Ο Μάρκοβιτς, ο γρίφος των στόπερ και η πρόβα 11άδας

Ο Μάρκοβιτς, ο γρίφος των στόπερ και η πρόβα 11άδας

Ο Σέρβος έφτασε στην Αθήνα. Εδώ είναι και ο Βούκοβιτς. Τρεις στόπερ είναι στην Αυστρία και δύο στην Αίγυπτο.

Δεν μπορεί να απαντήσει κανείς με σιγουριά. Και είναι λογικό. Το «κοκτέιλ» των κεντρικών αμυντικών είναι πιο παράξενο από ποτέ. Όχι στα πρόσωπα. Στις «ειδικές» συνθήκες. Στην Αυστρία ο Σεμέδο, ο Μπα, ο Αβραάμ. Στην Αθήνα ο τραυματίας Βούκοβιτς. Στο Africa Cup ο Σισέ με τον Μεριά. Έξι στόπερ σε ένα ρόστερ που τελικώς θα χωρέσει τους πέντε. Και έβδομος σε αυτή την παρέα ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς, που προσγειώθηκε την Κυριακή στο «Ελ. Βενιζέλος». Ένα παιδί του millennium που η πρώτη σκέψη ήταν να αποκτηθεί για του χρόνου.

Θα γίνει έτσι; Θα τον ξαναδούμε του χρόνου; Μάλλον δεν ξέρει την απάντηση σε αυτό, ούτε ο Πέδρο Μαρτίνς. Η Σενεγάλη είναι στους «8», η Τυνησία αγωνίζεται σήμερα. Μπορεί να πάνε την βαλίτσα ακόμη πιο μακριά. Ο Βούκοβιτς είναι νοκ άουτ για τον Ιούλη. Λογικά λοιπόν ο μικρός από τη Μπιέλινα ίσως να έχει την ευκαιρία του. Να διεκδικήσει από τώρα μια θέση. Και όπως… έρθουν τα πράγματα. Γιατί καμία φορά έχει μεγαλύτερη σημασία το timing, από την ίδια την ικανότητα. Αυτή τη στιγμή προκύπτει ανάγκη. Σε ένα μήνα μπορεί αυτή η ανάγκη να μην υπάρχει. Ίσως και… μεθαύριο αν η Τυνησία μείνει έξω από την οκτάδα.

Κατά τα άλλα: Στόπερ 19 χρονών, με 50 επίσημες συμμετοχές στην Παρτιζάν. Μέλος της εθνικής Σερβίας U-21 που έλαβε μέρος στο πρόσφατο Euro της Ιταλίας. Έχει παίξει Europa League. Έχει περισσότερες παραστάσεις από ότι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς. Ποδοσφαιριστής από μια σωστή… δεξαμενή για τον Ολυμπιακό. Από μια αγορά που κοστίζει λίγα, αλλά που αν προκύψει μια εύστοχη επιλογή φέρνει πολλά. Και σε υπεραξία, αλλά και αγωνιστικά.

Έχουν οι Πειραιώτες αυτή τη στιγμή τον Σεμέδο στα 25. Τον Μεριά στα 26. Τον Σισέ στα 24. Τον Μπα στα 23. Τον Μάρκοβιτς στα 19. Καταπληκτικές ηλικίες. Και ένας σωρός από «δίδυμα» με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Αλλά αυτά στην ώρα τους. Προέχει ο σχηματισμός του «ευρωπαϊκού ρόστερ». Του πρώτου ρόστερ της χρονιάς. Αυτή τη στιγμή στην Αυστρία με τον Ελ Αραμπί, οι ποδοσφαιριστές που έχει ο Μαρτίνς στη διάθεση του είναι 28. Με τον Σέρβο 29. Θέλει κάτι λιγότερο. Στο 26-27 υπολογίζει να σταθεί.

Με την επιστροφή στην Αθήνα την Πέμπτη, αφαιρούνται οι μικροί: Σουρλής, Μαρτίνς, Στουρνάρας, Τζολάκης. Αναμένεται όμως ως την Πλζεν να έχουν προστεθεί τουλάχιστον δύο ακόμη νεοφερμένοι: Ένα «8άρι» και ο δεύτερος τερματοφύλακας. Ο αριθμός λοιπόν ανεβαίνει στο 27. Και πλέον αναμένεται πότε θα επιστρέψουν οι Αφρικανοί. Ο Σισέ, ο Μεριά. O Μαντί Καμαρά. Μάλλον και ο Φόντε Καμαρά, ο αριστερός μπακ από τη Γουινέα που οι Πειραιώτες έχουν «κλείσει». Οι δύο τελευταίοι αποκλείστηκαν πριν από λίγο από τη συνέχεια του τουρνουά, καθώς η εθνική τους έχασε από την Αλγερία με 3-0.

Με αυτούς ο αριθμός σκαρφαλώνει στο 31. Δίχως να υπολογίζεται ο Βούκοβιτς και ο Λάζαρος. Από εδώ και πέρα λοιπόν κάθε άφιξη λογικά θα σημαίνει αυτομάτως και μια αποχώρηση. Ο Ανδρούτσος δανεικός όταν θα έρθει το «8». Ο Κάιπερς. Κάποιος από τους μεσο-επιθετικούς όπου πλέον υπάρχουν οκτώ (Φορτούνης, Ποντένσε, Λάζαρος, Μασούρας, Μπρούνο, Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά, Σουντανί) για επτά θέσεις. Ξέρει τον τρόπο ο Μαρτίνς. Το έκανε και πέρσι. Θα το κάνει και φέτος. Πρωτίστως όμως θέλει να κάνει τη «δουλειά» της πιο σοβαρής πρόκρισης του καλοκαιριού. Και αν μη τι άλλο δεν πρέπει να έχει παράπονο. Διαθέτει επιλογές περισσότερες από όσες χρειάζεται. Και μάλιστα ενώ μπροστά υπάρχουν δύο εβδομάδες ακόμη, ως το ραντεβού στην Τσεχία.

Αύριο με τη Ντιναμό Κιέβου εκείνοι που ξέρουν υποστηρίζουν ότι θα γίνει η πρώτη δοκιμή «11άδας». Όχι απαραίτητα από την αρχή, αλλά σίγουρα για ένα ημίχρονο. Την Τετάρτη με το Αμβούργο θα είναι και το πρώτο φιλικό που θα δούμε σε δράση τον Χιλάλ Σουντανί. Το πραγματικά ενδιαφέρον τώρα ξεκινά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ