Τέλος ο Δρόσος από την ΕΡΤ

Τέλος ο Δρόσος από την ΕΡΤ

Ο Γιάννης Δρόσος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ που πέρασε τις συμφωνίες για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα σε αναζήτηση εργασίας.

Δρόσος ήταν και… πάει από την ΕΡΤ. Ο διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Τηλεόρασης. Ο άλλοτε πρόεδρος της ΕΠΟ. Ο κύριος τέλος πάντων που έγινε το πρόσωπο της τελευταίας εβδομάδας ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα μας. Εκείνος που έκανε τα πάντα για να ολοκληρώσει το περίφημο deal της δημόσιας τηλεόρασης με τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον ΟΦΗ. Συμφωνία που επιβάρυνε την επόμενη τριετία τον Έλληνα φορολογούμενο συνολικά με κάτι παραπάνω 70 εκατ ευρώ. Τα 31.500.000 για τον ΠΑΟΚ. Άλλα τόσα για την ΑΕΚ. Και τα 7,5 εκατ. ευρώ για τον ΟΦΗ. Διότι αυτά είναι τα ποσά «κόστους».

Θυμίζουμε πως η υπόθεση αυτή έχει φτάσει ήδη και στο ΕΣΡ, αλλά και στον Άρειο Πάγο μέσα από τις καταγγελίες του Ολυμπιακού. Μπορεί λοιπόν τον κύριο Δρόσο, που θυμίζουμε ότι διατέλεσε και πρόεδρος της ΕΠΟ (ΠΔΕ) στην απαρχή της Εξυγίανσης να τον συναντήσουμε και πάλι. Τότε μάλλον θα εργάζεται και κάπου αλλού. Γιατί από την ΕΡΤ αποτελεί παρελθόν. Επίσημα παραιτήθηκε, έπειτα από την συνάντηση του με τον νέο Υφυπουργό Τύπου, Στέλιο Πέτσα. Ανεπίσημα; Το χαρτί της παραίτησης έπρεπε να είναι έτοιμο πριν οι δύο άνδρες συστηθούν. Ήταν μια ξεκάθαρη κομματική επιλογή. Και αυτές οι επιλογές έχουν συγκεκριμένο φινάλε. Την παραίτηση του στον Υφυπουργό, παρέδωσε επίσης και ο Μιχάλης Ψύλος, πρόεδρος του ΑΠΕ.

Τι απομένει να δούμε, επιστρέφοντας στον κύριο Δρόσο; Αν η νέα Κυβέρνηση θα ενστερνιστεί την συμφωνία της προηγούμενης για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ποδοσφαίρου. Διότι μπορεί την Παρασκευή να έτρεχε πανικόβλητο το μισό Υπουργικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ για να την περάσει –μέσω της συνέλευσης των μετόχων τη ΕΡΤ-, μπορεί να ασχολήθηκε προσωπικά και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αλλά ο αγώνας του θα είναι μάταιος. Αν η νέα Κυβέρνηση δεν εγκρίνει το «κονδύλι» προς την ούτως ή άλλως ελλειμματική ΕΡΤ. Με δύο λόγια; Η ιστορία είναι στον αέρα. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εκείνος που θα πρέπει να πάρει την τελική απόφαση. Για το αν θα επιβαρυνθεί ο Έλληνας φορολογούμενος με αυτό το αδιανόητο δώρο.

Ναι, δώρο. Διότι τα χρήματα αυτά που δόθηκαν στις τρεις ΠΑΕ όπως και τα χρήματα (52 εκατ ευρώ συνολικά) που στοιχίζουν για μια διετία οι… άλλες (Παναθηναϊκός, Άρης, Παναιτωλικός, Ξάνθη, Ατρόμητος, Απόλλωνας, Λαμία) δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα της αγοράς. Όπως δεν είναι νορμάλ και τα υπόλοιπα. Τα 16.500.000 ευρώ στην Super League 2 για το… χατίρι της αναδιάρθρωσης του Υφυπουργού Βασιλειάδη. Ακόμη και τα 2.250.000 ευρώ για τη νέα Football League. Κάντε τον… λογαριασμό: Ουσιαστικά μιλάμε για 140 εκατ ευρώ από το ταμείο του ελληνικού δημοσίου. Απευθείας στα ταμεία ανώνυμων εταιριών. Εξωφρενικό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ