Το παράξενο καλοκαίρι του Μπάρκα

Το παράξενο καλοκαίρι του Μπάρκα

Ο Βασίλης Μπάρκας ήταν το πιο hot όνομα για την ΑΕΚ την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, η εμφάνισή του με την εθνική ομάδα κόντρα στην Ιταλία τράβηξε ακόμη περισσότερα βλέμματα πάνω του όμως όλα «πάγωσαν» εξαιτίας του τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε τον Ιούλιο. Το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της Ένωσης στάθηκε άτυχο στην χειρότερη στιγμή και μαζί και η ομάδα που πόνταρε πολύ και πολλά πάνω του.

Εδώ και αρκετό καιρό έχει γίνει σαφές πως το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο της ΑΕΚ είναι ο Βασίλης Μπάρκας. Ο Έλληνας τερματοφύλακας με τα σπουδαία σωματικά προσόντα, από την μέρα που ήρθε στην Ένωση, το καλοκαίρι του 2016, φάνηκε ότι θα εξελισσόταν σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρότζεκτ για την ομάδα εδώ και αρκετά χρόνια. Είχε και φυσικά έχει όλα τα προσόντα.

Με τη συμμετοχή της ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League τράβηξε πάνω του τα μάτια πολλών και όχι άδικα. Δεν ήταν λίγες οι ομάδες που κατά καιρούς έδειξαν το ενδιαφέρον τους (έστω και όχι επίσημα), τον έβαλαν στο μπλοκάκι τους, με πιο τρανταχτό παράδειγμα την Ρόμα που παρουσιάστηκε πιο «ζεστή» από κάθε άλλη.

Μια καλή πώληση, η δική του πώληση, ήταν κάτι σαν… προαπαιτούμενο για την εξέλιξη και του μεταγραφική σχεδίου της ΑΕΚ. Ώστε να κάνουν και οι «κιτρινόμαυροι» το βήμα παραπάνω όσον αφορά στο ξόδεμα για την ενίσχυση της ομάδας.

Και ο 25άχρονος διεθνής πορτιέρο φάνταζε να είναι ο ιδανικός για την πρώτη πραγματικά μεγάλη… εξαγωγή της ομάδας του Δημήτρη Μελισσανίδη. Η εμφάνιση δε κόντρα στην Ιταλία τον περασμένο Ιούνιο, με τον Μπάρκα να είναι ο μόνος που διασώθηκε και κράτησε το σκορ σε… λογικά επίπεδα για την εθνική μας ομάδα, έκανε άπαντες να πιστέψουν ότι είχε φτάσει η ώρα.

Αντί να έρθει όμως η πολυπόθητη πρόταση, ήρθε τον Ιούλιο ένα μυϊκός τραυματισμός (θλάση). Στην πλέον ακατάλληλη στιγμή. Σε εκείνη που έχει πλέον απενεργοποιήσει κάθε μεταγραφική κουβέντα…

Ο Μπάρκας έχει πλέον επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων ωστόσο είναι αμφίβολο αν θα προλάβει τα ματς της ΑΕΚ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League με τους Τσιντώτα και Αθανασιάδη να βρίσκονται σαφώς σε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας.

Η ευκαιρία του ίδιου για το μεγάλο βήμα στο εξωτερικό αλλά και της ΑΕΚ για την πώλησή του φαίνεται πως για φέτος «χλωμιάζει» αρκετά ωστόσο φαντάζει δεδομένο πως είναι θέμα χρόνου να συμβεί αυτό σε κάποια από τις επόμενες μεταγραφικές περιόδους. Εκτός κι αν υπάρξει κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ