ΑΕΚ: Οταν βρίσκεις τρόπο να κάνεις καλές μεταγραφές…

ΑΕΚ: Οταν βρίσκεις τρόπο να κάνεις καλές μεταγραφές…

Οι περιπτώσεις των Βέρντε και Νέλσον Ολιβέιρα επιβεβαιώνουν ότι η ΑΕΚ έμαθε από τα λάθη της και βρήκε τον τρόπο να παίρνει σπουδαίους παίκτες, στην πραγματική τους αξία.

Η ΑΕΚ έχει κατηγορηθεί ότι δεν ξοδεύει χρήματα σε μεταγραφές. Και εν μέρει αυτό δεν είναι ανακριβές. Εντούτοις, οι φετινές κινήσεις της Ενωσης δείχνουν πως όταν υπάρχει… τρόπος, μπορείς να κάνεις καλές μεταγραφές ακόμη και χωρίς να ξοδευτείς. Χωρίς να προσφέρεις παράλογα λεφτά σε αγορές.

Η απόκτηση του Ντανιέλε Βέρντε έκανε τους ανθρώπους της Ενωσης να… ανοίξουν σαμπάνιες. Όχι μόνο επειδή αποκτήθηκε ο Ιταλός εξτρέμ, που ήταν και ο βασικός μεταγραφικός στόχος, αλλά και επειδή η τιμή που τον αγόρασε η ΑΕΚ ήταν πιο κάτω ακόμη και από αυτό που περίμενε η διοίκησή της. Αρκετά πιο κάτω, μάλιστα!

Την ίδια στιγμή ο Νέλσον Ολιβέιρα, επίσης ο πρώτος στόχος του Μιγκέλ Καρντόσο για την επίθεση, θα αποκτηθεί ως ελεύθερος. Μια μεταγραφή που άλλες εποχές η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να κάνει, καθώς δεν είχε τη γνώση της αγοράς ή αν θέλετε δεν είχε την υπομονή και τον τρόπο να διαχειριστεί τέτοιου είδους υποθέσεις. Αλλά μαθαίνει, εξελίσσεται, πληρώναι και κάνει πράξη τις επιθυμίες του προπονητή της.

Για να γίνει αντιληπτό τι ακριβώς έχει κάνει η ΑΕΚ, αξίζει να αναφέρουμε ότι τα συμβόλαια των Βέρντε και Ολιβέιρα θα κοστίζουν καθαρά σχεδόν 2.000.000 € τον χρόνο, ενώ μαζί με την εφορία αυτό το ποσό θα διπλασιάζεται.

Αλλο, όμως, να πληρώνεις υπεραξίες σε ομάδες κι άλλο να καλύπτεις τις απαιτήσεις των βασικών σου στόχων, να τους αποκτάς και να αποτελούν περιουσιακά σου στοιχεία. Και αυτό το δεύτερο ήταν αυτό που κατανόησε η διοίκηση της Ενωσης, παίρνοντας την απόφαση να ανοίξει το μπάτζετ και να κάνει έξυπνες κινήσεις στην αγορά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ