Φορτούνα Σιτάρντ-ΠΑΟΚ 1-5 (vids)

Φορτούνα Σιτάρντ-ΠΑΟΚ 1-5 (vids)

Ο Τσούμπα Άκπομ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τον ΠΑΟΚ στη «φιλική» νίκη κόντρα στη Φορτούνα Σιτάρντ (5-1), καθώς σκόραρε τέσσερα γκολ. Θετικά δείγματα ο Εσίτι στο ντεμπούτο του.

Ο Τσούμπα Άκπομ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τον ΠΑΟΚ στη «φιλική» νίκη κόντρα στη Φορτούνα Σιτάρντ (5-1), καθώς σκόραρε τέσσερα γκολ. Θετικά δείγματα ο Εσίτι στο ντεμπούτο του.

Στο τελευταίο φιλικό του ΠΑΟΚ επί Ολλανδικού εδάφους με αντίπαλο την Φορτούνα Σιτάρντ ήταν καταιγιστικός πετυχαίνοντας 5 γκολ με τους Άκπομ (5′-18-45′-50′) και Πέλκα (9′) και έδειξε πως έγινε πολύ καλή δουλειά στην Ολλανδία από τον Αμπέλ Φερέιρα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-4-2 με τον Άντερσον Εσίτι να ξεκινάει βασικός. Ο Πασχαλάκης κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Γιαννούλη ως τετράδα στην άμυνα. Ο Νιγηριανός άσος στην πρεμιέρα του με την φανέλα του ΠΑΟΚ, θα βρεθεί στο πλευρό του Ομάρ Ελ Καντουρί, με τον Λέο Ζαμπά στα δεξιά και τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στα
αριστερά. Επιθετικό δίδυμο για τους Θεσσαλονικείς ήταν οι Άκπομ και Πέλκας.

Ο ΠΑΟΚ ήταν απολαυστικός στο πρώτο ημίχρονο. «Χόρεψε» στη βροχή την Φορτούνα Σιτάρντ δείχνοντας πως είναι έτοιμος στην δική του πρόβα τζενεράλε για την διπλή μάχη με τον Άγιαξ. Ο Δικέφαλος πέτυχε 4 γκολ, ενώ έκανε και ένα δώρο, για την φιλοξενία του στους Ολλανδούς από λάθος του Πασχαλάκη. Οι ποδοσφαιριστές του Αμπέλ Φερέιρα έκαναν μαγικά στον αγωνιστικό χώρο καθώς
έβγαζαν επιθέσεις παίζοντας την μπάλα κάτω και με όποιο τρόπο ήθελαν. Σε εκπληκτική βραδιά βρέθηκε ο Τσούμπα Άκμπομ που πέτυχε τα 3 από τα 4 γκολ της ομάδας του στο πρώτος μέρος.

Το νέο δίδυμο στο χώρο του κέντρου Ελ Καντουρί και Εσίτι τράβηξε όλα τα βλέμματα. Για πρώτη φορά οι δύο τους συνεργάστηκαν και έδειξαν να τα πηγαίνουν αρκετά καλά. Ο Νιγηριανός ήταν πραγματικός ογκόλιθος, ενώ ο Μαροκινός ήταν απολαυστικός με την απλότητα στο παιχνίδι του.

Ο τρελός χορός των γκολ ξεκίνησε μόλις στο 5ο λεπτό της φιλικής αναμέτρησης. Ο Πέλκας μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έβγαλε την παράλληλη σέντρα με τον Άκπομ από κοντά σε κενή εστία να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε και το δεύτερο γκολ με τον Ελ Καντουρί να βγάζει μια τρομερή κάθετη μπαλιά για τον Πέλκα βγάζοντας τον τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Φορτούνα. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός με ψιλοκρεμαστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Δικέφαλος στο 18′ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Μετά από όμορφη ενέργεια του Ζαμπά από τα δεξιά, αποφεύγοντας δυο αντιπάλους του, έβγαλε τη σέντρα με τον Άκπομ να είναι πάλι στη σωστή θέση και με το στήθος να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια οι Ασπρόμαυροι κατέβασαν ρυθμό καθώς το τερέν έγινε αρκετά επικίνδυνο για τους 22 ποδοσφαιριστές.

Οι γηπεδούχοι που ήταν ακίνδυνοι σε όλο το πρώτο ημίχρονο κατάφεραν να μειώσουν το σκορ με τον Ντάμασκαν στο 41ο λεπτό. Ο Πασχαλάκης στην προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα την έστειλε πάνω στο ποδοσφαιριστή της Φορτούνα ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στα δίχτυα κάνοντας το 3-1.

Μια ενόχληση που αισθάνθηκε ο Πέλκας θορύβησε τον πάγκο του ΠΑΟΚ με τον Λάμπρου να περνάει στη θέση του και όλο το γήπεδο να τον χειροκροτεί.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο ο ΠΑΟΚ πέτυχε και 4ο γκολ. Σε μια γρήγορη επίθεση ο Κρέσπο βρέθηκε στα αντίπαλα καρέ και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Άκπομ ο οποίος με ωραίο σουτ έγραψε το 4-1 με τον ίδιο να πετυχαίνει το πρώτο του χατ τρικ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αμπέλ Φερέιρα δεν έκανε κάποια άλλη αλλαγή καθώς το ζητούμενο ήταν οι «βασικοί» του να έχουν ένα ολόκληρο 90λεπτο στα πόδια ενόψει Άγιαξ. Οι ΠΑΟΚτσήδες, βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και συνέχισαν στο ίδιο τέμπο. Δημιουργούσαν συνεχώς φάσεις στα αντίπαλα καρέ ενώ δεν έλειψε και το γκολ στα πρώτα πέντε λεπτά. Ο Ελ Καντουρί έκανε τη σέντρα και ο Άκπομ με κεφαλιά αυτή τη φορά ανέβασε το δείκτη σου σκορ στο 5-1.

Ο Δικέφαλος έχασε κι άλλες ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα γκολ και πάλι με τους Ακπομ και Ζαμπά που έκαναν ότι ήθελαν την άμυνα της Φορτούνα Σιτάρντ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλη, Ελ Καντουρί (84′ Κάτσε), Εσίτι, Ζαμπά (90′ Τσιγγάρας), Μπίσεσβαρ, Πέλκας (43′ Λάμπρου), Άκπομ.

Φορτούνα Σιτάρντ: Κοσέλεφ Νίναϊ, Αμιό, Σμετς, Καρλάινεν, Κάρμπονελ, Ντίμερς, Πάσλακ, Ουγκούρ, Πίντο, Ντάμασκαν.

Δείτε τα γκολ:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ