ΑΕΚ – Μακάμπι Νετάνια 1-1

ΑΕΚ – Μακάμπι Νετάνια 1-1

Ισόπαλη η ΑΕΚ 1-1 με την Μακάμπι Νετάνια, πραγματοποιώντας την καλύτερη της εμφάνιση επί πολωνικού εδάφους, σε ένα ματς όπου δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες. Το γκολ της Ένωσης πέτυχε ο Μάνταλος στο 23'.

Βελτιωμένη και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό παρουσιάστηκε η ΑΕΚ στο φιλικό με την Μακάμπι Νετάνια, σε σχέση με εκείνο απέναντι στην Τρέντσιν. Η Ένωση ήταν πολύ κινητική, δημιούργησε ένα «τσουβάλι» ευκαιρίες και υστέρησε μονάχα στην τελική προσπάθεια, μένοντας τελικά στο 1-1.

Επίσης, οι Κιτρινόμαυροι έδειξαν ένα πολύ καλό πρόσωπο και ανασταλτικά, με τους Ισραηλινούς να μην απειλούν σχεδόν καθόλου και να ισοφαρίζουν το γκολ του Μάνταλου με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ.

O Μιγκέλ Καρντόσο διατήρησε το 4-2-3-1 που δουλεύει με τους παίκτες του όλες αυτές τις μέρες, επιλέγοντας τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια, τον Παουλίνιο δεξιά, τον Χουλτ αριστερά, στο κέντρο της άμυνας τους Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, στα αμυντικά χαφ τους Σιμόες, Σιμάο, σε ρόλο δεξιού εξτρέμ τον Κλωναρίδη, αριστερά τον Μάνταλο και πίσω από τον Λιβάγια, τον Ζεράλδες.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και άμεσα πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η Ένωση κυκλοφορούσε την μπάλα και με υπομονή έψαχνε τους τρόπους για να ανοίξει την άμυνα της Μακάμπι Νετάνια. Στο 23’ οι Κιτρινόμαυροι το κατάφεραν, φτάνοντας μάλιστα και στο γκολ.

Ο Μάνταλος υποδέχθηκε εξαιρετικά την μπάλα μέσα στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0, ανοίγοντας το σκορ. Η ΑΕΚ δεν κατέβασε στροφές και στο 41’ απείλησε ξανά την εστία των Ισραηλινών. Όμως το σουτ του Λιβάγια βρήκε απάντηση από τον τερματοφύλακα της Μακάμπι.

Το 1-0 ήταν το σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, με την Ένωση να ξεκινά το δεύτερο μέρος με την ίδια, πολύ καλή διάθεση. Στο 46’ το σουτ του Ζεράλδες έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 47’ και στο 53’ οι Λιβάγια και Κλωναρίδης νικήθηκαν από τον τερματοφύλακα της Μακάμπι, σε κλασικές φάσεις για γκολ.

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κάνει γκολ τις ευκαιρίες της και το πλήρωσε, με την Μακάμπι να ισοφαρίζει στο 54’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκολομπάρτ, σε ένα χρονικό σημείο που οι Κιτρινόμαυροι πίεζαν για ένα δεύτερο τέρμα.

Μετά το γκολ των ισραηλινών ο Δικέφαλος έβγαλε αντίδραση, έχοντας άλλες δύο καλές στιγμές, με πρωταγωνιστές τους Ζεράλδες και Κλωναρίδη. Που και πάλι όμως απέτυχαν να βρουν στόχο.

Ο Μιγκέλ Καρντόσο σταδιακά προχώρησε σε αλλαγές στην ενδεκάδα, διαφοροποιώντας και τον σχηματισμό σε 4-4-2, με τον Κλωναρίδη δίπλα στον Λιβάγια και τον Ντέλετιτς σε ρόλο δεξιού εξτρέμ. Το παιχνίδι είχε μεταφερθεί για τα καλά στην περιοχή της Μακάμπι στο τελευταίο διάστημα του αγώνα, όμως το γκολ δεν ήρθε για την Ένωση. Που έμεινε στο 1-1 απέναντι στον σύλλογο από το Ισραήλ, δείχνοντας πάντως πολύ καλά στοιχεία.

ΑΕΚ (Μ. Καρντόσο, 4-2-3-1): Μπάρκας (64’ Αθανασιάδης), Παουλίνιο, Βράνιες (64’ Οικονόμου), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ (69’ Λόπες), Σιμόες, Σιμάο (72’ Γαλανόπουλος), Κλωναρίδης, Ζεράλδες, Μάνταλος (77’ Ντέλετιτς), Λιβάγια

Μακάμπι Νετάνια (Σ. Ντράπιτς, 4-3-3): Αμος, Γκόλομπαρτ, Χίμπαχ, Κάτσλον, Μπορνστέιν, Φίνις, Κοέν, Χίκα, Κεάτ, Κανιτσόφσκι, Ασκενάζι, ενώ έπαιξαν και οι Τζούμπιτατ, Μπετσιράϊ, Πίρκεκ, Αζουλάϊ, Σαμπέλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ