Ο Άρης θα έχει πλεονέκτημα με την Τσουκαρίτσκι

Ο Άρης θα έχει πλεονέκτημα με την Τσουκαρίτσκι

Η ανάλυση του Ζόραν Λόντσαρ για την Σερβική ομάδα, πιθανή αντίπαλο του Άρη.

Ο Ζόραν Λόντσαρ ανέλυσε την Τσουκαρίτσκι, πιθανή αντίπαλο του Άρη σε περίπτωση πρόκρισης επί της ΑΕΛ Λεμεσού.

Ο πρώην επιθετικός των κιτρινόμαυρων και μέλος του τεχνικού τιμ στο πλευρό του Ζόραν Μιλίνκοβιτς, μίλησε στον ARENA FM 89.4

«Είμαι Πρόεδρος σε μια ομάδα που ανέβηκε στην Β’ Εθνική της Σερβίας. Ήταν στην Γ’ Εθνική, ανεβήκαμε στην δεύτερη κατηγορία και τώρα έχουμε στόχο να ανεβούμε στην δική μας Σούπερ Λιγκ. Κάνω τα πάντα που περιλαμβάνει η θέση του Προέδρου. Κανονικά είμαι προπονητής, αλλά τώρα είμαι σε μια θέση της ομάδας που παλιά είχε πολύ καλά αποτελέσματα, αλλά τώρα έχει πέσει πολύ χαμηλά. Η ομάδα πριν δέκα χρόνια έχει παίξει κύπελλο Ευρώπης. Σμεντέρεβο 1924 λέγεται. Παλιά ονομαζόταν Σάρτιτς. Είναι μια πόλη 40 χιλιόμετρα από το Βελιγράδι και παλιά ήταν και πρωτεύουσα της χώρας. Είναι μια όμορφη πόλη και έχει ένα πολύ όμορφο γήπεδο. Το κάναμε ανακαίνιση και η ομάδα έχει πάρει τον δρόμο προς τα πάνω. Εκεί που της αξίζει», είπε αρχικά και αμέσως μετά μίλησε για τον Άρη και την Τσουκαρίτσκι:

«Φυσικά και παρακολουθώ. Χωρίς τον Άρη δεν ζούμε. Σίγουρα οι φίλαθλοι του Άρη δεν γνωρίζουν την Τσουκαρίτσκι. Οι περισσότεροι εδώ, υποστηρίζουν Παρτιζάν και Ερυθρό Αστέρα. Πράγματι, είναι μια παλιά ομάδα, δημιουργήθηκε πριν από πολλά χρόνια, αλλά ποτέ δεν είχε τρομακτικές επιτυχίες. Τα τελευταία δέκα χρόνια, μπήκε ένας πολύ δυνατός επενδυτής. Έβαλε πολλά λεφτά, είναι και ο Πρόεδρος πλέον, και γι’ αυτό η ομάδα φιγουράρει πίσω από την Παρτιζάν και τον Ερυθρό Αστέρα. Είχε πάντα καλούς παίχτες, είναι ένα καλό σχολείο και πήρε μάλιστα, το 2015, το κύπελλο, που ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία της.

Τα τελευταία χρόνια είναι πάντα μέσα στην τετράδα με εξαίρεση μια χρονιά, αλλά παίζει σημαντικό ρόλο στο ποδόσφαιρο της Σερβίας. Έχει παίχτες που αγωνίζονται και στην Εθνική ομάδα. Και μικρούς και μεγάλους. Δεν είναι ένας σύλλογος που πρέπει να υποτιμηθεί σε καμία περίπτωση. Και με τους Νορβηγούς, παρότι είναι αυτοί το φαβορί, νομίζω είναι πολύ δύσκολο να την αποκλείσουν, γιατί έκανε καλές μεταγραφές. Είναι ομάδα που έχει λεφτά για τα Σερβικά δεδομένα. Το αρνητικό, είναι ότι δεν έχει καλό γήπεδο. Έχει ένα, αλλά δεν συγκρίνεται με το Κλέανθης Βικελίδης και άλλα γήπεδα στην Ελλάδα».

Ρωτήθηκε αν θα αλλάξει έδρα η Σερβική ομάδα σε περίπτωση πρόρκισης επί της Μόλντε: «Δεν νομίζω, γιατί η Τσουκαρίτσκι δεν μαζεύει πάνω από δύο χιλιάδες κόσμο. Δεν ξέρω αν έχει άδεια. Στα πρώτα παιχνίδια έπαιξε στο γήπεδο της, αλλά δεν έχει καυτή έδρα. Οπότε, ο Άρης αν περάσει την ΑΕΛ, και το εύχομαι, θα έχει περισσότερο κόσμο στη Σερβία, όταν θα αντιμετωπίσει την Τσουκαρίτσκι. Αν έρθει και ο κόσμος θα είναι σαν να είναι στην Θεσσαλονίκη. Νομίζω η έδρα του Άρη και η ατμόσφαιρα που επικρατεί, την οποία έχω ζήσει, είναι ένα εμπόδιο που δεν μπορεί να ξεπεράσει η Τσουκαρίτσκι για να αποκλείσει τον Άρη. Επίσης, ο Άρης θα έχει ένα ακόμα πλεονέκτημα, καθώς φοράει ασπρόμαυρες φανέλες η Τσουκαρίτσκι».

Για το ρόστερ της Σερβικής ομάδας, είπε: «Κοιτάξτε, Σέρβοι και Μαυροβούνιοι, είναι ίδιοι. Δεν έχει πολλούς ξένους και ούτε θα κάνουν μεταγραφές, γιατί βγάζουν παίχτες από τις ακαδημίες. Βγάζουν καλούς παίχτες και έχουν 2-3 παίχτες που παίρνουν την ομάδα στην πλάτη. Είναι ομάδα, που στις μεγαλύτερες επιτυχίες, ήταν προπονητής ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, που ήταν και στον Πανιώνιο. Στον Πανιώνιο, ήρθε από την Τσουκαρίτσκι, μετά την κατάκτηση του κυπέλλου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ