεται μεταξύ σοβαρού και αστείου, ωστόσο τείνει να γίνει κανόνας στο ελληνικό πρωτάθλημα, μιας και κανένας από τους τελευταίους 5 πρωταθλητές προπονητές, δεν έμεινε στην ομάδα με την οποία κατέκτησε το τρόπαιο.

Από τον Βίτορ Περέιρα του Ολυμπιακού το 2015, μέχρι τον Ραζβάν Λουτσέσκου του ΠΑΟΚ το 2019, όλοι οι τεχνικοί που έκοψαν πρώτοι το «νήμα» στην κούρσα για τον τίτλο του πρωταθλητή, αποχώρησαν από τους συλλόγους τους, για πολλούς και διάφορους λόγους.

Πάμε όμως να τους δούμε έναν, έναν.

Βίτορ Περέιρα

Με αυτόν ξεκίνησε η… κατάρα. Ο Βίτορ Περέιρα αντικατέστησε τον Μίτσελ στον πάγκο του Ολυμπιακού τον Ιανουάριο του 2015, παραλαμβάνοντας τους «ερυθρόλευκους» στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League.

Ο Πορτογάλος τεχνικός διατήρησε την ομάδα του Πειραιά 1η μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, κατακτώντας τον τίτλο με συγκομιδή 78 βαθμών, με την ομάδα να μετράει 24 νίκες, 6 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Παρά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, Ολυμπιακός και Περέιρα δεν συνέχισαν μαζί την επόμενη σεζόν, λύνοντας τη συνεργασία τους κοινή συναινέσει, με τον Πορτογάλο να συνεχίζει στην Φενέρμπαχτσε και τους «ερυθρόλευκους» να επιλέγουν τον Μάρκο Σίλβα ως επόμενο προπονητή τους.

Μάρκο Σίλβα

Ο Μάρκο Σίλβα έκατσε στον πάγκο του Ολυμπιακού τη σεζόν 2015-2016 και οδήγησε την ομάδα στην πιο άνετη κατάκτηση πρωταθλήματος την τελευταία δεκαετία.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν… περίπατο στην Super League, τερματίζοντας πρώτοι με 85 βαθμούς, 30 περισσότερους από τον 2ο Παναθηναϊκό! Σε 30 αγώνες μέτρησαν 28 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

Παρά την θέληση και την διάθεση που υπήρχε από πλευράς Ολυμπιακού ο Σίλβα να συνεχίσει στην ομάδα, ο Πορτογάλος τεχνικός αποχώρησε από τον σύλλογο για οικογενειακούς και επαγγελματικούς λόγους.

Πάουλο Μπέντο

Η περίπτωση του Πάουλο Μπέντο διαφέρει κάπως σε σχέση με τους υπόλοιπους τέσσερις, καθώς δεν ολοκλήρωσε την χρονιά στον Ολυμπιακό.

Την σεζόν 2016-2017, η ομάδα του Πειραιά ξέφυγε από τους υπόλοιπους διεκδικητές στην κορυφή του πρωταθλήματος από τον πρώτο γύρο, κερδίζοντας και τα 3 εντός έδρας ντέρμπι με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Μπορεί η τελική βαθμολογία να δείχνει Ολυμπιακός-67 βαθμοί και ΠΑΟΚ-61 βαθμοί, οι «ερυθρόλευκοι» ωστόσο είχαν ουσιαστικά «κλειδώσει» από πολύ πριν το τον τίτλο.

Στις 6 Μαρτίου του 2017 ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Πάουλο Μπέντο από την ομάδα, με τον Τάκη Λεμονή να τον αντικαθιστά λίγο καιρό αργότερα.

Μανόλο Χιμένεθ

Ο Μανόλο Χιμένεθ επέστρεψε στην ΑΕΚ για την δεύτερη του θητεία τον Ιανουάριο του 2017 και οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος την σεζόν 2017-2018, την πρώτη για την Ένωση, έπειτα από 24 χρόνια.

Στο τέλος της χρονιάς, η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ προσπάθησε να κρατήσει τον Ισπανό τεχνικό, ωστόσο οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στο οικονομικό και ο Χιμένεθ αποχώρησε, αναλαμβάνοντας λίγο καιρό μετά την Λας Πάλμας.

Ραζβάν Λουτσέσκου

Η περίπτωση του Ραζβάν Λουτσέσκου διαφέρει από όλες τις άλλες, καθώς η αποχώρηση ήταν κεραυνός εν αιθρία στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Ο Ρουμάνος τεχνικός οδήγησε τον Δικέφαλο του βορρά στην πιο πετυχημένη σεζόν της Ιστορίας του, μέσα στην οποία κατέκτησε και τους 2 εγχώριους τίτλους, ολοκληρώνοντας το πρωτάθλημα αήττητος.

Μοναδικό «αγκάθι» η φετινή ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας, καθώς στα προκριματικά των ομίλων του Champions League αποκλείστηκε με βαριά εντός έδρας ήττα από την Μπενφίκα, ενώ στους ομίλους του Europa League έμεινε 3ος πίσω από Τσέλσι και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ.

Ο Λουτσέσκου αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση της Αλ Χιλάλ (2.000.000 ευρώ ετησίως), αφήνοντας τον ΠΑΟΚ στα… κρύα του λουτρού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ