Τα εννιά «9άρια» και η αναζήτηση για το… κανόνι

Τα εννιά «9άρια» και η αναζήτηση για το… κανόνι

Η… προϊστορία της ΑΕΚ στις προσθήκες για τη θέση του φορ και το φετινό ψάξιμο στην αγορά για τον παίκτη που θα κάνει τη διαφορά στη γραμμή κρούσης.

Η ΑΕΚ κινείται στην αγορά για την απόκτηση ενός επιθετικού ικανού να κάνει τη διαφορά και να «κουβαλήσει» την ομάδα με τα γκολ του. Η Ένωση καλείται να καλύψει το μεγάλο κενό που άφησε ο Έκι Πόνσε και να βρει έναν επιθετικό αντίστοιχου επιπέδου.

Οι Κιτρινόμαυροι ψάχνονται στην αγορά για μια δυνατή περίπτωση, έχοντας τις «κεραίες» τους ανοικτές. Οι πληροφορίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή αναφέρουν πως στην Ένωση παρακολουθούν δύο επιθετικούς που καλύπτουν απόλυτα τα «θέλω» του Μιγκέλ Καρντόσο, ωστόσο επειδή πρόκειται για δύσκολες υποθέσεις, οι κινήσεις της ΑΕΚ γίνονται… διακριτικά.

Η Ένωση περιμένει να της δοθεί η ευκαιρία για να προχωρήσει κάποια από τις δύο περιπτώσεις που είναι αυτή τη στιγμή στα ραντάρ της, κρατώντας όμως παράλληλα και τα μάτια της ανοικτά. Άλλωστε οι ευκαιρίες για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης προκύπτουν στο δίμηνο που ακολουθεί, εκεί όπου αναμένεται να υπάρξουν και πιο δυναμικές κινήσεις από μεριάς Δικεφάλου. Προκειμένου να προχωρήσει στην καλύτερη δυνατή επιλογή.

Το θέμα του φορ απασχολεί την ΑΕΚ πάντως σταθερά στις προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους. Η Ένωση έχει αποκτήσει από την επιστροφή της στη Σούπερ Λιγκ και μετά συνολικά 9 επιθετικούς, με άλλες προσθήκες να κρίνονται απόλυτα πετυχημένες, άλλες να… κάνουν τη δουλειά και άλλες, να μην προσφέρουν στην ομάδα τα αναμενόμενα.

Χρήστος Αραβίδης

Ο Χρήστος Αραβίδης ήρθε στην ΑΕΚ τη χρονιά που η Ένωση ξεκινούσε από την Football League την προσπάθεια για την επιστροφή της στη φυσική της θέση. Ο Έλληνας φορ προερχόταν από μια σούπερ σεζόν με τον Πανιώνιο και δικαίωσε τις προσδοκίες που υπήρχαν για εκείνον στην ΑΕΚ, έστω κι αν η καριέρα του στην ομάδα δεν ολοκληρώθηκε ιδανικά.

Ο Αραβίδης έμεινε στην ΑΕΚ μέχρι το 2017, καταγράφοντας συνολικά 76 συμμετοχές και 29 γκολ. Ενώ στο διάστημα που φόρεσε τη φανέλα του Δικεφάλου χρίστηκε και διεθνής, εξαργυρώνοντας τα όσα πέτυχε με την Ένωση, σε αυτή την τριετία.

Mακόλει Κρισάντους

Η προσθήκη του Μακόλει Κρισάντους δεν ήταν από εκείνες που «βγήκαν» στην ΑΕΚ, όσον αφορά στις μεταγραφές που έκανε για την επιθετική της γραμμή τα τελευταία χρόνια. Ο Νιγηριανός φορ ήρθε στην ομάδα το 2015 και έφυγε ένα χρόνο μετά, προσφέροντας μόλις 6 γκολ σε αυτό το διάστημα.

Ο Κρισάντους ήταν επιλογή του τότε τεχνικού διευθυντή της ομάδας, Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, που τον γνώριζε από την Λας Πάλμας. Στην ΑΕΚ όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ιδανικά, με τον Νιγηριανό στράικερ να αποχωρεί… αθόρυβα από την Ένωση, για να επιστρέψει στις μικρότερες κατηγορίες της Ισπανίας.

Ραφίκ Τζιμπούρ

Τη χρονιά που η ΑΕΚ γύρισε στην κατηγορία που ανήκει, η επιλογή της για τη θέση του βασικού σέντερ φορ ήταν ένας παλιός… γνώριμος. Ο Ραφίκ Τζιμπούρ επέστρεψε στην Ένωση με στόχο να κλείσει την εκκρεμότητα που όπως ο ίδιος ανέφερε είχε αφήσει, όταν αποχώρησε από την ομάδα για τον Ολυμπιακό.

Ο Αλγερινός φορ έκανε και με το παραπάνω τη δουλειά που του ανατέθηκε. Ο Τζιμπούρ έκλεισε τη σεζόν ως κυπελλούχος με την ΑΕΚ, σκοράροντας μάλιστα στον τελικό το ένα από τα δύο γκολ που χάρισαν στην Ένωση το τρόπαιο, απέναντι στον Ολυμπιακό.

Τόμας Πέκχαρτ

Ο Τόμας Πέκχαρτ ήρθε στην ΑΕΚ ως μια επιλογή του Γκουστάβο Πογέτ τον Γενάρη του 2016. Ο Τσέχος φορ αποδείχθηκε μια… τίμια επιλογή για την επιθετική γραμμή του Δικεφάλου, δίνοντας λύσεις και γκολ. Μέχρι το καλοκαίρι του 2017 ο Πέκχαρτ βρήκε δίχτυα 12 φορές, με την Ένωση να του καταθέτει μάλιστα και πρόταση για επέκταση της συνεργασίας τους.

Τελικά οι δρόμοι των δύο πλευρών χώρισαν, με τον υψηλόσωμο στράικερ να μετακομίζει στην Χάποελ Μπερ Σεεβά, ενώ από πέρυσι βρίσκεται στην Λας Πάλμας. Το κεφάλαιο ΑΕΚ παραμένει πάντως ξεχωριστό για τον ίδιο, μιας και μέσω των εμφανίσεών του στη χώρα μας, κατάφερε να ανεβάσει τις ποδοσφαιρικές μετοχές του.

Oύγκο Αλμέιδα

Το 2016 η ΑΕΚ αποφάσισε να αλλάξει σελίδα και προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές σε πολλά επίπεδα. Στο τιμόνι της ομάδας βρέθηκε ο Τιμούρ Κετσπάγια, ενώ η Ένωση απέκτησε για την επίθεση τον Ούγκο Αλμέιδα. Ένα όνομα «βαρύ» με σημαντικές παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο.

Στην ΑΕΚ όμως ο έμπειρος φορ δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να κάνει τη διαφορά, με τις εμφανίσεις του να κυμαίνονται σε ρηχά επίπεδα. Ενώ έχασε και μεγάλο κομμάτι της σεζόν λόγω τραυματισμών. Συνολικά ο Αλμέιδα κατέγραψε 22 συμμετοχές και 6 γκολ με τη φανέλα του Δικεφάλου, στον ένα χρόνο που έμεινε στην ομάδα.

Γιώργος Γιακουμάκης

Οι εμφανίσεις του Γιώργου Γιακουμάκη με τον Πλατανιά έκαναν την ΑΕΚ να δώσει στην ομάδα της Κρήτης ένα ποσό κοντά στις 300.000 ευρώ για τον αποκτήσει. Ο Έλληνα φορ ήρθε στην Ένωση με μεγάλες προσδοκίες, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει σταθερό ρόλο στην ομάδα.

Ωστόσο, ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές στη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού στο Φάληρο, που έφερε τον τίτλο του πρωταθλητή στο δρόμο για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Φέτος ο Γιακουμάκης διεκδικεί μια δεύτερη ευκαιρία στην ΑΕΚ, μετά τον περυσινό δανεισμό του στον ΟΦΗ.

Mάρκο Λιβάια

Η περίπτωση του Μάρκο Λιβάγια είναι από τις πλέον ξεχωριστές αναφορικά με τις επιλογές που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ για την επιθετική της γραμμή. Ο Κροάτης φορ ήρθε στην Ένωση το καλοκαίρι του 2017, με την προσθήκη του στην ομάδα να αντιμετωπίζεται αρχικά με… δυσπιστία.

Στην πράξη όμως ο Λιβάγια αποδείχθηκε μια σούπερ προσθήκη, έχοντας καθοριστικό ρόλο στην πορεία της ομάδας προς τον τίτλο. Πέρυσι τα πράγματα δεν ήταν το ίδιο καλά για τον διεθνή Κροάτη άσο, αφού η απόδοσή του χαρακτηρίστηκε από αστάθεια. Ο ρόλος του στην ομάδα παραμένει πάντως σημαντικός, με τον Λιβάγια να φιλοδοξεί να επιστρέψει στα γνωστά του επίπεδα, φέτος.

Σέρχιο Αραούχο

Η μεταγραφή του Σέρχιο Αραούχο στην ΑΕΚ μεσούσης της σεζόν 2016-2017 ήταν από εκείνες που άλλαξαν εντελώς τα δεδομένα για την ομάδα. Ο «Τσίνο» απέκτησε με το «καλημέρα» ρόλο ηγέτη στην Ένωση, στην οποία παρέμεινε και την επόμενη χρονιά, μετά την ολοκλήρωση του εξάμηνου δανεισμού του από την Λας Πάλμας.

Με μπροστάρη τον Αργεντινό επιθετικό η ΑΕΚ έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ βρέθηκε και σε δύο τελικούς κυπέλλου. Ο Αραούχο σημείωσε συνολικά 29 γκολ με τη φανέλα της Ένωσης, δημιουργώντας μια ξεχωριστή σχέση με την ομάδα και τον κόσμο της. Μια σχέση που κρατά ακόμα και δείχνει ιδιαίτερη.

Το κεφάλαιο Αραούχο δεν έχει κλείσει ακόμα για την ΑΕΚ και ο Αργεντινός φορ είναι μία από τις επιλογές που μπορεί να έρθουν στο προσκήνιο για την ομάδα, εφόσον προκύψει η ευκαιρία. Άλλωστε και ο ίδιος ο Αργεντινός επιθετικός κρατά… επαφή με την Ένωση, στην οποία όπως έχει δηλώσει οφείλει πολλά.

Έκι Πόνσε

Μετά την μεταγραφή του Σέρχιο Αραούχο, η δεύτερη πιο πετυχημένη για την ΑΕΚ αναφορικά με την επιθετική της γραμμή, είναι αναμφίβολα εκείνη του Έκι Πόνσε. Ο Αργεντινός φορ ήρθε ως… αντικαταστάτης του συμπατριώτη του και ανταπεξήλθε και με το παραπάνω στις απαιτήσεις.

Ο Πόνσε έκλεισε την περυσινή χρονιά με 16 γκολ, ξεχωρίζοντας από το ρόστερ της ομάδας και κάνοντας τη διαφορά στο γήπεδο. Ο 22χρονος στράικερ απέδειξε πως εφόσον του δοθεί η ευκαιρία και ο χρόνος, μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα, δείχνοντας την κλάση του.

Τα παραπάνω ήταν και ο λόγος που η παραμονή του στην ΑΕΚ αποδείχθηκε ανέφικτη. Για τον Πόνσε υπήρξε ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες του εξωτερικού, με την Σπαρτάκ Μόσχας να κερδίζει τη μάχη για την απόκτησή του, αγοράζοντάς τον από τη Ρόμα. Έτσι, ο κύκλος του Αργεντινού φορ στους Κιτρινόμαυρους έκλεισε, με τις δύο πλευρές να χτίζουν πάντως μια ξεχωριστή σχέση, μέσω μιας συνεργασίας που βρήκε αμφότερους ευνοημένους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ