Ολυμπιακός: 9ος στη λίστα με τις κορυφαίες ομάδες παγκοσμίως! (pic)

Ολυμπιακός: 9ος στη λίστα με τις κορυφαίες ομάδες παγκοσμίως! (pic)

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 9η θέση των κορυφαίων συλλόγων παγκοσμίως σύμφωνα με το fivethirtyeight.com, ένα site μετρήσεων που ανήκει στο δίκτυο ABC. Πρώτη η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Συγκλονιστικό κατόρθωμα για τον Ολυμπιακό, που φιγουράρει στην 9η θέση της λίστας με τους κορυφαίους συλλόγους του πλανήτη, πάνω από ομάδες – μεγαθήρια όπως ο Άγιαξ, η Γιουβέντους ή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του fivethirtyeight.com, ενός site που ειδικεύεται σε αξιολογήσεις βάσει συγκεκριμένων στοιχείων, οι Πειραιώτες μπορούν να υπερηφανεύονται ότι ανήκουν στο Top 10 των κορυφαίων ομάδων στον πλανήτη.

Βάσει λοιπόν του τρόπου υπολογισμού/ μετρήσεων της εν λόγω ιστοσελίδας που ανήκει στο αμερικανικό δίκτυο ABC,  και μπορεί άμεσα μετά από κάθε αγώνα να υπολογίζει με ακρίβεια την κατάταξη κάθε μιας από 636 ομάδες παγκοσμίως που συμμετέχουν στις μετρήσεις, ο Ολυμπιακός είναι ένατος.

Πάνω από τους Ερυθρόλευκους βρίσκει κανείς τις: Ατλέτικο Μαδρίτης (8η), Ρεάλ Μαδρίτης (7η), Παρί Σεν Ζερμέν (6η), Τσέλσι (5η), Μπαρτσελόνα (4η), Λίβερπουλ (3η), Μπάγερν Μονάχου (2η) και Μάντσεστερ Σίτι (1η).

Όσο για τον νταμπλούχο ΠΑΟΚ; Bρίσκεται στην 22η θέση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τη συγκεκριμένη κατάταξη δημοσίευσε το ESPN.

Δείτε την:

Για όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού των μετρήσεων και το SPI, το Soccer Power Index βάσει του οποίου γίνεται η κατάταξη κάθε συλλόγου μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ