Μπαρτ Σένκεφελντ: Το παιδί της Φέγενορντ ψάχνει το μεγάλο άλμα

Μπαρτ Σένκεφελντ: Το παιδί της Φέγενορντ ψάχνει το μεγάλο άλμα

Ο 28χρονος Ολλανδός Μπαρτ Σένκεφελντ είχε τις προοπτικές να εξελιχθεί σε έναν σπουδαίο κεντρικό αμυντικό, αλλά στάθηκε από μικρός άτυχος με σοβαρούς τραυματισμούς. Ξεκίνησε από δεξί εξτρέμ κι έφτασε στην άλλη άκρη του κόσμου, αφού πρώτα πήρε γεύση από Παναθηναϊκό και Λεωφόρο…

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ, ο οποίος είναι μία ανάσα από τον Παναθηναϊκό για να καλύψει θέση στην άμυνα, έδειχνε από μικρή ηλικία ότι μπορεί να εξελιχθεί σε έναν σπουδαίο κεντρικό αμυντικό. Ένα προϊόν της Φέγενορντ. Σύμπτωση; Ετοιμάζεται να κλείσει στο «τριφύλλι», το οποίο την Τετάρτη το βράδυ στο Ντε Κάιπ, αντιμετωπίζει την αγαπημένη του ομάδα σε φιλικό αγώνα.

Στάθηκε, όμως, στην εφηβεία του άτυχος και δεν κατάφερε να φτάσει στο επίπεδο που ονειρευόταν, σύμφωνα και με το ταλέντο που είχε. Ο Σένκεφελντ γεννήθηκε στις 28/8/91 στο χωρίο Ντεν Χοορν, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στο Ρότερνταμ και τη Χάγη. Έχει ύψος 1.84, είναι δεξιοπόδαρος και μπορεί να παίξει αν χρειαστεί και δεξί μπακ. Από μικρός ήταν με μία μπάλα στα πόδια. Μόλις πέντε ετών έπαιζε στην ομάδα του χωριού του, αλλά έξι ετών εντάχθηκε στην Ακαδημία της μεγάλης του αγάπης της Φέγενορντ. Τότε έπαιζε δεξί εξτρέμ . Γρήγορα, ωστόσο, λόγω της σωματικής του διάπλασης, οι προπονητές του τον μετατόπισαν στο κέντρο της άμυνας.

Ο Σένκεφελντ ξεχώριζε στα τμήματα υποδομής της Φέγενορντ, αλλά μόλις στην ηλικία των 15 ετών, στάθηκε άτυχος. Υπέστη μερική ρήξη στον σταυροειδή σύνδεσμο στο γόνατο. Έμεινε εκτός για πέντε μήνες και επέστρεψε, αλλά σχεδόν αμέσως υπέστη ρήξη χιαστών. Αναγκάστηκε να μείνει εκτός συνολικά δύο ολόκληρα χρόνια. Δεν το έβαλε κάτω. Πάλεψε και στις 29/11/08 έπαιξε με την Κ19 τη Φέγενορντ στο τοπικό ντέρμπι με τη Σπάρτα Ρότερνταμ. Ο προπονητής του Γιαν Πολ φαν Γκάστελ εξεπλάγη. «Όταν δουλεύεις τόσο σκληρά για 1,5 και πλέον χρόνο κι επιστρέφεις σ’ αυτό το επίπεδο είναι απίστευτο.

Πρώτη ομάδα

Η 29η Νοεμβρίου είναι μία ημερομηνία σημαδιακή για τον Σένκεφελντ. Στις 29/11/08, όπως αναφέραμε, επέστρεψε από τον σοβαρό του τραυματισμό και στις 29/11/09, ακριβώς έναν χρόνο αργότερα, έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της Φέγενορντ. Έπαιξε στο εκτός έδρας νικηφόρο ματς (0-2) με τη Ντεν Χάαγκ. Επειδή αποβλήθηκε, μάλιστα, ο Τζιοβάνι φαν Μπόκχορστ, αγωνίστηκε σε ρόλο δεξιού μπακ και πήγε αριστερά ο συμπαίκτης τουΚέλβιν Λέερνταμ.

Στις 7/1/10 ο Σένκεφελντ υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα του Ρότερνταμ. Η συμφωνία ήταν έως το 2012 με οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο.Στις 23/12/11, όμως, ο 20χρονος παίκτης πήγε δανεικός σ’ έναν άλλον σύλλογο του Ρότερνταμ, την Εξέλσιορ, για να πάρει παιχνίδια. Δεν έπαιξε τόσο, ώστε να καταφέρει να κερδίσει θέση στη Φέγενορντ.
Στη Λεωφόρο κόντρα στον ΠΑΟ!

Συνέχισε εντός συνόρων για μία πενταετία με παρουσίες στις Χέρακλες Άρμελο και Τσβόλε. Είχε από μία γεμάτη σεζόν στη κάθε μία ομάδα. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού τον έχει δει αγωνιζόμενο, αλλά σίγουρα τότε δεν του έκανε κάποια ιδιαίτερη εντύπωση. Στις 20/7/16, πριν από σχεδόν τρία χρόνια, ο Παναθηναϊκός του Στραματσόνι και των Μπεργκ, Λεντέσμα, Ιμπάρμπο, Γουακάσο, Ζέκα, Μολέντο, Βιγιαφάνιες, Λουντ, φιλοξένησε στη Λεωφόρο τη Τσβόλε σε φιλικό παιχνίδι. Τότε, οι «πράσινοι» νίκησαν 4-0 με τον Σένκεφελντ ν’ αγωνίζεται στο δεύτερο μέρος ως αλλαγή. Είχε συμπαίκτη τότε τον συνομήλικό του Έλληνα εξτρέμ Θανάση Καραγκούνη, ο οποίος είχε ξεκινήσει στο φιλικό.

Τραυματισμοί και Αυστραλία

Ο Σένκεφελντ δεν μπορούσε στην Ευρώπη να καθιερωθεί σε υψηλό επίπεδο, λόγω σοβαρών τραυματισμών. Είχε κάποιους μικροτραυματισμούς, που τον κράτησαν έναν μήνα εκτός μετά την επάνοδό του. Η πρώτη μεγάλη ζημιά, μετά τη ρήξη χιαστών, ήταν τη σεζόν 2014-15 στην Χέρακλες, όπου έμεινε εκτός 2,5 μήνες. Την περίοδο 2015-16 στη Τσβόλε, είχε νέα θέματα στο γόνατο κι έμεινε εκτός για τέσσερις και πλέον μήνες.

Έτς, πήρε τη δύσκολη απόφαση να μετακομίσει στην άλλη άκρη του πλανήτη. Πήγε στην Αυστραλία για λογαριασμό της Μέλμπουρν Σίτι υπογράφοντας για δύο χρόνια. Εκεί είχε φανέλα βασικού και στις 22/1/19 πέτυχε και το μοναδικό του γκολ με το κλαμπ στο ντέρμπι με τους Σίδνδεϊ Ουόντερερς.

Εθνική

Ο Σένκεφελντ δεν κατάφερε να φτάσει στην εθνική ανδρών της Ολλανδίας. Δεν είναι και το πιο απλό πράγμα.Πέρασε, όμως, από τα μικρότερα κλιμάκια. Στις 6/12/05, μόλις σε ηλικία 14 ετών, χρίστηκε αρχηγός της Κ15 των «οράνιε» στο εντός έδρας φιλικό με την Ιρλανδία (3-1). Προωήθηκε στη Κ16, αλλά εξαιτίας του τραυματισμού του δεν είχε συμμετοχές στα δύο επόμενα κλιμάκια. Με την επάνοδό του, κλήθηκε στη Κ19 στις 20/8/09 με την οποία κατέγραψε εννέα συμμετοχές. Αναλυτικά, το βιογραφικό του Σένκεφελντ.

Αναλυτικά τα στατιστικά του:

ΣΕΖ.ΟΜ.ΑΓ.ΓΚ.ΑΣ.
2009-10Φέγενορντ7
2010-11Φέγενορντ
2011-12(α)Φέγενορντ
2011-12(β)Εξέλσιορ122
2012-13Χέρακλες13
2013-14Χέρακλες34
2014-15Χέρακλες18
2015-16Τσβόλε121
2016-17Τσβόλε2212
2017-18Μέλμπουρν Σίτι251
2018-19Μέλμπουρν Σίτι27

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ