Ολυμπιακός – Ντιναμό Κιέβου 1-1

Ολυμπιακός – Ντιναμό Κιέβου 1-1

Αισθητά βελτιωμένη η εικόνα που παρουσίασε ο Ολυμπιακός στο πρώτο φιλικό επί αυστριακού εδάφους κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου (1-1), έδειξε υψηλά επίπεδα ετοιμότητας ενόψει των ευρωπαϊκών «μαχών»...

Στο πρώτο φιλικό επί αυστριακού εδάφους και στο πιο απαιτητικό έως τώρα στην προετοιμασία, ο Ολυμπιακός έμεινε ισόπαλος 1-1 με την Ντιναμό Κιέβου και έδειξε έχει ήδη βάλει το πόδι στο γκάζι!

Σαφώς καλύτεροι οι Πειραιώτες από την Ντιναμό Κιέβου, καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, επέβαλλαν τον ρυθμό τους και είχαν τις ευκαιρίες και για δεύτερο τέρμα. Εξαιρετικοί ξανά οι Βαλμπουενά και Σεμέδο, όπως και οι Ραντζέλοβιτς και Φορτούνης στο β’ μισό.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το παιχνίδι με μια ενδεκάδα… βασικών, με τον Σα στην εστία, τον Τοροσίδη δεξιά στην άμυνα, τον Κούτρη αριστερά και τους Σεμέδο και Μπα ως στόπερ. Ο Μπουχαλάκης με τον Γκιγιέρμε έπαιξαν στον άξονα, ο Μασούρας δεξιά στην πτέρυγα, ο Μπρούνο αριστερά και ο Βαλμπουενά πίσω από τον προωθημένο Γκερέρο.

Από τα πρώτα λεπτά του ματς, οι Πειραιώτες έδειξαν ότι είναι το «αφεντικό». Με την συμπλήρωση πέντε λεπτών, άνοιξαν και το σκορ, όταν σε ωραία αντεπίθεση μετά την αλλαγή παιχνιδιού του Μασούρα και το γύρισμα του Γκερέρο, ο Μπουχαλάκης έκανε το 1-0.

Η υπεροχή των Πειραιωτών ήταν αισθητή. Πίεζαν ψηλά, έκλεβαν μπάλες και δημιουργούσαν προβλήματα στην άμυνα των Ουκρανών, οι οποίοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, πιέζοντας για το γκολ της ισοφάρισης. Η παρουσία του Σεμέδο στην άμυνα ήταν καθοριστική, ενώ και ο Σα όποτε χρειάστηκε φώναξε «παρών»!

Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, ο ρέφερι έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπα, ο Σολ ανέλαβε να εκτελέσει και κάπως έτσι ήρθε η ισοφάριση της Ντιναμό που έως τότε δεν είχε βάλει δύσκολα στον πορτιέρε του Ολυμπιακού.

Στην επανάληψη η Ντιναμό πίεζε ψηλά, δείχνοντας τις διαθέσεις της. Να αναφέρουμε εδώ, ότι πρόκειται για μια ομάδα που ξεκινά τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα σε 20 ημέρες!

Η πρώτη αλλαγή που έκανε ο Μαρτίνς, ήταν αυτή του Αβραάμ Παπαδόπουλου που αντικατέστησε τον Σεμέδο, που ένιωσε μια μικροενόχληση και προτιμήθηκε να προστατευθεί. Οι Πειραιώτες έριξαν τον ρυθμό τους και οι δύο βασικοί κίνδυνοι Βαλμπουενά και Μασούρας δεν δημιουργούσαν με την ίδια συνέπεια και ο Ίβηρας κόουτς έσπευσε να τους αντικαταστήσει, από τους Φορτούνη και Ραντζέλοβιτς (65’).

Ο Σα τρία λεπτά νωρίτερα είχε κάνει δύσκολη επέμβαση σε σουτ του Ντε Πένα στις ελάχιστες στιγμές που χρειάστηκε να επέμβει, ενώ οι είσοδος των άνωθεν παικτών, έδωσε άλλη πνοή στην ομάδα του Πειραιά που ξεκίνησε (εκ νέου) να απειλεί!

Στο 69’ ο Μπρούνο βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο Μπόικο παραχώρησε κόρνερ, στο 72’ ο Γκερέρο έκανε ωραία κίνηση, σούταρε χαμηλά και η μπάλα έφτασε στα χέρια του κίπερ των Ουκρανών, ενώ εν συνεχεία δεν καταγράφηκε άλλη σημαντική φάση για το σύνολο του Μαρτίνς, που ανταποκρίθηκε όμως άψογα στην πίεση της Ντιναμό δείχνοντας προσήλωση και οργάνωση στα αμυντικά του καθήκοντά.

Το επόμενο φιλικό του Ολυμπιακού είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη (10/07) κόντρα στο Αμβούργο, πριν την επιστροφή στην Αθήνα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τοροσίδης, Σεμέδο (46’ Παπαδόπουλος), Μπα, Κούτρης (82’ Τσιμίκας), Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Μπρούνο, Μασούρας (65’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (65’ Φορτούνης), Γκερέρο.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Μπόικο, Μικολένκο, Καντάρ, Μπούρντα, Κετζιόρα, Καντίρι, Σεπέλιεφ, Γκαρμάς, Βέρμπιτς, Καραβαίεφ, Σολ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ