Γαϊτανίδης: «Το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα»

Γαϊτανίδης: «Το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα»

Ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΟΚ Αντώνης Γαϊτανίδης, με δηλώσεις του αναφέρθηκε στο όνειρο που είχε από μικρό και στην προσπάθεια που κάνει για να μην σβήσει.

Ο Αντώνης Γαϊτανίδης, μπορεί να θεωρηθεί ως η αποκάλυψη στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ. Ο νεαρός επιθετικός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που του έδωσε ο προπονητής του και να δείξει πως αξίζει μια θέση στο φετινό ρόστερ του Δικεφάλου.

Ο Γαϊτανίδης από το Χορστ κατέθεσε τις απόψεις του στον Αρένα για την μέχρι τώρα παρουσία του στην προετοιμασία, για την περυσινή χρονιά του στην πρωταθλήτρια Κ19 και τους στόχους που έχει θέσει ο ίδιος ενόψει της ερχόμενης σεζόν.

Για τις σκέψεις του σχετικά με την κλήση του στην προετοιμασία: «Μου παρουσιάστηκε μια ευκαιρία, με το σκεπτικό να τα δώσω όλα, να αρέσω στο προπονητή. Ο πρώτος μου στόχος είναι να μείνω στην ομάδα. Το όνειρο μου είναι να αγωνιστώ στον ΠΑΟΚ. Με αυτό το σκεπτικό ήρθα. Δεν ήξερα πως θα εξελιχθεί, αλλά είχα στο μυαλό μου να τα δώσω όλα και να αρέσω στον προπονητή».

Για τον αν είναι ικανοποιημένος από τον εαυτό του: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Πρέπει να ανεβάσω στροφές. Το κλίμα είναι πολύ καλό, μου αρέσει πάρα πολύ. Όλοι με βοηθάνε. Ο προπονητής επίσης με βοηθάει. Είναι οι ιδανικές συνθήκες νομίζω».

Για το πως βλέπει την αλλαγή θέσης: «Δεν έχει μεγάλη διαφορά, διότι δεν είμαι κλασικός επιθετικός. Δεν θα παίξω με πλάτη, να δώσω πάσα και να φύγω. Πάντα φεύγω στον χώρο, στην ουσία είναι σαν να παίζω στην θέση μου, γιατί παίρνω την μπάλα με πρόσωπο. Οπότε, δεν έχει μεγάλη διαφορά η θέση μου, με αυτή που παίζω τώρα. Κάθε θέση έχει διαφορετικά πράγματα, κάποιες φορές πρέπει να παίξω με πλάτη στην εστία, πρέπει να κρατήσω μπάλα μερικές φορές για να βοηθήσω την ομάδα, αλλά αυτά σιγά-σιγά, τα βρίσκω μέσα στο γήπεδο».

Για το τι του προξένησε μεγαλύτερη εντύπωση: «Έχω κρατήσει το πολύ ωραίο κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Νομίζω είναι πολύ σημαντικό, έχουμε πολύ θετική αύρα και σκέψη και νομίζω είναι και το πιο σημαντικό, που θέλει και ο προπονητής. Δεν υπάρχει προσωπική εντολή του προπονητή. Να τα δίνω όλα μόνο».

Για το τι σημαίνει το ποδόσφαιρο για τον ίδιο: «Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου, δεν έχω μάθει να κάνω κάτι άλλο. Βέβαια, όταν ήμουν πέντε χρόνων και ξεκίνησα να παίζω, με ρώτησε ο μπαμπάς μου τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω και του απάντησα να παίξω ποδόσφαιρο. Τότε δεν ήξερα, αλλά από τότε το πίστευα ότι θέλω να παίξω μπάλα. Το ήθελα από πάντα».

Για το πως φαντάζεται τον εαυτό του σε 5-10 χρόνια: «Δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον. Κοιτάω το τώρα, να βελτιώνομαι μέρα με την μέρα και εύχομαι να γίνει κάτι καλό στο μέλλον».

Για την νοοτροπία νικητή που υπάρχει στην ομάδα: «Παίζει σημαντικό ρόλο να έχεις ψυχολογία νικητή, όταν μπαίνεις στο γήπεδο και ξέρεις ότι πρέπει να κερδίσεις. Και εμείς στην Κ19 είχαμε αυτή την νοοτροπία, ήμασταν έναν χρόνο αήττητοι και ανέβηκα και εγώ με αυτή την νοοτροπία. Έχω κρατήσει αυτή την νοοτροπία που μου έδωσε ο κ. Γκαρσία. Είναι σημαντικό, για να μπαίνεις με σοβαρότητα σε όλα τα ματς, ξέροντας ότι είσαι η καλύτερη ομάδα».

Για το αν αγχώθηκε σχετικά με την μη αξιοποίηση ταλέντων: «Δεν με άγχωσε, είχα το δικό μου σκεπτικό, να ανέβω και να κάνω αυτό που πρέπει να κάνω, γιατί είμαι ποδοσφαιριστής και πρέπει να τα δίνω όλα και στις προπονήσεις και στους αγώνες. Από εκεί και πέρα, για το τι έγινε στα προηγούμενα παιδιά, δεν ξέρω. Αυτοί ξέρουν».

Για το αν είναι θέμα δουλειάς, η παραμονή του, ή όχι: «Νομίζω είναι θέμα δουλειάς. Είναι το πόσο θα δουλέψεις. Αν τα παιδιά που πήγαν δανεικοί δουλέψουν και μπορέσουν να γυρίσουν και να καθιερωθούν, μπορούμε να το κάνουμε και εμείς. Μπορούμε να δουλέψουμε εδώ πέρα, να βελτιωθούμε γιατί είμαστε στην καλύτερη ομάδα της χώρας. Οι προπονήσεις είναι απαιτητικές. Είναι θέμα βελτίωσης και πόσο θα δουλέψεις».

Για τα νούμερα που είχε πέρυσι: «Σε όλες τις διοργανώσεις, αν και δεν είμαι σίγουρος, έβαλα 22-23 γκολ. Έβαλα 17 γκολ στο πρωτάθλημα, είχα γύρω στις 15 ασίστ, τρία γκολ στο Τσαμπιονς Λιγκ, και τρία με την Εθνική».

Για το τι είναι το γκολ: «Είναι πολλά. Θέλει και τύχη , όπως και το ποδόσφαιρο. Αλλά θέλει να βρίσκεται και στην κατάλληλη στιγμή. Όπως και στο γκολ που έβαλα με την Άντερλεχτ. Είδα ότι ο Στόχ ετοιμάζεται να σουτάρει και ήμουν έτοιμος, σε περίπτωση που αποκρούσει ο τερματοφύλακας, γιατί έχει καταπληκτικό σουτ ο Στόχ. Αν πάει η μπάλα εστία, είναι δύσκολο να το αποκρούσει, αλλά αν το βγάλει, ήξερα μέσα από τις προπονήσεις, και περίμενα την στιγμή για να βάλω το γκολ».

Για τους φετινούς στόχους του: «O πρώτος μου στόχος είναι να μείνω στην ομάδα. Κάθε μέρα θέλω να βελτιώνομαι, να γίνομαι καλύτερος παίκτης, να παίρνω τα καλύτερα από τους ποδοσφαιριστές που έχει η ομάδα, οι οποίοι είναι πολύ καλοί. Μου αρέσει να είμαι σαν σφουγγάρι, να μαζεύω τα καλύτερα, όταν έχεις τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Ελλάδας. Είναι πολύ σημαντικό να είσαι σοβαρός και εκτός γηπέδου και σε βοηθάει να είσαι και εντός αγωνιστικού χώρου».

Για το πως είναι η συνύπαρξη με τα αστέρια του ΠΑΟΚ: «Είναι καταπληκτικό συναίσθημα, πέρυσι τους έβλεπα στη τηλεόραση, στο γήπεδο που πηγαίναμε, πανηγύριζα τις νίκες. Πήγαινα στο Λευκό Πύργο, σαν φίλαθλος. Είναι φοβερό συναίσθημα και αυτό ονειρευόμουν από μικρός. Να μου δίνουν πάσες, να τους δίνω πάσες και να παίζω μαζί τους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ