Ολυμπιακός: Οι μεγάλοι κερδισμένοι της προετοιμασίας

Ολυμπιακός: Οι μεγάλοι κερδισμένοι της προετοιμασίας

Οι Σεμέδο, Μπρούνο, Ραντζέλοβιτς και Ντουρμισάι ήταν εξαιρετικοί στα φιλικά που έδωσε ο Ολυμπιακός σε Πολωνία και Αυστρία και κέρδισαν πόντους στην εκτίμηση του Πέδρο Μαρτίνς.

Πήγε και ήρθε. Και πριν καλά-καλά καταλάβουμε πως φτάσαμε στα μέσα του καλοκαιριού: Ο Ολυμπιακός τη «δύσκολη» δουλειά την έκανε.

Όχι μόνο την υλοποίηση του αγωνιστικού του σχεδιασμού σε ένα ποσοστό άνω του 80%, αλλά και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Δύο εβδομάδες στην Αθήνα (10-24/6), άλλες τόσες σε Πολωνία και Αυστρία (24/6-11/7). Οι Πειραιώτες λοιπόν είναι πια στην τελική ευθεία για την έναρξη της νέας σεζόν. Θα κάνουν το τελευταίο «τσεκ» την Τρίτη κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ, στο Φάληρο, σε μια ιδιαίτερη πρόβα τζενεράλε. Και έπειτα θα βαφτούν με τα χρώματα του… πολέμου.

Για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Για τη πρώτη μεγάλη μάχη με την Πλζεν (23/7).

Σε εννέα νύχτες λοιπόν, το ερυθρόλευκο τρένο μπαίνει στις ράγες της αγωνιστικής σεζόν 2019-20. Και πραγματικά το ταξίδι που έρχεται είναι από μόνο του μια μεγάλη πρόκληση. Σε αυτό θα μάθουμε τα προνόμια της εμπιστοσύνης στον περσινό εξαιρετικό αγωνιστικό κορμό που σχηματίστηκε με επιμέλεια. Σε αυτό το ταξίδι θα μάθουμε και πόσο θα ενισχυθεί από τις μεταγραφικές επιλογές της, μια ομάδα που ήδη έδειχνε στις αρχές του Μάη με πολλά κυβικά στο ρόστερ της.

Κατάφεραν με ένα τρόπο οι Ερυθρόλευκοι να συνδυάσουν και τα δύο. Και να διατηρήσουν ακέραιο τον «κορμό» τους, αλλά και να κάνουν το παραπάνω στις μεταγραφές. Το «μείγμα» λοιπόν δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη προσδοκία. Και ήδη ο Πέδρο Μαρτίνς πειραματίζεται αρκετά με αυτό. Αν δεν προέκυπτε και το σοκ με τον Κώστα Φορτούνη; Θα ήταν μάλλον το τέλειο πρώτο μισό καλοκαίρι.

Ο Πορτογάλος προπονητής, στη διαδρομή των φιλικών αγώνων έδωσε ευκαιρίες σε περισσότερους από 30 ποδοσφαιριστές. Από το πρώτο… ξεμούδιασμα κόντρα στη Βιτορούλ στην Καλλιθέα (19/6), ως την αναμέτρηση στο Γένμπαχ με το Αμβούργο την Τετάρτη που μας πέρασε. Το τεστ στο οποίο ο Φορτούνης υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού.

Η ως τώρα εντύπωση για τον Ολυμπιακό: Δείχνει σίγουρα να «πατά» στο περσινό του πλάνο, αλλά δείχνει την ίδια στιγμή να του βάζουν ιδέες οι δυνατότητες που του προκύπτουν από τη σημαντική μεταγραφική ενίσχυση. Ο Ρούμπεν Σεμέδο είναι μάλλον το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το πρώτο δείγμα γραφής του 25άχρονου στόπερ δίνει την αίσθηση πως η άμυνα του Ολυμπιακού μόλις βρήκε τον νέο ηγέτη της. Ή ένα πραγματικό «αουτσάιντερ» όπως ο Μπρούνο. Ο 25άχρονος Βραζιλιάνος που είχαμε στα… μέρη μας επί 1,5 χρόνο (δανεικός στον Ατρόμητο από τη ΛΑΣΚ), αλλά που σε καμία περίπτωση δεν είχαμε σκεφτεί τα οφέλη της παρουσίας του σε ένα ρόστερ όπως το Ερυθρόλευκο.

Στο Περιστέρι έπρεπε να κάνει άλλες δουλειές. Στο… λιμάνι ο Μαρτίνς τον προορίζει για έναν από εκείνους τους «σωματοφύλακες» που αλλάζουν τακτικά την όψη ολόκληρης της ομάδας. Κάποιον που η παρουσία του μεσο-επιθετικά, είτε από τις πτέρυγες, είτε από τον άξονα θα προσθέσει ακόμη περισσότερη αθλητικότητα. Και κυρίως θα δώσει άλλες δυνατότητες σε αυτό το χαρακτηριστικό «πρέσινγκ» στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Αυτό που έκανε για παράδειγμα πέρσι… μόνος του ώρες και στιγμές, ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο. Τους είχε μαζί στο ίδιο σχήμα ο κόουτς την περασμένη Δευτέρα, στο φιλικό επιπέδου «Τσάμπιονς Λιγκ» κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου και οι δύο τους, έκαναν τους Ουκρανούς να υποφέρουν στις πρώτες πάσες τους. Ξαφνικά ο Μπρούνο του Ατρομήτου, ουδεμία σχέση με τον Μπρούνο που μπορεί να γίνει στον Ολυμπιακό.

Παράλληλα στις μέρες προετοιμασίας εκεί που τα πόδια είναι ακόμη βαριά, και είναι πραγματικά δυσκολότερο να έρθουν στην επιφάνεια στιγμές ποιότητας; Έβαλε μπόλικες φορές την υπογραφή του ο Ματιέ Βαλμπουενά για τον οποίο οι συστάσεις είναι τέλος πάντων περιττές. Όπως αντίστοιχες στιγμές έδειξε να διαθέτει στη «φαρέτρα» του, ο νεαρός Λαζάρ Ραντζέλοβιτς. Ένας «μικρός» από τη Σερβία που προς το παρόν σε κάθε του παρουσία κερδίζει ολοένα και περισσότερους θαυμαστές, δίνοντας την εντύπωση πως βάζει γερή υποψηφιότητα για μια θέση στο τελικό ρόστερ.

Κερδισμένοι σε αυτές τις πρώτες εβδομάδες, δεδομένα και ο Ουσεϊνού Μπα με τον Φιορίν Ντουρμισάι. Επίσης από τη λίστα με τα «αουτσάιντερ». Ο κεντρικός αμυντικός από τη Σενεγάλη, ήταν «εντός» σε όλες τις δοκιμές του προπονητή σε σημείο που να δίνεται η αίσθηση ότι χτυπά την πόρτα της πρώτης «επίσημης» εντεκάδας της σεζόν. Την ίδια στιγμή ο Ντουρμισάι σε ένα… δάσος επιλογών στην επίθεση δίνει τη δική του «μάχη» για να κερδίσει τον προπονητή του.

Από τους καλύτερους σε όλο αυτό το διάστημα που πέρασε. Και όλα αυτά ενώ στα φιλικά ματς δεν είδαμε ακόμη καθόλου τον Χιλάλ Σουντανί, όπως δεν είδαμε και τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Δύο ποδοσφαιριστές με «προφίλ» πρώτης γραμμής. Όλα αυτά ενώ ακόμη οι Πειραιώτες δεν έχουν «υποδεχθεί» στην ομάδα τους, όχι τις επόμενες μεταγραφές αλλά ούτε τους δικούς τους ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στο Africa Cup of Nations. Ο Μαντί Καμαρά για παράδειγμα θα είναι στον Ρέντη τη Δευτέρα. Σύντομα θα επιστρέψουν και ο Παπ Αμπού Σισέ με τον Γιασίν Μεριά που απόψε κοντράρονται στον ημιτελικό της διοργάνωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ