Ατρόμητος : Ο Κάναντι έχει πολλούς άσους στο μανίκι

Ατρόμητος : Ο Κάναντι έχει πολλούς άσους στο μανίκι

Ο Ατρόμητος εντυπωσιάζει με την πορεία του στο πρωτάθλημα και ο προπονητής της ομάδας του Περιστερίου, Νταμίρ Κάναντι ποντάρει σε πολλά «βαριά» χαρτιά

Ο Ατρόμητος συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία στο πρωτάθλημα και με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 30 βαθμούς. Η ομάδα του Περιστερίου κέρδισε το μεσημέρι του Σαββάτου εκτός έδρας και την Κέρκυρα, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Θα πρέπει εδώ βέβαια να σημειωθεί η καθοριστική συμβολή του προπονητή του Ατρόμητου, Νταμίρ Κάναντι στην επιτυχία της ομάδας του, καθώς ο Αυστριακός τεχνικός άλλαξε (με την έναρξη του β’ μέρους) τη διάταξη της ομάδας του σε 3-5-2.

Το στοιχείο πάντως που κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακή την πορεία του Ατρόμητου στο φετινό πρωτάθλημα, έχει να κάνει με τους πρωταγωνιστές της ομάδας του Περιστερίου. Κι εδώ μιλάμε για έξι – εφτά παίκτες που κάνουν τη διαφορά σε όλο τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και όχι για έναν – δυο παίκτες. Θαρρείς και ο Κάναντι έχει βρει το κόλπο να τραβάει άσους από το μανίκι, σε κάθε παιχνίδι της ομάδας του.

Γιαννιώτης και οι στόπερ

Ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου, Ανδρέας Γιαννιώτης είναι συγκεντρώσει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και είναι από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της εντυπωσιακής πορείας της ομάδας του Περιστερίου.

Για να έχει όμως μια ομάδα τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (με οκτώ γκολ παθητικό) δεν αρκεί μόνο η καλή παρουσία του γκολκίπερ. Καθοριστική είναι και η συμβολή των δύο στόπερ του Ατρόμητου, καθώς Ρισβάνης και Χατζηισαΐας πραγματοποιούν εντυπωσιακές εμφανίσεις. Οι δυο τους συνθέτουν ένα εξαιρετικό δίδυμο στο κέντρο άμυνας, έχοντας πολύ καλή συνεργασία.

Μάντσον στον άξονα

Ο Νασιμέντο Μάντσον είναι ένας από τους άσους στο μανίκι του Κάναντι, καθώς ο Βραζιλιάνος μέσος έχει βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του Περιστερίου. Ο Κάναντι εμπιστεύτηκε τον 26χρονο μέσο και ο Μάντσον δικαίωσε τον προπονητή του. Τα ρεπορτάζ πριν από δυο μήνες έκαναν λόγο για ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Βραζιλιάνο μεσοαμυντικό, με την ομάδα του Περιστερίου να προχωρά σε επέκταση συνεργασίας με τον παίκτη.

Ο μάγος Ουάρντα

Δυο μέρες πριν από την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου (στις 29 Αυγούστου) ο Ατρόμητος συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Ουάρντα με τη μορφή δανεισμού. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο Αιγύπτιος θα έκανε τα μαγικά του και θα οδηγούσε την ομάδα του Περιστερίου σ’ αυτή την εντυπωσιακή πορεία. Ότι και να πει κάποιος για τον διεθνή μεσοεπιθετικό είναι λίγο. Ο Ουάρντα είναι ο ηγέτης του Ατρόμητου κι ετοιμάζει βαλίτσες για να πάει στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Το πολυεργαλείο Βασιλακάκης

Ο Θοδωρής Βασιλακάκης άλλαξε φανέλα και μετά από οκτώ χρόνια στην Ξάνθη πήρε το περασμένο καλοκαίρι μεταγραφή για τον Ατρόμητο. Αποδεικνύεται μια κίνηση που ανεβάζει επίπεδο την ομάδα του Περιστερίου.

Μεσοεπιθετικός που κάνει πολλές δουλειές στον αγωνιστικό χώρο, είναι ένα από τα πιο πολύτιμα γρανάζια της μηχανής του Ατρόμητου. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο Νταμίρ Κάναντι τον έχει χρησιμοποιήσει και στα 15 παιχνίδια της ομάδας του στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Θα πρέπει επίσης να σταθεί κάποιος στα τρία εξαιρετικά γκολ που έχει σημειώσει φέτος. Δεν είναι ο μέσος που σκοράρει συχνά αλλά τα γκολ που πετυχαίνει είναι εντυπωσιακά και συνάμα ενδεικτικά της τεχνικής του κατάρτισης.

Η έκπληξη του Ντιγκινί

Ο Νικολά Ντιγκινί δεν είχε βοηθήσει πέρυσι τον Ατρόμητο, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στους κοιλιακούς. Φέτος όμως είναι σε πολύ καλή κατάσταση κι έχει προσφέρει πολλά στους περιστεριώτες.

Κανείς δεν περίμενε στο ξεκίνημα της σεζόν ότι ο Γάλλος θα είναι από τους πρωταγωνιστές του Ατρόμητου αλλά ο 29χρονος σέντερ φορ είναι από τις εκπλήξεις της σεζόν για την ομάδα του Περιστερίου.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο Νταμίρ Κάναντι έχει δημιουργήσει μια ομάδα (πάνω απ’ όλα) που δείχνει ικανή να προσαρμόσει τον τρόπο παιχνιδιού της ανάλογα με τις ανάγκες ενός αγώνα ή τα χαρακτηριστικά της αντίπαλης ομάδας.

Είναι όμως εξίσου σημαντικό πως ο Αυστριακός προπονητής είναι σε θέση να έχει ευχαριστημένους τους παίκτες της ομάδας του και σε κάθε ματς να τραβάει και διαφορετικό άσο απ’ το μανίκι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ