1.700.000 € για 3 χρόνια η προσφορά στον Μπεν!

1.700.000 € για 3 χρόνια η προσφορά στον Μπεν!

Το10.gr αποκαλύπτει την πρόταση που έχει καταθέσει ο Ολυμπιακός στον Μοχάμεντ Μπεν και τις εξελίξεις στην υπόθεση του επιθετικού από τις Κομόρες.

Κάθε άνθρωπος βρίσκει κίνητρα από διαφορετικές «πηγές». Η κινητήριος δύναμη των ποδοσφαιριστών, εννιά στις δέκα φορές, είναι τα χρήματα. Και ειδικά όταν πρόκειται για παίκτες που δεν έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν τις οικογένειές τους και έχουν περάσει την καριέρα τους σε ομάδες με χαμηλές οικονομικές δυνατότητες. Αυτοί οι παίκτες πάντοτε δίνουν το κάτι παραπάνω για να μπορέσουν να κερδίσουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τη ζωή τους, να βελτιώσουν το επίπεδο διαβίωσης, των ιδίων και των οικογενειών τους.

Ο Μοχάμεντ Μπεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία των μαχητών της ζωής. Στα 28 του χρόνια, βλέπει μπροστά του την ευκαιρία να αλλάξει στάτους. Να ανέβει επίπεδο, τόσο ποδοσφαιρικά όσο και οικονομικά. Με την αναζήτηση ενός συμβολαίου «ζωής» να φαντάζει ως η βασική επιλογή του επιθετικού από τις Κομόρες, που τόσο πάλεψε για να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Αυτή την εποχή ο Μπεν βρίσκεται σε συζητήσεις με τη διοίκηση του Ολυμπιακού, καθώς το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2018. Και προς το παρόν δεν έχει βρεθεί λύση. Mε τον ποδοσφαιριστή να μην συμφωνεί με την προσφορά των Πειραιωτών. Τι προβλέπει αυτή; Σύμφωνα με πληροφορίες οι «ερυθρόλευκοι» προσφέρουν 3ετές συμβόλαιο στον παίκτη τους, με συνολικές απολαβές που μπορεί να φτάσουν έως και το 1.7 εκατ. ευρώ! Με το «σίγουρο» ποσό που θα μπει στην τσέπη του παίκτη να είναι λίγο πάνω από το 1 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα να αφορούν σε (ρεαλιστικά) μπόνους, όπως οι συμμετοχές και το πρωτάθλημα!

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ…

Ο Μπεν γεννήθηκε στο -υπό γαλλική σημαία- νησάκι Μαγιότ, απέναντι από τη Μαδαγασκάρη. Εγινε πρόσφυγας στη «μαμά πατρίδα» από τα 15. Εμαθε μπάλα στις… θαυματουργές ακαδημίες της Χάβρης, αλλά πέρα από σκόρπιες εμφανίσεις σε Ligue 1 και Ligue 2, ουδέν. Το αγροτικό του ξεκίνησε το 2010 στη Βανς. Εφτασε έως την 3η κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου, με μέγιστο συμβόλαιο τα 2,500 ευρώ τον μήνα! Πήρε 4,500 ευρώ τον μήνα και είπε το «ναι» στη Βέροια, με… προίκα 23 γκολ στη Γ’ κατηγορία της Γαλλίας. Τα 25 γκολ με τη Βέροια (ως πασπαρτού) αποτελούν διαβατήριο για τον Πειραιά και το πρώτο καλό συμβόλαιο της καριέρας του (σχεδόν 200.000 ευρώ ετησίως).

Για να παίξει στον Ολυμπιακό πέρασε έναν κομμένο πρόσθιο χιαστό, ένα εξάμηνο «αγροτικό» στον Λεβαδειακό και μία σούπερ χρονιά στον φοβερό Πανιώνιο της περσινής σεζόν (9 γκολ). Ο Χάσι δεν τον πίστεψε. Αλλά αφού δεν είχε άλλον, τον έβαλε. Και ο επιθετικός από της Κομόρες πήρε «μόνος του» το ματς στο Βελιγράδι με την Παρτιζάν, όντας βασικός σε όλα τα ματς των προκριματικών του Champions League. Με το τεφτέρι, όμως, να γράφει φέτος μόλις 10 συμμετοχές: 4 στα προκριματικά, 2 στους ομίλους του Champions League, 2 στο Πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο. Και 2 γκολ!

Πλέον, αρκετές ομάδες φαίνεται να έχουν μπει στη διεκδίκησή του, ενόψει καλοκαιριού, από τη στιγμή που από 01/01/2018 μπορεί να υπογράψει όπου θέλει. Ο Ερυθρός Αστέρας, για παράδειγμα, του προσφέρει ένα καλό συμβόλαιο και ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς τον θέλει. Το ίδιο ισχύει και για τη Λεχ Πόζναν. Με τον Ολυμπιακό, ωστόσο, να μην μπαίνει σε λογική πλειστηριασμού. Κι εάν δεν τελειώσει σύντομα το θέμα,  της ανανέωσης, ο Μπεν θα συνεχίσει τον δρόμο του. Μακριά από τον Πειραιά. Ισως και από τον Ιανουάριο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ