Μπράνταριτς, ένας πιστός στρατιώτης για τον ΠΑΟΚ

Μπράνταριτς, ένας πιστός στρατιώτης για τον ΠΑΟΚ

Ο εκλεκτός για τη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ ακούει στο όνομα Φίλιπ Μπράνταριτς και to10.gr σας τον παρουσιάζει.

Ήταν Ιούνιος του 2017, όταν ο Φίλιπ Μπράνταριτς εξέπληξε τον κόσμο της Ριέκα με μια μάλλον ασυνήθιστη για τα δεδομένα του κροατικού ποδοσφαίρου, κίνηση. Όλοι περίμεναν την ολοκλήρωση της συμφωνίας του με την Μπολόνια. Ο προπονητής του, ο τεχνικός διευθυντής, οι οπαδοί. Τότε εμφανίστηκε στο τηλέφωνό του ο αριθμός του Νταμίρ Μίσκοβιτς.

Αυτό που ακολούθησε δεν συναντάται συχνά στο κροατικό ποδόσφαιρο από το οποίο οι παίκτες σήμερα προσπαθούν να «ξεφύγουν» το συντομότερο δυνατό. Ο Μπράνταριτς αποδέχθηκε το αίτημα του Μισκόβιτς και παρέμεινε μέλος της ομάδας. Να την βοηθήσει στο ευρωπαϊκό της ταξίδι.

«Στη συνομιλία με τον πρόεδρο, ένιωσα την επιθυμία του να μείνω. Έκανα αυτό που νομίζω ότι είναι καλύτερο για μένα αυτή τη στιγμή». Ο καθένας αξιολογεί διαφορετικά, όμως δεν υπήρχε άνθρωπος που δεν εξεπλάγην με την απόφασή του. Η Ριέκα ήταν νταμπλούχος Κροατίας. Εκείνος είχε κάνει εξαιρετική σεζόν και του προσφερόταν η ευκαιρία να ανέβει επίπεδο. Να κάνει ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Όμως, όχι. Ανανέωσε το συμβόλαιο συνεργασίας του με την Ριέκα ως το 2020 και της έδωσε μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη. Τόσο για εκείνη την κίνηση, όσο και για τα πεπραγμένα του στο γρασίδι, ο Μπράνταριτς επελέγη ως ένας από τους αρχηγούς.

Ο διεθνής Κροάτης άσος, είναι από τους ποδοσφαιριστές που ακούν ευλαβικά τις οδηγίες του προπονητή και δεν χάνει ευκαιρία να εκφράσει τον σεβασμό του. Η Μπολόνια το καλοκαίρι του 2017 ήταν πρόθυμη να δαπανήσει 7 εκατομμύρια για να τον κάνει δικό της. Εκείνος αποφάσισε να μείνει.

Ας πάμε όμως από την αρχή…

Ο Φίλιπ Μπράντοβιτς γεννήθηκε στο Σπλιτ στις 11 Ιανουαρίου του 1992 και γέννημα θρέμμα της Χάιντουκ. Στα 19 του χρόνια προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, χωρίς όμως να βρει χώρο στο ρόστερ. Ως εκ τούτου παραχωρήθηκε δανεικός στην Πρίμορατς, προκειμένου να πάρει χρόνο συμμετοχής. Ο σκοπός επετεύχθη. Η Χάιντουκ τον πήρε πίσω το 2011 και του έδωσε την ευκαιρία να διακριθεί στην πρώτη κατηγορία του ποδοσφαίρου της Κροατίας.

Επόμενος σταθμός της καριέρας του, το 2015 η Ριέκα που τον απέκτησε αντί 300.000 ευρώ. Ο Μπράνταριτς έγινε βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας. Στα τρία χρόνια παραμονής του στον κροατικό σύλλογο, κατέγραψε 132 συμμετοχές, 8 γκολ και 15 ασίστ, ενώ είχε ήδη δεχθεί την κλήση του Ζλάτκο Ντάλιτς.

Η σεζόν 2016/2017 είναι σημειωμένη με μεγάλα γράμματα στο προσωπικό του ημερολόγιο. Η Ριέκα κατάφερε να ρίξει από την κορυφή την πανίσχυρη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και να πανηγυρίσει το νταμπλ. Η συνεισφορά του ήταν μεγάλη, με 33 συμμετοχές στη διοργάνωση και απολογισμό 2 γκολ και 4 ασίστ σε 2949 αγωνιστικά λεπτά

Τότε είδε και την αξία του να ανεβαίνει, απορρίπτοντας τις προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι κι ας είχε δίπλα από το όνομά του ποσά με πολλά μηδενικά. Απέρριψε την πρόταση της Μπολόνια, εκείνη της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ ούτε ο Ολυμπιακός κατάφερε να τον δελεάσει.

Ένα χρόνο αργότερα, το καλοκαίρι του 2018, ακόμα ένας ιταλικός σύλλογος τον έβαλε στο μάτι. Η Κάλιαρι τον απέκτησε με μορφή δανεισμού (κερδίζοντας την μάχη με την Μπορντό) έχοντας παράλληλα οψιόν αγοράς. Έξι μήνες αργότερα, με τις εμφανίσεις του ανάγκασε τους ανθρώπους της ομάδας να δώσουν 5 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αγοράσουν.

Συνολικά πέρυσι μέτρησε 29 συμμετοχές, μοιράζοντας δύο ασίστ. Φέτος, ο 27χρονος έχει τρυπώσει σε αρκετές μεταγραφικές λίστες μεταξύ των οποίων και της Σεβίλλης. Ως εκ τούτου ο ΠΑΟΚ δεν παίζει μόνος.

Παράλληλα, η Κάλιαρι αντιλαμβανόμενη την ευκαιρία που της δίνεται τον κοστολογεί ακριβά. Τιμή… εκκίνησης τα 15 εκατομμύρια έθεσαν οι Ιταλοί, που πάντως έριξαν στην πορεία της απαιτήσεις τους. Ο Δικέφαλος του Βορρά φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία με τον δευτεραθλητή κόσμου με την Εθνική Κροατίας, θα πρέπει να συμφωνήσει και με την ομάδα του, με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2023.

Αν τα καταφέρει θα εντάξει στο δυναμικό του έναν πολύ σταθερό παίκτη, με ταχύτητα και διάθεση αυτοθυσίας. Ένας πιστό στρατιώτη που δεσμεύεται πάντα να προσπαθεί βάζοντας εαυτόν κάτω από το καλό της ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ