Σε πείθει ο Παναθηναϊκός…

Σε πείθει ο Παναθηναϊκός…

Ο Παναθηναϊκός γυρίζει στην Αθήνα έπειτα από 15 μέρες έχοντας περισσότερους λόγους να χαμογελάει και λιγότερους να προβληματίζεται.

Ο Δώνης είπε ότι περιμένει και τις επόμενες κινήσεις για να δημιουργηθεί ένα δυνατό σύνολο και μια καλή ομάδα. Ποιος μπορεί να μην τον πιστέψει; Ο κόουτς με τους παίκτες που επιλέγει να φέρει δίνει μεγάλες ενέσεις ποιότητας στο ρόστερ του. Ο Ζαχίντ φαίνεται από χιλιόμετρα ότι είναι μπαλαδόρος και ότι θα κάνει τη διαφορά. Στην καλή του μέρα, θα παίρνει μόνος του παιχνίδια. Η ευχέρεια με την οποία προσποιείται στον αντίπαλο, με την μπάλα στα πόδια του και το χώρος που δημιουργεί για τον εαυτό του, μπορούν να φέρουν ανισορροπία στις άμυνες. Δε θα ξέρουν αν θα πρέπει να πάνε στο σουτ ή να προσέξουν την κάθετη πάσα.

Όσο θα περνάει ο καιρός και θα μαθαίνει τους γύρω του, θα βγάζει στο γήπεδο στοιχεία που μπορούν να τον μετατρέψουν σε ηγετική μορφή. Να γυρίσει με το καλό ο Μπουζούκης, να παίξουν μαζί, να μάθουν ο ένας τον άλλον και θα δούμε πολλά όμορφα πράγματα από το συγκεκριμένο δίδυμο.

Ο Νούνες ήταν η ευχάριστη έκπληξη του φιλικού με την Μπρέντα. Παίζοντας ως αμυντικός μέσος, η παρουσία του ήταν επιβλητική στη μεσαία γραμμή. Εξαιρετικές οι επαφές του, καλές τοποθετήσεις, τρεξίματα, πρώτος στην μπάλα, με τσαμπουκά και δύναμη. Αν ο Δώνης τον έχει στο μυαλό του και γι’ αυτή τη θέση, ο Παναθηναϊκός βρίσκει μια έξτρα λύση στα χαφ του για όποτε χρειάζεται. Ωστόσο θα έρθει παίκτης εκεί, είναι απαραίτητος άλλωστε.

Όπως θα έρθει και στο κέντρο της άμυνας, παρά την καταπληκτική αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού σε ακόμα ένα ματς αυτό το καλοκαίρι. Ο Δώνης δείχνει να δένει το σύνολό του μεσοαμυντικά με τέτοιο τρόπο που δεν επηρεάζεται η ομάδα από τις αλλαγές προσώπων. Όπως έπαιζε ο Παναθηναϊκός στο 1’ με την αρχική του σύνθεση στην άμυνα, έπαιζε και στο 90’ με άλλη εντελώς άμυνα. Φαίνεται η δουλειά στον τρόπο που γίνεται η κάλυψη όταν τα μπακ ανεβαίνουν. Ξεχάστηκε 2-3 φορές ο Ινσούα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά έτρεξαν να τον καλύψουν και ο αριστερός εσωτερικός χαφ και ο αριστερός στόπερ χωρίς να επιτρέψουν στην Μπρέντα να βγει από εκεί.

Το θέμα της δημιουργίας δεν μπορεί να προβληματίσει ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή, ειδικά όταν έλειπε ο Μπουζούκης. Με Μπουζούκη, Ζαχίντ, Κολοβό, τον Μολό όταν με το καλό θα μπει, τον Μακέντα μπροστά, τον Χατζηγιοβάνη αν μείνει, δε γίνεται ο Παναθηναϊκός να μην είναι δημιουργικός. Δεν του λείπει τίποτα. Έχει στοιχεία και για το ένας εναντίον ενός και για την κόντρα επίθεση και για τις κλειστές άμυνες. Το ρόστερ που έχει δημιουργήσει του δίνει το δικαίωμα, για να μην πούμε τη βεβαιότητα, να πιστεύει πως η δημιουργία του θα είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Όσο για τους προβληματισμούς; Είναι περισσότερο σε ατομικό επίπεδο, με κάποιους παίκτες που σίγουρα περιμένει περισσότερα, αλλά ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς για να βγουν συμπέρασματα ατομικά. Τα πόδια είναι βαριά και η ομάδα χτίζεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ