Πλατανιάς – ΠΑΟΚ 0-1

Πλατανιάς – ΠΑΟΚ 0-1

Πλατανιάς - Εξυγίανση 0-1 : Ο βοηθός Κουντουρέλης έκρινε το νικητή στα Περιβόλια ακυρώνοντας κανονικό γκολ του Πλατανιά ενώ σε παρόμοια φάση πήγε σωστά στη σέντρα στο γκολ του ΠΑΟΚ που με αυτό (0-1) πήρε τη νίκη.

Αν μετρούσαμε αντί για γκολ ευκαιρίες, το σκορ στα Περιβόλια θα ήταν αστρονομικό. Στο ποδόσφαιρο, όμως, ο νικητής βγαίνει από το πόσες φορές βάζει ο καθένας την μπάλα στα δίχτυα. Από μία το έκαναν Πλατανιάς και ΠΑΟΚ, 0-1 έδειξε η ιστορία του αγώνα. Μέτρησε μάλιστα, αυτό το ένα που μπήκε δεύτερο, που ήταν ίδιο με εκείνο το πρώτο που δεν είχε μετρήσει… O βοηθός Κουντουρέλης έδειξε την Εξυγίανση σε ματς που χρειάστηκε να «κόψει» την φόρα του Πλατανιά. Και σε ακριβώς ίδια φάση στην επανάληψη να πάρει τη σωστή απόφαση και να φύγει στη σέντρα μαζί με τους παίκτες του ΠΑΟΚ που πανηγύριζαν.

Το παιχνίδι στα Περιβόλια είχε φαβορί, τον ΠΑΟΚ. Πολύ ξεκάθαρο φαβορί. Είχε όμως και μια ομάδα που έπαιζε κάτι σαν το «κεφάλι της». Με τέτοια διάθεση μπήκε στο γήπεδο ο Πλατανιάς. Και αιφνιδίασε, σκοράροντας στο 3′ με τον Γκρζέλτσακ. Ο βοηθός Κουντουρέλης, όμως, σήκωσε το σημαιάκι και ακύρωσε το κανονικό γκολ. Κάτι που σωστά δεν έκανε στη φάση του γκολ του ΠΑΟΚ, στο 56′. Είπαμε έκανε ένα λάθος, και μετά το διόρθωσε. Έτυχε ελέω εξυγίανσης να ευνοηθεί ο ΠΑΟΚ.

Ο σκόρερ, ο Μαλεζάς, αν και υπήρχαν παίκτες του ΠΑΟΚ εκτεθειμένοι, δεν ήταν οφσάιντ, ο βοηθός άφησε τη φάση να εξελιχθεί και τον Ελληνα αμυντικό να σκοράρει. Στο γκολ του Πλατανιά που δεν μέτρησε, υπήρχαν παίκτες των γηπεδούχων που δεν συμμετείχαν στη φάση και ήταν εκτεθειμένοι, αλλά ο σκόρερ είχε φύγει από κανονική θέση.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι θα βλέπαμε άλλο παιχνίδι. Άλλο 0-0 και άλλο 1-0, για μια ομάδα μάλιστα που θα κέρδιζε μια χαμένη ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Ιδίως απέναντι σε έναν κακό ΠΑΟΚ, που και απειλές δέχθηκε στο πρώτο ημίχρονο, με τον Γκρζέλτσακ στο 12′ και τον Παπανικολάου στο 15′, αλλά και δεν μπορουσε να δημιουργήσει. Μπορεί να είχε τελικές, αλλά η πραγματικά καλή του στιγμή ήρθε μόλις στο 44′. Φάουλ ο Πέλκας, απόκρουση ο Κοκκαλάς, ο Βαρέλα ίσως οφσάιντ, ο Καρυπίδης ίσως χέρι, αλλά το θέμα είναι ότι ο τερματοφύλακας του Πλατανιά έκανε και δεύτερη επέμβαση, απίθανη, στον Μαουρίσιο. Και δευτερόλεπτα αργότερα, έκανε και τρίτη, στην κεφαλιά του Βαρέλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η μορφή του αγώνα δεν άλλαξε πολύ. Εκείνο που συνέβη ήταν ότι ειδικά στο πρώτο 20λεπτο, μέχρι περίπου το 62′, δημιουργήθηκαν αρκετές φάσεις και στις δύο εστίες. Στο 47′ ο Κάνιας έχασε απίθανη ευκαιρία, σουτάροντας πολύ άστοχα από πολύ καλή θέση. Στο 49′ ο Ντικαμονά έκανε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 50′ ο Κοκκαλάς έκανε την επέμβαση στο σουτ του Κουλούρη. Στο ίδιο λεπτά(!), στην απέναντι εστία, ο Πασχαλάκης τελευταία στιγμή έδιωξε στην κόντρα του Γκρζέλτσακ, πριν ο Δημούτσος σουτάρει άουτ.

Στο 56′ έγινε το 0-1 από τον Μαλεζά. Στο 59′ ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ σταμάτησε το 1-1 από τον Παπανικολάου, στο 62′ ο Κοκκαλάς το 0-2 από τον Κουλούρη, με ακόμη μία εντυπωσιακή επέμβαση. Και μετά; Ελάχιστα πράγματα. Ο Πλατανιάς πάλευε, αλλά δεν έβρισκε τρόπο, ο ΠΑΟΚ διαχειριζόταν, αλλά δεν κλείδωνε τη νίκη. Μόνο την κράτησε…

Το κλειδί: Ασφαλώς το γκολ του Πλατανιά που κακώς ακυρώθηκε στο ξεκίνημα του αγώνα. Το παιχνίδι θα ήταν σίγουρα διαφορετικό, το αποτέλεσμα πιθανότατα. Γενικά, πέρα από το λάθος του δεύτερου βοηθού και τη διαιτησία του Διαμαντόπουλου δεν την λες και καλή…

Το 10άρι: Από τη στιγμή που έκρινε τον αγώνα, είναι ο Μαλεζάς. Είχε τρία χρόνια και κάτι να σκοράρει στην Super League, τότε με τη φανέλα του Παναιτωλικού. Επέστρεψε στο βασικό σχήμα και μια προώθησή του έδωσε τρεις βαθμούς.

Στον πάγκο: Συνολικά ο ΠΑΟΚ δεν είχε καλή απόδοση. Αλλά όπως είπε ο Λουτσέσκου, «δεν μπορούμε σε κάθε ματς να κερδίζουμε 4-0 και 5-0». Προφανώς το λέει για τη μία φορά που το έχει κάνει φέτος και βέβαια για την καμία εκτός έδρας…

Γιατί κόουτς: Ο Κοκκαλάς την προηγούμενη αγωνιστική ήταν ο μοιραίος του Πλατανιά, κάνοντας το λάθος στο γκολ που έδωσε τη νίκη στον Πανιώνιο. Αλλά ο Ρόκα ήταν τερματοφύλακας. Και ξέρει από τέτοιες καταστάσεις. Τον διατήρησε και εκείνος τον δικαίωσε με τις επεμβάσεις του. Ανεξάρτητα αν δεν μπορούσε να κάνει κάτι στο γκολ.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΠΑΟΚ 0-1
ΗΜΙΧΡΟΝΟ: 0-0

Γήπεδο: Περιβόλια
Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος
Βοηθοί: Ιωάννης Κουράκης, Γεώργιος Κουντουρέλης
Τέταρτος: Γεώργιος Φουκάκη
Γκολ: 56′ Μαλεζάς
Κίτρινες: Βάντερσον, Στάμου / Κάνιας
Κόκκινες: –

Πλατανιάς (Μανουέλ Ρόκα): Κοκκαλάς, Βάντερσον, Αγγελόπουλος (70′ Στανισάβλιεβιτς), Παπανικολάου (84′ Στόιτσεφ), Καρυπίδης. Ντεβέσα, Δημούτσος, Ουές, Γκρζέλτσακ, Ντικαμονά, Στάμου (80′ Πατράλης).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Μαλεζάς, Μάτος, Κρέσπο, Μαουρίσιο (64′ Τσίμιροτ), Κάνιας (86′ Σάκχοφ), Κάμπος (72′ Μπίσεσβαρ), Πέλκας, Λημνιός, Κουλούρης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ