Το επόμενο κόλπο του Τίγρη, είναι ο Μέντες και το «όνομα»

Το επόμενο κόλπο του Τίγρη, είναι ο Μέντες και το «όνομα»

Πίσω από τις συζητήσεις για τον Νέλσον Ολιβέιρα η διοίκηση της ΑΕΚ βλέπει σε κάτι πολύ μεγαλύτερο…

Το πρόσωπο της εβδομάδας ο Δημήτρης Μελισσανίδης με έναν τρόπο. Ο άνθρωπος που κατάφερε να πάρει «ισοπαλία» μέσα στο σπίτι του ΠΑΟΚ. Μέσα στην ΕΡΤ. Την ίδια πρόταση με τον νταμπλούχο εξασφάλισε η ΑΕΚ από τη δημόσια τηλεόραση.

Στο χέρι 7.5 εκατ ευρώ τον χρόνο. Και συνολικά 10,5 εκατ ευρώ «φέσι» στον φορολογούμενο. Αν έκανε καλά; Όλα σχετικά. Ο Ολυμπιακός που είδε το «πλιάτσικο» βγήκε δημόσια και το κατήγγειλε. Η ΑΕΚ μπήκε στο κόλπο να πάρει μερίδιο. Από τη στιγμή που ο Τσίπρας, ο Τσακαλώτος, ο Παππάς, ο Χουλιαράκης και ο Δρόσος κάνουν παιχνίδι, ζήτησε χαρτί και μπήκε στην παρτίδα. Άλλες οκτώ ΠΑΕ θα πληρώνει η ΕΡΤ. Γιατί όχι και την Ένωση που αν μη τι άλλο σε τέτοιες περιπτώσεις έχει καταθέσει διαπιστευτήρια. Όπως φούνταρε το ΄13 στην Γ εθνική για να γλιτώσει τα εκατοντάδες εκατ ευρώ χρέη. Έτσι και χώθηκε τώρα.

Στο μεταξύ πήρε και την 20άρα από την Περιφέρεια, παρότι η Δούρου άλλα έλεγε προεκλογικά. Έχει και τον Πατούλη τώρα στο «ένα πόδι» καθώς όπως λέει ο ίδιος είναι προτεραιότητα να πάρει η ΑΕΚ τα λεφτά. Και όσο για τη συνέχεια; Σκέψου λιγάκι κάποια από τα παρακάτω. Διότι έχουν πολύ ενδιαφέρον.

Μεσοβδόμαδα ήρθε στην επιφάνεια η προσπάθεια της ΑΕΚ να αποκτήσει από την Νόριτς –με δανεισμό- τον Νέλσον Ολιβέιρα. Τον 28αχρονο Πορτογάλο σέντερ φορ που προφανώς αποτελεί έναν από τους εκλεκτούς του Μιγκέλ Καρντόσο στις μεταγραφικές αναζητήσεις της Ένωσης. Αν είναι εύκολο; Δεν είναι. Μάλιστα σήμερα κάπου γράφτηκε ότι ενδιαφέρεται και ο ΠΑΟΚ. Αλλού όμως είναι το «ζουμί». Στο όνομα του ατζέντη του Ολιβέιρα. Του Ζόρζε Μέντες.

Λένε λοιπόν κάποιοι με προοδευτική σκέψη, πως η ΑΕΚ επιδιώκει στρατηγικά να ανοίξει την «πόρτα» του συγκεκριμένου μεγαλομάνατζερ. Όχι τόσο για το πελατολόγιο του. Αλλά κυρίως για μια υπόθεση που στο άμεσο μέλλον θα αποτελέσει προτεραιότητα.

Την ανεύρεση «χορηγού» για το νέο γήπεδο. Εκείνου -που εάν και εφόσον- θα πληρώσει αδρά προκειμένου να δώσει το «όνομα» στην ποδοσφαιρική αρένα της ΑΕΚ. Αν έβγαινε ο Τσίπρας και ο παππούς Φλαμπουράρης κρατούσε τα… κόλπα δεν θα υπήρχε πρόβλημα; Θα καθάριζαν εκείνοι. Τώρα όμως το πράγμα αλλάζει. Άρα θα πρέπει αν προκύψει κάτι, αυτό να συμβεί από την αγορά.

Μέσω ατζέντηδων προκύπτουν οι ενδιαφερόμενοι σε τέτοιες περιπτώσεις. Και ο Μέντες είναι σίγουρα ένας από εκείνους που έχει μπόλικες τέτοιες υποθέσεις στο βιογραφικό τους. Δεν είναι βέβαια ο μοναδικός. Αλλά αποτελεί έναν από τους «κυρίαρχους» και της συγκεκριμένης αγοράς. Είχε κάνει για παράδειγμα τέτοιες διαπραγματεύσεις πριν από μερικά χρόνια στη Ρωσία, όταν οι «σύντροφοι» έφτιαχναν τα γήπεδα για το Μουντιάλ.

Είναι ένα από τα πρόσωπα λοιπόν που θα μπορούσαν όντως να σχηματίσουν τέτοιες προϋποθέσεις για την ΑΕΚ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ