Οι 6+2 ιστορίες πωλήσεων που μπορεί να βρούμε μπροστά μας τον Αύγουστο

Οι 6+2 ιστορίες πωλήσεων που μπορεί να βρούμε μπροστά μας τον Αύγουστο

To10.gr παρουσιάζει τους παίκτες που μπορεί να «αποχαιρετήσουν» το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς βρίσκονται στις... ατζέντες αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων.

Μπορεί οι ελληνικές ομάδες να έχουν μπει σε mood προκριματικών ευρωπαϊκών διοργανώσεων, όμως δεν παύει να είναι και μεταγραφική περίοδος, με αποτέλεσμα όλοι να κοιτάζουν το πάρε – δώσε. Το πρωτάθλημα ξεκινάει την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου, ενώ οι μεταγραφές κλείνουν ως συνήθως τελευταία μέρα του καλοκαιριού.

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, έχουν ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ τους για τη νέα σεζόν και ψάχνουν μερικές «πινελιές» για να μπουν πανέτοιμοι στην «αφετηρία» του πρωταθλήματος. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός έχει ακόμα αρκετές υποθέσεις ανοιχτές, ωστόσο ο Νίκος Νταμπίζας «τρέχει» για να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις «τρύπες του ρόστερ.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι ελληνικές ομάδες ψάχνουν έσοδα από παντού για να μη βρεθούν προ εκπλήξεων αλλά και για να ισοσκελίσουν τα έσοδα με τα έξοδα. To10.gr παρουσιάζει 6+2 ιστορίες πιθανών πωλήσεων που ενδέχεται να υπάρξουν το καλοκαίρι και θα «ταράξουν» τα νερά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι τέσσερις από τους πέντε «μεγάλους» (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός) έχουν την τιμητική τους, αφού είναι πολύ πιθανό πλέον το φετινό Αύγουστο να δούμε κάποιον ή κάποιους από τους παρακάτω παίκτες να αποχωρούν για το εξωτερικό.

Ολυμπιακός: Το έντονο ενδιαφέρον για Σισέ και ο Κούτρης

Αναμφίβολα όλοι στον Ολυμπιακό έχουν το μυαλό τους στη ρεβάνς με την Πλζεν στο Καραϊσκάκη την ερχόμενη Τρίτη (21:30). Οι ερυθρόλευκοι θέλουν την πρόκριση στον επόμενο γύρο των προκριματικών του Champions League για να εξασφαλίσουν μίνιμουμ την είσοδο τους στους ομίλους του Europa, αλλά και να «κυνηγήσουν» τη συμμετοχή τους στο γκρουπ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ωστόσο στο «στρατόπεδο» των ερυθρόλευκων αναμένονται εξελίξεις μετά το παιχνίδι με τους Τσέχους και για το θέμα της μεταγραφής του Παπέ Αμπού Σισέ. Επίσης στο «ραντάρ» ευρωπαϊκών συλλόγων βρίσκεται και ο Λεονάρντο Κούτρης και δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος Αυγούστου να υπάρξει πρόταση και για αυτόν προκειμένου να αποχωρήσει.

Τα δεδομένα για τον Σισέ

Εκτιμώμενη αξία: 20 εκατομμύρια ευρώ

Ομάδες που ενδιαφέρονται: Γουλβς, Άρσεναλ, Ανόβερο

Ο Παπέ Αμπού Σισέ προέρχεται από μια πολύ καλή σεζόν με τα χρώματα του Ολυμπιακού, ενώ ήταν και στην αποστολή της Σενεγάλης για το Κόπα Άφρικα, όπου έφτασε μέχρι και τον τελικό. Ο Σενεγαλέζος αμυντικός έχει «εκτοξεύσει» την αξία του τον τελευταίο χρόνο και αρκετοί σύλλογοι από το εξωτερικό παρακολουθούν την περίπτωση του, μεταξύ των οποίων φέρεται να είναι και η Άρσεναλ.

Ο Ολυμπιακός έχει «δέσει» τον Σισέ με συμβόλαιο, όμως αργά ή γρήγορα στο λιμάνι περιμένουν πρόταση. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Αγγλία, η Γουλβς είναι φαβορί για τον Σισέ και πιθανότατα μετά την Πλζεν να δρομολογηθούν εξελίξεις με τον 23χρονο αμυντικό. Ενδιαφέρον υπάρχει και από τη Γερμανία για τον παίκτη.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του έχει βάλει συγκεκριμένη τιμή στον Σενεγαλέζο και θα τον πουλήσει με τους δικούς του όρους. Τον περασμένο Ιανουάριο άλλωστε είχε αρνηθεί τεράστια προσφορά που λέγεται ότι ξεπερνούσε τα 18 εκατ. ευρώ. Οι ερυθρόλευκοι δεν θα ρίξουν τις απαιτήσεις τους, ο παίκτης υπολογίζεται από τον Μαρτίνς, όμως είναι δεδομένο ότι αν φτάσει μια πρόταση στα γραφεία της ομάδας που να καλύπτει τα «θέλω» των Πειραιωτών ο Σισέ θα πωληθεί.

Τα δεδομένα για τον Λεονάρντο Κούτρη

Image result for κουτρης TO10.GR

Εκτιμώμενη αξία: 10 εκατομμύρια ευρώ

Ομάδες που ενδιαφέρονται: Μπενφίκα, Πόρτο, Μαρσέιγ, Γουέστ Χαμ, Λέστερ

Ο Λεονάρντο Κούτρης έμεινε εκτός αποστολής από το πρώτο παιχνίδι με την Πλζεν και κυκλοφόρησαν διάφορα σενάρια σχετικά με το μέλλον του. Ο Έλληνας αμυντικός είναι ένας από τους παίκτες που θα απασχολήσουν μέσα στον Αύγουστο, καθώς πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που απασχολεί αρκετούς συλλόγους εδώ και μήνες.

Ο Κούτρης φυσικά υπολογίζεται κανονικότατα από τον Πέδρο Μαρτίνς, όμως δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις μέσα στον Αύγουστο με το μέλλον του. Το ενδιαφέρον για τον Κούτρη είναι υπαρκτό, με διάφορα σενάρια να έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας.

Μπενφίκα, Πόρτο, Μαρσέιγ, Λέστερ, Γουέστ Χαμ είναι μερικές από τις ομάδες που κοιτάζουν την περίπτωση του, όμως ο Ολυμπιακός έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις προκειμένου να παραχωρήσει τον παίκτη. Σύμφωνα με όσα λέγονται οι ερυθρόλευκοι θέλουν τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ για να τον πουλήσουν.

ΠΑΟΚ: Ζαμπά σημαίνει έσοδα…

Ο ΠΑΟΚ επίσης «μπαίνει» στον χορό των προκριματικών την επόμενη βδομάδα, αντιμετωπίζοντας τον πανίσχυρο Άγιαξ, με φόντο την πρόκριση στα Play off του Champions League. Ο Δικέφαλος του βορρά ψάχνει την υπέρβαση, όμως κακά τα ψέματα είναι δύσκολο να προχωρήσει και να φτάσει μέχρι τους «χρυσοφόρους» ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Για να συμβεί αυτό πρέπει να περάσει τον Αίαντα, ειδάλλως θα έχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, χάνοντας τα χρήματα των ομίλων. Παράλληλα, είναι γνωστό ότι ο ΠΑΟΚ έχει θέματα με το Financial Fair Play, ενώ είναι πιθανό να έχει θέμα και με τα τηλεοπτικά, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να πουλήσει για να ισοσκελίσει τη «χασούρα». Ο πρώτος επιλαχών είναι δίχως αμφιβολία ο Λέο Ζαμπά, για τον οποίο υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από το εξωτερικό.

Τα δεδομένα για τον Λέο Ζαμπά

Image result for ζαμπα TO10.GR

Εκτιμώμενη αξία: 9 – 11 εκατομμύρια ευρώ

Ομάδες που ενδιαφέρονται: Ντόρτμουντ

Ο Λέο Ζαμπά ήρθε άγνωστος στον ΠΑΟΚ από την Τσετσενία και την Αχμάτ Γκρόζνι, αλλά εξελίχθηκε στον παίκτη του Δικεφάλου που κοιτάζει ολόκληρη η Ευρώπη. Ο Βραζιλιάνος πραγματοποίησε εξαιρετική πρώτη σεζόν στη Θεσσαλονίκη, συνεχώς βελτιώνεται και κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης τον έχουν στο στόχαστρο τους.

Ο ΠΑΟΚ ανάλογα με την έκβαση των προκριματικών, αλλά και του FFP, ίσως αναγκαστεί να πουλήσει την κορυφαία περσινή του προσθήκη. Σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο τότε αρκετές ομάδες θα κάνουν «ουρά» για να τον κάνουν δικό τους.

Η Ντόρτμουντ πιθανόν θα μπει γερά στο «κόλπο», ενώ ο Δικέφαλος του βορρά φαίνεται να αξιώνει πάνω από 10 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσει. Η γερμανική ομάδα θέλει τον Ζαμπά, όμως καλώς ή κακώς εξελίξεις αναμένονται μετά τα παιχνίδια με τον Άγιαξ, αφού μπορεί να μην χρειαστεί ο Δικέφαλος να χάσει κανέναν παίκτη, σε περίπτωση επικής πρόκρισης.

ΑΕΚ: Ο Μπάρκας και το σενάριο μεταγραφής για Μάνταλο

Η ΑΕΚ έχει μπει σε μια νέα εποχή με την έλευση του Μιγκέλ Καρντόσο. Ακολουθεί πλέον ένα διαφορετικό πλάνο προσέγγισης τόσο στο τακτικό κομμάτι, αλλά και στο μεταγραφικό. Όμως υπάρχουν δύο συγκεκριμένες υποθέσεις που μπορεί μέσα στον Αύγουστο να απασχολήσουν έντονα. Και έχουν να κάνουν με το «δώσε» κι όχι με το «πάρε» της μεταγραφικής περιόδου.

Ο λόγος για τον Βασίλη Μπάρκα και το ενδιαφέρον που υπάρχει από το εξωτερικό, αλλά και για την περίεργη υπόθεση των Πέτρου Μάνταλου και Μάρκο Λιβάγια, όπου λέγεται ότι μόνο ένας από τους δύο μπορεί να «χωρέσει» στο βασικό σχήμα και συνάμα στο ρόστερ της Ένωσης.

Τα δεδομένα για τον Βασίλη Μπάρκα

Εκτιμώμενη αξία: 5 – 6 εκατομμύρια ευρώ

Ομάδες που ενδιαφέρονται: Ρόμα, Ουντινέζε, Ρεν

Ο Βασίλης Μπάρκας είναι ο φύλακας – άγγελος της ΑΕΚ εδώ και δύο χρόνια, έχει βελτιωθεί και αποτελεί έναν από τους πιο ακριβούς παίκτες στο ρόστερ της Ένωσης. Πολλές ομάδες από το εξωτερικό είχαν εδώ και καιρό υπό στενή παρακολούθηση τον Έλληνα γκολκίπερ, ενώ είναι θέμα χρόνου να φτάσει πρόταση στα γραφεία της ΑΕΚ για τον Έλληνα διεθνή κίπερ.

Η Ένωση έχει αρνηθεί στο παρελθόν πρόταση 6 εκατ. ευρώ για τον Μπάρκα. Πλέον η διοίκηση του συλλόγου εμφανίζεται διατεθειμένη να παραχωρήσει τον Μπάρκα με ένα ποσό κοντά στα 5-5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το ενδιαφέρον είναι έντονο, ιδίως από Ιταλία μεριά, όπου απασχολεί τις Ουντινέζε και Ρόμα, αλλά και από τη Γαλλία, όπου παρακολουθεί την περίπτωση του η Ρεν. Ο τραυματισμός του ωστόσο τα «πάγωσε» όλα και η πρόταση δεν ήρθε ποτέ. Ο Μπάρκας είναι ένας από τους παίκτες της λίστας που θεωρείται ανάμεσα στα φαβορί για να αποχωρήσει με μεταγραφή για το εξωτερικό, παρά το γεγονός ότι ο μυϊκός τραυματισμός τον πήγε πίσω. Υπομονή μέχρι και τις 31 Αυγούστου.

Τα δεδομένα για τον Πέτρο Μάνταλο (Υπό προϋποθέσεις)

Εκτιμώμενη αξία: 3,5 – 4,5 εκατομμύρια ευρώ

Ομάδες που ενδιαφέρονται: Γουέστ Μπρομ

Ο Πέτρος Μάνταλος και ο Μάρκο Λιβάγια είναι δύο από τους πιο σημαντικούς παίκτες της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. Συνέδεσαν το όνομα τους με τον πρώτο τίτλο της Ένωσης μετά από 24 χρόνια και έχουν ιδιαίτερη σχέση με τον κόσμο της ομάδας.

Ωστόσο υπάρχει πιθανότητα το φετινό ρόστερ της ΑΕΚ να χωράει μόνο έναν από τους δύο. Ο Μιγκέλ Καρντόσο έχει βρει στο πρόσωπο του Ζεράλδες τον παίκτη που έψαχνε, ο Σιμάο θα είναι βασικός, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους Βέρντε και Ολιβέιρα. Όλα αυτά δείχνουν να περισσεύει ένας από τους δύο.

Βέβαια όλα αυτά είναι υποθετικά, καθώς τίποτα δεν βγαίνει προς τα έξω και ο Πορτογάλος τεχνικός δείχνει ότι υπολογίζει και τους δύο. Ωστόσο υπάρχει μια δικλείδα ανοιχτή για έναν από τους δύο. Ένας από τους Μάνταλο και Λιβάγια (άγνωστο ποιος) πιθανόν να μπει στη λίστα παραχώρησης μέσα στον Αύγουστο, με σκοπό και την εξοικονόμηση χρημάτων. Όμως ότι είναι να συμβεί θα γίνει μετά τα ματς για τον τρίτο προκριματικό. Ο Μάνταλος φαντάζει ως ο πιθανότερος από τους δύο για να φύγει, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να ψάχνεται για μεταγραφή.

Παναθηναϊκός: Πρέπει να πουλήσει για να… ισοσκελίσει

Ο Παναθηναϊκός είναι ο μόνος εκ των τεσσάρων που δεν αγωνίζεται στην Ευρώπη. Είναι επίσης η ομάδα με τα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα από τους «μεγάλους», οπότε είναι αναπόφευκτο να πουλήσει για να διατηρηθεί σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.

Οι πράσινοι δεδομένα θέλουν να πάρουν λεφτά από πωλήσεις, ωστόσο με τους δικούς τους όρους, όπως φαίνεται και από την περίπτωση Μακέντα – Τραμπζονσπόρ, αλλά και από την περίπτωση Κουρμπέλη. Δεν αποκλείεται να «σκάσει» πρόταση ακόμα και για τον Διούδη μέσα στον Αύγουστο.

Τα δεδομένα για τον Φεντερίκο Μακέντα

Εκτιμώμενη αξία: 2 – 2.5 εκατομμύρια ευρώ

Ομάδες που ενδιαφέρονται: Τραμπζονσπορ, ομάδα από τα ΗΑΕ, ομάδα από τη Σ. Αραβία

Παναθηναϊκός και Μακέντα βοηθήθηκαν από τη συνεργασία τους τη σεζόν που μας πέρασε. Ο Ιταλός βρήκε μια ομάδα που τον πίστεψε και του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί πολύ και βασικός και το τριφύλλι βρήκε έναν επιθετικό με ποιότητα που του προσέφερε 15 τέρματα (11 γκολ και 5 ασίστ) σε 28 εμφανίσεις.

Ο Μακέντα είναι λογικό να δει τις μετοχές του να ανεβαίνουν σταδιακά στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Το ενδιαφέρον για τον παίκτη είναι υπαρκτό, ενώ έχει ήδη απορριφθεί πρόταση στο τριφύλλι ύψους 500.000 από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει πρόβλημα να τον πουλήσει, αρκεί να πάρει τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό είναι δύσκολο προς το παρόν να το δώσει κάποια ομάδα, όμως λέγεται η Τραμπζονσπόρ να δίνει ακόμα και 1,5 εκατ. ευρώ. Ο Αύγουστος αναμένεται μεγάλος για τον Ιταλό.

Τα δεδομένα για τον Δημήτρη Κουρμπέλη

Εκτιμώμενη αξία: 2 εκατομμύρια ευρώ

Ομάδες που ενδιαφέρονται: Στρασμπούρ

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης αποτελεί ίσως το ακριβότερο «περιουσιακό στοιχείο» του Παναθηναϊκού αυτή τη στιγμή και είναι βέβαιο πως η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος θα κρίνει το ποδοσφαιρικό του μέλλον.

Ο αρχηγός του τριφυλλιού απασχολεί έντονα τη Στρασμπούρ, αλλά και άλλους συλλόγους κυρίως από την Ιταλία. Οι Γάλλοι μάλιστα είχαν δει από κοντά τον Έλληνα διεθνή και έχουν σχηματίσει πολύ καλή άποψη. Τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα στον Παναθηναϊκό για τον Κουρμπέλη.

Ο παίκτης παραχωρείται αλλά στην τιμή που έχει ορίσει η ομάδα και τίποτα λιγότερο. Ο Παναθηναϊκός είναι άγνωστο τι ποσό ζητάει για τον Κουρμπέλη, όμως η Στρασμπουρ μοιάζει έτοιμη να δώσει μέχρι και 2 εκατ. ευρώ. Οι πράσινοι θα σκεφτούν σίγουρα την προσφορά αυτή αν γίνει, με τον Κουρμπέλη να είναι μαζί με τον Μπάρκα οι δύο της λίστας που μοιάζουν να είναι πιο κοντά στη μεταγραφή στο εξωτερικό.

Τα δεδομένα για τον Σωκράτη Διούδη (Υπό προϋποθέσεις)

Image result for ΔΙΟΥΔΗΣ TO10.GR

Εκτιμώμενη αξία: 1,5 – 2 εκατομμύρια ευρώ

Ομάδες που ενδιαφέρονται: Μπέτις, Εσπανιόλ

Ο Σωκράτης Διούδης βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο ομάδων του εξωτερικού που εξετάζουν την περίπτωσή του με τις Μπέτις και Εσπανιόλ να έχουν έρθει σε επαφή με τον Παναθηναϊκό για τον Έλληνα τερματοφύλακα.

Η περίπτωση του όμως δεν μοιάζει με τις παραπάνω. Μόνο υπό προϋποθέσεις μπορεί να παραχωρηθεί και είναι η πλέον ιδιαίτερη της λίστας μαζί με αυτή του Μάνταλου και του Λιβάγια. Ο Έλληνας κίπερ υπολογίζεται κανονικότατα από τον Γιώργο Δώνη και μόνο σε περίπτωση «τρελής» πρότασης (για τα δεδομένα του Παναθηναϊκού) θα πουληθεί.

Για παράδειγμα υπήρξε και επίσημη πρόταση στον Παναθηναϊκό για τον Διούδη, από ομάδα του εξωτερικού αλλά δεν έγινε αποδεκτή αφού δεν ικανοποίησε οικονομικά. Ο λόγος ήταν ότι το 1,2 εκατ. ευρώ δεν είναι αρκετό για το τριφύλλι, με τους ανθρώπους της ομάδας να θεωρούν ότι δεν θα βρουν εύκολα αντικαταστάτη, αλλά και ότι σε βάθος χρόνους θα δεχτούν πολύ μεγαλύτερες προτάσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ