Γιώργος Κούτσιας: Ένα 15χρονο αστεράκι του ΠΑΟΚ ανατέλλει (vid)

Γιώργος Κούτσιας: Ένα 15χρονο αστεράκι του ΠΑΟΚ ανατέλλει (vid)

Ο Γιώργος Κούτσιας είναι το next big thing του ΠΑΟΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τον 15χρονο επιθετικό να ξεχωρίζει με τις επιδόσεις του στις ακαδημίες του δικεφάλου.

Μπορεί να είναι μόλις 15 χρονών, αλλά οι ποδοσφαιρικές του ικανότητες παραπέμπουν σε έμπειρο ποδοσφαιριστή. Ο Κούτσιας έχει ήδη προσελκύσει τα βλέμματα των ξένων σκάουτερ, αναγκάζοντας τον ΠΑΟΚ να του προσφέρει συμβόλαιο με την εντυπωσιακή ρήτρα των 4 εκατ. ευρώ. Μέλος των ακαδημιών του δικεφάλου από το 2012, εύχεται να ζήσει ανάλογες στιγμές και με την πρώτη ομάδα στο μέλλον. Για να φτάσουμε όμως ως εκεί, χρειάζεται υπομονή…

Ο Γιώργος Κούτσιας γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2004 στα Τρίκαλα Ημαθίας και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Τηλέμαχο Αλεξάνδρειας, στις ακαδημίες του οποίου εντάχθηκε σε ηλικία 6 ετών. Στην ομάδα της Ημαθίας έδειξε τα πρώτα δείγματα του ταλέντου του και τα μάτια των σκάουτερ του «δικεφάλου του Βορρά», δεν άργησαν να τον βάλουν στα ραντάρ τους.

Εντάχθηκε στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2012, σε ηλικία οκτώ ετών, ενώ την απόκτησή του εισηγήθηκε ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος. Ο πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ και του Άρη, ο οποίος κατείχε διοικητικό πόστο στην ΠΑΕ από το 2008, είχε παρακολουθήσει τον πιτσιρικά στον Τηλέμαχο και έπεισε τον πατέρα του να μετακινηθεί στον ΠΑΟΚ. Ο πατέρας του, Νίκος Κούτσιας, ήταν επίσης ποδοσφαιριστής, ο οποίος τίμησε την ομάδα της Ημαθίας, όπου ξεκίνησε ο γιος του. Το μακρινό 1998 ήταν μάλιστα ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του Τηλεμάχου, η οποία πανηγύρισε την ιστορική για τα δεδομένα της, άνοδο στη Δ’ Εθνική.

Στους μικρούς του ΠΑΟΚ ξεχώρισε αμέσως με την τεχνική του κατάρτιση, δουλεύοντας στον ξενώνα των ακαδημιών με προπονητές τους Απόστολο Παπαβασιλείου και Δημήτρη Ταξίδη. Διακρινόταν επίσης για το δυναμικό στυλ παιχνιδιού και το ποδοσφαιρικό του θράσος. Το 2017, ο νεαρός Γιώργος, ως μέλος της U-13 του ΠΑΟΚ, έκανε χατ τρικ στον τελικό του διεθνούς τουρνουά «Lennart Johansson Academy Trophy», εναντίον της Χρόνιγχεν, βοηθώντας την ομάδα του να κατακτήσει το τρόπαιο. Ήταν ο βασικός επιθετικός εκείνης της ομάδας, η οποία από το 2016 έως και το 2017, μέτρησε 54 νίκες και μόλις μία ήττα. Ο Κούτσιας αναδείχθηκε πολυτιμότερος όχι μόνο του τελικού αλλά και ολόκληρης της διοργάνωσης, συγκεντρώνοντας τα πρώτα βλέμματα πάνω του. Προπονητής και μέντοράς του σε εκείνη την ομάδα ο Σάββας Κωνσταντινίδης, ο οποίος βοήθησε αρκετά τον νεαρό σέντερ φορ.

Τον Σεπτέμβριο του 2018 κλήθηκε στην Εθνική παίδων U-15 από τον προπονητή της, Θεόδωρο Ελευθεριάδη. Από τότε είναι σταθερό μέλος της και αποτελεί τον σταρ της ομάδας. Την περασμένη σεζόν, ως μέλος της U-15 του ΠΑΟΚ, πραγματοποίησε 18 συμμετοχές, μετρώντας 26 γκολ και 4 ασίστ, όντας ο αρχηγός της ομάδας. Οδήγησε τους μικρούς του δικεφάλου στον τίτλο του πρωταθλητή και ήταν ο πρωταγωνιστής του φάιναλ φορ, στα παιχνίδια με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Μπορεί να σκόραρε στον ημιτελικό με τους «ερυθρόλευκους», αλλά ο τελικός με τον Άρη θα μείνει έντονα χαραγμένος στη μνήμη του. Στον τελικό του final 4 του πρωταθλήματος στη Λαμία, ο 15χρονος πλέον νεαρός, πέτυχε δύο τέρματα, κατακτώντας με την ομάδα του τον τίτλο του πρωταθλητή. Στην πόλη της Θεσσαλίας τον παρακολούθησαν σκάουτερ ομάδων, ανάμεσα στους οποίους ήταν και η Φούλαμ. Οι Άγγλοι σίγουρα έφυγαν εντυπωσιασμένοι, σχολιάζοντας με θετικά λόγια, τόσο την εκτελεστική του δεινότητα εντός περιοχής, όσο και τις κινήσεις του έξω από την περιοχή.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο ΠΑΟΚ προσφέρει στον νεαρό φορ νέο συμβόλαιο, τοποθετώντας του όμως και ρήτρα 4 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για ποσό ρεκόρ ελληνικής ομάδας και ιδιαίτερα για έναν παίκτη που ακόμα βαδίζει στο 15ο έτος της ηλικίας του. Αν παραμείνει ταπεινός και συνεχίσει να δουλεύει, όπως λένε οι προπονητές του, μπορεί να αποτελέσει κεφάλαιο για τον δικέφαλο. Δεν είναι λίγα άλλωστε τα ταλέντα που έμειναν…ταλέντα, οπότε ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Πρότυπό του, όπως λέει, από την ομάδα του ΠΑΟΚ, είναι ο Τσούπα Άκπομ, καθώς λατρεύει τις κινήσεις του εντός και εκτός περιοχής, αλλά και την «σπιρτάδα» του. Αρκετοί ατζέντηδες επιθυμούν να εκπροσωπήσουν τον ποδοσφαιριστή, προτρέποντας τον πατέρα του να αγωνιστεί στο εξωτερικό. Προς στιγμήν όμως ο 15χρονος πιτσιρικάς είναι αφοσιωμένος στον ΠΑΟΚ και ονειρεύεται να φτάσει κάποτε στην πρώτη ομάδα. Ίσως τότε καταφέρει να «αγγίξει» το ίνδαλμά του, αφήνοντας εποχή στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Δείτε τον Κούτσια εν δράσει:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ