ΑΕΚ – Σταλ Σταλόβα Βόλα 1-1

ΑΕΚ – Σταλ Σταλόβα Βόλα 1-1

Η... δεύτερη ΑΕΚ απογοήτευσε κόντρα στην αδύναμη πολωνική ομάδα, με την εικόνα της «Ένωσης» να βελτιώνεται όταν ο Καρντόσο έριξε στο παιχνίδι τους βασικούς.

Ισόπαλη 1-1 αναδείχθηκε η ΑΕΚ με την Σταλ Σταλόβα στο τελευταίο της φιλικό στην Πολωνία, παρουσιάζοντας δύο πρόσωπα. Για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όταν και χρησιμοποιήθηκαν οι «ρεζέρβες» της Ένωσης, η εικόνα των Κιτρινόμαυρων δεν ήταν καλή.

Στο τελευταίο ημίωρο του ματς όμως, όταν πέρασαν στο παιχνίδι οι βασικοί, η ΑΕΚ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, ισοφαρίζοντας με τον Μάνταλο και δημιουργώντας ευκαιρίες και για περισσότερα γκολ.

Ο Μιγκέλ Καρντόσο άλλαξε όλη την ενδεκάδα σε σχέση με το χθεσινό φιλικό, δίνοντας φανέλα βασικού σε πολλούς από τους νεαρούς παίκτες της ομάδας. Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς με τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Σταμούλη, Σβάρνα, Οικονόμου και Λόπες, στα χαφ τους Σαμπανάτζοβιτς, Γαλανόπουλο, στα άκρα τους Ντέλετιτς, Σαρδέλη και τον Μπότο πίσω από τον Γιακουμάκη.

Η Ένωση δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και να κρατήσει την μπάλα, με την Σταλ να είναι πιο κινητική και να ελέγχει το παιχνίδι. Στο 3’ οι Πολωνοί θα φτάσουν πολύ κοντά στο γκολ, όμως η κεφαλιά του Βίτασικ σταμάτησε στο δοκάρι του Αθανασιάδη. Η ΑΕΚ σιγά-σιγά ισορρόπησε το ματς και απείλησε δύο φορες την αντίπαλη εστία. Αρχικά στο 10’ το σουτ του Γαλανόπουλου έφυγε άουτ και στη στο 32’ την ίδια κατάληξη είχε η προσπάθεια του Γιακουμάκη.

Η Σταλ ωστόσο ήταν εκείνη που βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ στο 43’ με το κοντινό πλασέ του Βιτσκίεβιτς. Σε μια φάση που οι παίκτες της ΑΕΚ έκαναν πολλά και διαδοχικά λάθη.

Το 1-0 ήταν το σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ίδια πάνω-κάτω εικόνα. Η Σταλ πίεζε και δημιουργούσε ευκαιρίες για γκολ, με την ΑΕΚ να δυσκολεύεται σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Στο 65’ ο Καρντόσο αποφάσισε να ρίξει στο ματς κάποιους από τους «βασικούς», προκειμένου να αλλάξει η εικόνα της ομάδας του.

Μάνταλος, Βράνιες, Σιμάο, Ζεράλδες, Κλωναρίδης μπήκαν στο ματς και άμεσα τα δεδομένα άλλαξαν. Οι Κιτρινόμαυροι βρήκαν συνεργασίες και φάσεις, φτάνοντας στην ισοφάριση στο 70’. Ο Μάνταλος βρέθηκε σε θέση για γκολ και δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει, κάνοντας το 1-1, σκοράροντας ξανά, έπειτα από το τέρμα απέναντι στη Μακάμπι, χθες.

Το παιχνίδι είχε πλέον μεταφερθεί για τα καλά στην περιοχή των Πολωνών, με την Ένωση να πιέζει για ένα ακόμα γκολ. Στο 85’ ο Κλωναρίδης βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Σταλ, όμως απέτυχε να τον νικήσει, ενώ στο 87’ η προσπάθεια του Ζεράλδες πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε έτσι να βρει ένα γκολ που θα της έδινε τη νίκη, ολοκληρώνοντας τα φιλικά της επί πολωνικού εδάφους με το ισόπαλο 1-1 απέναντι στην Σταλ Σταλόβα. Θυμίζουμε πως το απόγευμα η αποστολή του Δικεφάλου αναχωρεί από το Κίελτσε και το βράδυ επιστρέφει στην Αθήνα, για να συνεχίσει την προετοιμασία της ενόψει της νέας σεζόν στα Σπάτα.

ΑΕΚ (Μ. Καρντόσο, 4-2-3-1): Αθανασιάδης (61’ Τσιντώτας), Σταμούλης, Οικονόμου (65’ Βράνιες), Σβάρνας, Λόπες, Γαλανόπουλος, Σαμπανάτζοβιτς, Ντέλετιτς (65’ Σιμάο), Μπότος (74’ Ζεράλδες), Σαρδέλης (65’ Μάνταλος), Γιακουμάκης (74’ Κλωναρίδης)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ