Παναθηναϊκός: Τα πολυεργαλεία στα χέρια του Δώνη

Παναθηναϊκός: Τα πολυεργαλεία στα χέρια του Δώνη

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έχει στο ρόστερ παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν σε διαφορετικές θέσεις.

Το ρόστερ του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν διαμορφώνεται σταδιακά και το ευχάριστο για τον Γιώργο Δώνη είναι ότι εκτός από ποιότητα, προστίθεται παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους υπάρχοντες.

Για έναν προπονητή, όμως, εξίσου σημαντικό είναι να έχει και ποδοσφαιριστές που να μπορούν να καλύψουν περισσότερο από μία θέση. Αυτή στο έμψυχο δυναμικό έχουν αυξηθεί και με τις μεταγραφές. Δίνουν επίσης στον τελικό του «τριφυλλιού», τη δυνατότητα να μετατρέψει και το σύστημα, ανάλογα με τον αντίπαλο, αλλά και τη φόρμα των δικών του ποδοσφαιριστών. Ας δούμε τους πολυθεσίτες του Παναθηναϊκού.

Γκίας Ζαχίντ: Ο Δώνης έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον 25χρονο Νορβηγό μεσοεπιθετικό από τη συνεργασία τους στον ΑΠΟΕΛ και πιστεύει ότι θα κάνει τη διαφορά. Ο Ζαχίντ υπολογίζεται από τον Δώνη ως οκτάρι στο 4-3-3.

Μπορεί, όμως, ο 50χρονος τεχνικός να τον χρησιμοποιήσει αριστερά, αν κρίνει ότι εκεί μπορούν να αποδώσουν καλύτερα οι Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης. Ο Ζαχίντ φυσικά είναι σε θέση να παίξει και δεκάρι αν ο Δώνης αποφασίσει κάποια στιγμή να επιλέξει και το 4-2-3-1.

Ζοάο Νούνες: Ο 24χρονος Πορτογάλος στόπερ ήρθε, ώστε με το ύψος (1,88) να δώσει βοήθεια και στις στατικές φάσεις. Ο μπορεί να παίξει δεξί στόπερ σε ένα 3-4-3 ή ένα 3-5-2 κι επίσης έχουμε επισημάνει ότι την περασμένη σεζόν στη Λέχια Γκντανσκ, έπαιζε κατά βάση δεξί μπακ. Στην καριέρα του έχει αγωνιστεί λίγες φορές και αμυντικός χαφ.

Δημήτρης Κολοβός: Αποκτήθηκε για να παίξει στο αριστερό άκρο. Ο 26χρονος διεθνής νιώθει άνετα, αλλά ο ίδιος πιστεύει ότι μπορεί να αποδώσει ακόμα καλύτερα ως δεύτερος φορ. Ο Δώνης θα κρίνει, βέβαια, αλλά σε κάθε περίπτωση ο Κολοβός εκτός από τα δύο άκρα, 4-3-3 ή και το 4-2-3-1, έχει την ικανότητα να αγωνιστεί και δίπλα στον φορ σε ένα 4- 4-2 ή ένα 3-5-2. Επίσης, θα μπορούσε να βοηθήσει και ως δεκάρι.

Γιάννης Μπουζούκης: Στα δύο δυνατά φιλικά με Φέγενορντ και Άγιαξ χρησιμοποιήθηκε κατά κύριο λόγο ως δεξιός εσωτερικός μέσος. Επειδή έχει την ικανότητα να κρατάει καλά τη μπάλα, ο Δώνης προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί και να προσθέσει στα χαφ έναν πιο δημιουργικό ποδοσφαιριστή, για να ελέγχει αυτόν τον νευραλγικό χώρο, αλλά και γιατί στην Ελλάδα θα βρει κλειστές άμυνες κι επιθυμεί να έχει παίκτες που να μπορούν να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη. Την περασμένη σεζόν ο Μπουζούκης έπαιζε κυρίως δεξιά, αλλά όχι στη γραμμή, αφού δεν θα διαθέτει έκρηξη. Ο νεαρός άσος μπορεί ν’ αγωνιστεί και δεκάρι.

Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης: Ο Κατερινιώτης ποδοσφαιριστές το προηγούμενο καλοκαίρι αποκτήθηκε ως εναλλακτική λύση του Ινσούα. Ελάχιστες φορές, όμως, τον έχουμε δει αριστερό μπακ, τόσο γιατί ο Αργεντινός βγαίνει δύσκολα από την ενδεκάδα, όσο και γιατί ο Δώνης έχει κρίνει ότι μπορεί ν’ αποδώσει καλύτερα σε άλλες θέσεις. Ο Χατζηθεοδωρίδης μπορεί να παίξει και αριστερό χαφ, ενώ τον έχουμε δει δεξί και αριστερό εσωτερικό μέσο.

Την περασμένη περίοδο έπαιξε και δεξί χαφ και σ’ αυτό τη θέση δείχνει να τον καθιερώνει τώρα ο Δώνης.

Στα άκρα επίσης, κυρίως αριστερά έχει παίξει στα φιλικά ο Καμπετσής, αλλά η φυσική του θέση είναι φορ. Ο Εμμανουηλίδης πέρσι έπαιξε και δεξί εξτρέμ, ενώ προς το τέλος της περιόδου τον είδαμε και δεύτερο επιθετικό. Φέτος ο Δώνης τον έχει δεξιά. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι ο Θεοχάρης στην Ακαδημία έπαιζε αμυντικό χαφ, ωστόσο, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, τον υπολογίζει κυρίως για το κέντρο της άμυνας και εναλλακτική στο δεξί της άκρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ