ΠΑΟΚ: Όσα έδειξαν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα

ΠΑΟΚ: Όσα έδειξαν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα

To10.gr κάνει τον πρώτο απολογισμό για τις μέχρι τώρα μεταγραφές του ΠΑΟΚ μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου της προετοιμασίας και λίγο πριν φύγει η αποστολή για το Χορστ.

Οι έξι μεταγραφές που έγιναν έως τώρα κάλυψαν αρκετά κενά στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, όμως η πιο σημαντική ακόμα δεν έχει γίνει και αναφερόμαστε σ’ αυτή του χαφ με την διοίκηση να ετοιμάζεται να σπρώξει αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να φέρει τον κατάλληλο παίκτη που θα κάνει την διαφορά. Πάμε όμως να δούμε τι έκαναν οι έξι ποδοσφαιριστές, στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας και λίγες ημέρες πριν φύγουν για το Χορστ της Ολλανδίας.

Μίροσλαβ Στοχ

Ας ξεκινήσουμε πρώτα από το μεγαλύτερο μεταγραφικό όνομα που ήρθε μέχρι στιγμής στην Τούμπα. Ο Μίροσλαβ Στοχ είναι ένας ποδοσφαιριστής εγνωσμένης αξίας και επέστρεψε στον ΠΑΟΚ για να βοηθήσει με την εμπειρία που έχει αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια. Η επανεκκίνηση της καριέρας του στην Σλάβια Πράγας χαρακτηρίζεται εντυπωσιακή. Ήταν πρωταγωνιστής με 14 γκολ και 13 ασίστ στην περσινή κατάκτηση του νταμπλ στην Τσεχία. Μπορεί να δώσει ώθηση στη μεσοεπιθετική γραμμή για να μπει ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League. Ο Σλοβάκος δοκιμάστηκε στην επίθεση και πιο συγκεκριμένα πίσω από το φορ και αριστερά.

Ζίβκο Ζίβκοβιτς

Μετά από τρία χρόνια παρουσίας του στην Ξάνθη, αποφάσισε να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Παρότι στον ΠΑΟΚ υπάρχει ο καλύτερος τερματοφύλακας του Ελληνικού πρωταθλήματος αποφάσισε να πει το «ναι» στην πρόταση του Δικεφάλου. Στα φιλικά που πήρε χρόνο συμμετοχής έδειξε πολύ καλά στοιχεία και αυτό αυξάνει τον ανταγωνισμό που θα έχουμε φέτος στον ΠΑΟΚ για το ποίος θα πάρει φανέλα βασικού τη νέα χρονιά.

Ροντρίγκο Σοάρες

Ο 26χρονος Βραζιλιάνος με 49 συμμετοχές, τέσσερα γκολ και εννιά ασίστ βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος μπακ πέρυσι στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, παρότι έπαιζε στη Άβες, που πάλεψε για τη σωτηρία της. Ήρθε ως ο μελλοντικός διάδοχος του Λέο Μάτος. αλλά τον είδαμε περισσότερο στην αριστερή πλευρά μιας και εκεί ο Φερέιρα έχει εντοπίσει πως υπάρχει πρόβλημα μέχρι να έρθει κάποια μεταγραφή. Το θετικό είναι πως ο Σοάρες έχει καλό αριστερό πόδι, είναι μαχητικός και στον ΠΑΟΚ εύχονται να πετύχει σε όποια θέση κι αν κληθεί ν’ αγωνιστεί.

Δημήτρης Μελιόπουλος

Ο 19χρονος κεντρικός χαφ ήταν βασικός τα δύο τελευταία χρόνια στην Ξάνθη και στην Εθνική Ελπίδων. Οφείλει τον ερχομό του στην Τούμπα στον Ραζβάν Λουτσέσκου, που τον πίστεψε και τον προώθησε από πολύ μικρό στην πρώτη ομάδα της Ξάνθης. Με τον ερχομό όμως του 40χρονου Πορτογάλου τεχνικού τα πράγματα άλλαξαν. Ο Μελιόπουλος δεν έπαιξε σε κανένα φιλικό παιχνίδι και αποφασίσθηκε να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη καθώς δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ομάδας. Για φέτος τουλάχιστον θα παραχωρηθεί δανεικός σε άλλη ομάδα.

Ντούγκλας Αουγκούστο

Ο  Βραζιλιάνος χαφ ήρθε να καλύψει μία καίρια θέση, στην οποία υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, εξαιτίας των τραυματισμών του Πόντους Βέρνμπλουμ και του Ζοσέ Μαουρίσιο, αλλά και των αποχωρήσεων των Εβγέν Σάκχοφ και Χοσέ Κάνιας.

Η μεταγραφή του συνοδεύτηκε από πολλές προσδοκίες, αλλά και επιφυλάξεις, λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε πριν από δύο χρόνια. Στον ΠΑΟΚ ξεψάχνισαν το ιατρικό ιστορικό και διαπίστωσαν πως αξίζει να πάρει την ευκαιρία που έψαχνε για να έρθει στην Ευρώπη. Όλοι στο Δικέφαλο, έχουν μεγάλες προσδοκίες για τον Αουγκούστο. Από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας μέχρι και το φιλικό με την Κλουζ όπου πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση.

Ενέα Μιχάϊ

Παρότι η ομάδα δεν είχε άμεση ανάγκη στα στόπερ αποφάσισε να προχωρήσει στην απόκτηση του Ενέα Μιχάι από τον Παναιτωλικό. Ο Αλβανός αμυντικός είναι ένα

σύγχρονο στόπερ και στην Ολλανδία δημιούργησε καλή εντύπωση. Δοκιμάστηκε και στην αριστερή πλευρά και παρότι είναι μια θέση δύσκολη δεν τα πήγε άσχημα. Αν θα είναι την Πέμπτη στο Χορστ θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή καθώς τη θέση διεκδικεί και ο Δημήτρης Χατζηισαϊας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ