Πρώτοι ανεβάζουν τον πήχη οι παλιοί

Πρώτοι ανεβάζουν τον πήχη οι παλιοί

Ο Δώνης συνέχεια τονίζει για την εξέλιξη των παικτών που παρέμειναν στο ρόστερ και στα δύο φιλικά με Φέγενορντ και Άγιαξ φάνηκε όντως ότι όλοι είναι ανεβασμένοι.

Την ποιότητα στον Παναθηναϊκό αναμένεται ν’ ανεβάσουν οι μεταγραφές. Ενδεχομένως πιο ψηλά, διότι όσοι ποδοσφαιριστές παρέμειναν στο ρόστερ από το περασμένο πρωτάθλημα, ήδη ανεβάζουν τον πήχη και δείχνουν βελτιωμένοι και ικανοί με το… νέο αίμα να δημιουργήσουν ένα εξόχως ανταγωνιστικό «τριφύλλι».

Ο Γιώργος Δώνης σε κάθε δήλωσή του αναφέρεται στην εξέλιξη που έχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές του. Υποστηρίζει ότι η ομάδα είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο απ’ ό,τι ήταν το προηγούμενο καλοκαίρι. Οι «βασικοί» έπαιξαν μία ώρα με τη Φέγενορντ και αρκετοί ακόμα περισσότερα λεπτά με τον Αγιαξ. Με την εικόνα που είχε ο Παναθηναϊκός στα δύο φιλικά σκόρπισε αισιοδοξία. Και σίγουρα ο Δώνης δεν αναφέρεται σε παίκτες που αποτελούν σταθερή αξία, όπως οι Κουρμπέλης, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Γιόχανσον. Απ’ αυτούς πάνω κάτω ξέρεις τι να περιμένεις και απλώς περιμένεις σε κάθε αγώνα να δίνουν ό,τι έχουν.

Υπάρχουν, όμως, παίκτες που είναι λογικό να εκτιμούν στον Παναθηναϊκό ότι έχουν πολλά περισσότερα να δώσουν. Σ’ αυτούς μπορούμε να προσθέσουμε και τον Μακέντα. Ο Ιταλός φορ πέρσι ήρθε αρχές Σεπτεμβρίου, χρειαζόταν χρόνο προσαρμογής, ξεκίνησε καλά, αλλά στο τέλος του πρώτου γύρου τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε στο δεύτερο μισό να κάνει τη διαφορά. Ειδικά στα δύσκολα. Φέτος κάνει προετοιμασία με το «τριφύλλι», δείχνει σε καλύτερη κατάσταση και πνευματικά. Και στα δύσκολα φιλικά μετράει μέχρι στιγμής τρία γκολ.

Αυτοί, όμως, που καλούνται να δείξουν περισσότερα πράγματα και να προσθέσουν ανταγωνισμό, είναι οι πιο νέοι σε ηλικία. Και μέχρι στιγμής τα πηγαίνουν καλά. Ο Χατζηθεοδωρίδης με τη Φέγενορντ ήταν εξαιρετικός. Ο 21χρονος δεξιός εξτρέμ, όπως αρχίζει να τον καθιερώνει ο Δώνης, είχε μία ασίστ και από τα δικά του πόδια ξεκίνησε και το πρώτο γκολ. Με τον Αγιαξ είχε σκαμπανεβάσματα, ωστόσο, έβγαλε και πάλι τρεξίματα και ανασταλτικά ήταν καλός.

Ο 22χρονος Χατζηγιοβάνης έχει δύο ασίστ. Από μία σε κάθε φιλικό. Και οι δύο στον Μακέντα. Δεν δείχνε επηρεασμένος από τη κατάσταση με το συμβόλαιό του. Με την έως τώρα εικόνα του, πάντως, φανερώνει ότι αν είναι να τον πουλήσει ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να το κάνει με ένα ικανοποιητικό ποσό κι όχι «όσο να ‘ναι». Ο Μπουζούκης έχει ποιότητα, το είδαμε και πέρσι, αλλά πάντα το ζητούμενο είναι η διάρκεια. Ο 21 ετών μεσοπιθετικός ξεκίνησε επίσης καλά. Ένα γκολ με τη Φέγενορντ κι από δική του εκτέλεση φάουλ προήλθε το 1-2 με τον Άγιαξ. Με Ζαχίντ, Κολοβό στο ρόστερ κι έναν ακόμα εξτρέμ που αναμένεται, αλλά κι έναν φορ, θα πρέπει να ανεβάσει στροφές και δείχνει ικανός να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό.

Ο Πούγγουρας πέρσι έμοιαζε τρίτος στην ιεραρχία πίσω από Κολοβέτσιο, Οικονόμου. Στην πορεία ο τελευταίος χάθηκε, αλλά εμφανίστηκαν οι Μαυρομμάτης, Κουλιμπαλί. Ο Θεσσαλονικιός στόπερ που έχασε πέρσι μεγάλος μέρος της προετοιμασίας, δεν πήρε πολλά ματς, αλλά στα δύο δύσκολα φιλικά ήταν στους κορυφαίους. Και σίγουρα θα προσθέσει ανταγωνισμό. Ο Βέργος, παράλληλα, έχει δύο γκολ και είναι δεύτερος σκόρερ στα φιλικά πίσω από τον Μακέντα. Παλεύει για την παραμονή του κι αν συνεχίσει έτσι, παρά την έλευση ενός ακόμα φορ, μάλλον θα την κερδίσει.

Υπάρχει τέλος και ο Χρήστος Δώνης. Την περασμένη σεζόν δεχόταν κριτική, αλλά στην προετοιμασία δείχνει εξαιρετικός. Ο Δώνης τον ερχόμενο Οκτώβριο κλείνει τα 25 του χρόνια, σύντομα θα γίνει πατέρας και γενικά δείχνει γεμάτος αυτοπεποίθηση. Στα δύο φιλικά με Φέγενορντ, Άγιαξ έπαιξε σχεδόν 150 λεπτά. Ανασταλτικά ήταν πολύ καλός και ουσιαστικός. Κρατούσε τη θέση του, δεν πουλούσε τη μπάλα, έπαιζε γρήγορα, είχε καλή μεταβίβαση. Μοναδικό μειονέκτημα ότι δεν πάτησε πολλές φορές στην αντίπαλη περιοχή, αλλά ήταν τέτοιας μορφής οι αγώνες και ισχυροί οι αντίπαλοι, που ο Παναθηναϊκός υιοθέτησε ένα στυλ παιχνιδιού που αφορούσε κυρίως τις αντεπιθέσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ