ΑΕΚ: Ρυθμιστής στο κέντρο ο Κρίστιτσιτς

ΑΕΚ: Ρυθμιστής στο κέντρο ο Κρίστιτσιτς

Το πλάνο του Καρντόσο για τον Σέρβο χαφ και τον ρόλο του στη φετινή ΑΕΚ.

Ο Νέναντ Κρίστιτσιτς ήρθε στην ΑΕΚ τον Γενάρη προκειμένου να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στον άξονα της ομάδας και παράλληλα να ανεβάσει επίπεδο τους Κιτρινόμαυρους. Ο Σέρβος χαφ χρειάστηκε είναι η αλήθεια λίγο χρόνο προσαρμογής, ώστε να βρει τα πατήματά του και να αποκτήσει ρυθμό.

Το πρόσημο του πρώτου εξαμήνου του Κρίστιτσιτς στην Ένωση ήταν θετικό, όμως όλοι στις τάξεις της ομάδας εκτιμούν πως ο 29χρονος άσος φέτος μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα. Ο Σέρβος μέσος είναι ένας παίκτης με τεράστια ποιότητα και παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο.

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά δείχνουν απαραίτητα στα πλάνα του Μιγκέλ Καρντόσο, προκειμένου η ΑΕΚ να λειτουργεί έτσι όπως επιθυμεί ο Πορτογάλος προπονητής. Ο Καρντόσο πιστεύει πολύ στον Κρίστιτσιτς και στηρίζει πολλά πάνω του για να δημιουργήσει την ομάδα που οραματίζεται.

Ο έμπειρος μέσος αναμένεται να έχει ρόλο ρυθμιστή στον άξονα του Δικεφάλου. Να είναι δηλαδή ο παίκτης που θα φέρνει ισορροπία στο κέντρο της ομάδας, με τις αρμοδιότητές του να είναι αυξημένες. Ο Κρίστιτσιτς αναμένεται να έχει καθοριστική συμβολή στο ανασταλτικό κομμάτι, δίνοντας τις απαραίτητες βοήθειες στον παίκτη που θα έχει τον ρόλο του «κόφτη».

Παράλληλα, θα είναι και εκείνος που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να φτάσει η ΑΕΚ στο τελικό κομμάτι της ανάπτυξης. Εκεί βρίσκεται άλλωστε και το δυνατό στοιχείο του Κρίστιτσιτς. Η ικανότητα του Σέρβου άσου στη δημιουργία, είτε με μακρινή μεταβίβαση είτε με κάθετο παιχνίδι, αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του κεντρικού χαφ στο πλάνο του Καρντόσο.

Ένα άλλο μεγάλο συν του Σέρβου μέσου, που τον καθιστά απαραίτητο στα σχέδια του προπονητή του, είναι ο τρόπος με τον οποίο «διαβάζει» το παιχνίδι. Το πώς μπορεί δηλαδή να ακολουθεί τη ροή του αγώνα και να παίρνει την κατάλληλη απόφαση, σε κάθε ενδεχόμενο.

Ο Κρίστιτσιτς είναι ένας «προπονητής» εντός των γραμμών, που μπορεί να κατευθύνει τους συμπαίκτες του και να ορίσει το τέμπο της ομάδας. Κάτι που περιμένει ο Καρντόσο από τον 29χρονο άσο, στον οποίο έχει αναλύσει με κάθε λεπτομέρεια, το τι ακριβώς περιμένει από εκείνον στη φετινή χρονιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ