Οι ευχές του Ολυμπιακού στον Βαγγέλη Μαρινάκη και το… δώρο

Οι ευχές του Ολυμπιακού στον Βαγγέλη Μαρινάκη και το… δώρο

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει γενέθλια σήμερα και σύσσωμη η οικογένεια του Ολυμπιακού, του έστειλε τις ευχές της. Η πορεία του στον αθλητισμό και τις επιχειρήσεις.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έκρυψε την επιθυμία του και των παικτών του. Ο Ολυμπιακός επιβάλλεται να νικήσει τη Βικτόρια Πλζεν, για να κάνει δώρο την πρόκριση στον άνθρωπο που φροντίζει για όλα. Στον άνθρωπο που προσφέρει τα πάντα στον ίδιο και τους ποδοσφαιριστές του. Στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η Τρίτη, 30 Ιουλίου, είναι μια πολύ ξεχωριστή ημέρα για τον διοικητικό ηγέτη του Ολυμπιακού. Και επειδή αγωνίζεται η μεγάλη αγάπη της ζωής του, ο Ολυμπιακός, αλλά και διότι έχει τα γενέθλιά του.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης γεννήθηκε σαν σήμερα το 1967 στον Πειραιά. Στην πόλη του. Εκεί από όπου φροντίζει ακόμη και σήμερα το καμάρι της πόλης, τον Ολυμπιακό. Αλλά και να μεγαλώνει τον δικό του επιχειρηματικό μύθο.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, μέσω των επίσημων social media, ευχήθηκε στον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού. Για χρόνια πολλά. Και καλά. Με ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις για το μεγάλο του πάθος.

https://twitter.com/olympiacos_org/status/1155946457565782022

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι επιχειρηματίας και επενδυτής με διεθνή δραστηριότητα. Αν και έγινε γνωστός κυρίως μέσα από την επιχειρηματική του πορεία στην παγκόσμια ναυτιλία, διαθέτει σήμερα επενδύσεις στα ΜΜΕ και στο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και την Μ. Βρετανία.

Πέρα από τα επιχειρηματικά και αθλητικά του ενδιαφέροντα, ο Βαγγέλης υποστηρίζει έμπρακτα ένα ευρύ φάσμα φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων, όπως τη Unicef, στην Ελλάδα και διεθνώς.

Ο Βαγγέλης, ως Ιδρυτής και Πρόεδρος της Capital Maritime & Trading Corp., συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους εφοπλιστές στον κόσμο.

Η Capital Maritime και οι συνδεδεμένες με αυτήν εταιρείες, διαχειρίζονται έναν στόλο 80 πλοίων, χωρητικότητας 9 εκατ. τόνων (dwt) με επενδύσεις στους τομείς των δεξαμενόπλοιων, των πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου, των πλοίων μεταφοράς LNG (υγροποιημένου φυσικού αερίου) και των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Το 2017 βραβεύθηκε ως «Προσωπικότητα της Χρονιάς στην Ελληνική Ναυτιλία» από τα βρετανικά βραβεία Lloyd’s List Greek Shipping Awards. Aπό το 2010, η έγκυρη βρετανική ναυτιλιακή εφημερίδα Lloyd’s List τον κατατάσσει για 9 συναπτά έτη στην λίστα με τις εκατό πιο σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας ναυτιλίας; το 2018 στην 59η θέση, το 2017 στην 66η θέση, το 2016 στην 61η θέση, το 2015 στην 65η θέση, το 2014 στην 67η θέση, το 2013 στην 73η θέση, το 2012 στην 84η θέση, το 2011 στην 84η θέση και το 2010 στην 88η θέση.

Από το καλοκαίρι του 2010 είναι ηγέτης και μεγαλομέτοχος του μεγαλύτερου και πιο δημοφιλούς ποδοσφαιρικού συλλόγου στην Ελλάδα, της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Υπό την ηγεσία του, ο Ολυμπιακός κατέκτησε επτά συνεχόμενα πρωταθλήματα και την υψηλότερη θέση (21η) στην Ευρώπη, στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Το 2017, διεύρυνε τους αθλητικούς του ορίζοντες, με την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ιστορικότερης αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Nottingham Forest FC.

Γεννημένος το 1967 στο «μεγάλο λιμάνι», τον Πειραιά, ο Βαγγέλης είναι γιός του Μιλτιάδη Μαρινάκη, εφοπλιστή και πολιτικού από την Κρήτη, τόπο που αγαπά και θεωρεί «πατρίδα» του. Μητέρα του είναι η Ειρήνη Καρακατσάνη, η οποία έλκει την καταγωγή της από τον Πόντο και συγκεκριμένα από την ιστορική οικογένεια Υψηλάντη. Για το λόγο αυτό έχει o ίδιος ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα της ποντιακής γενοκτονίας και στηρίζει τις δράσεις για την ανάμνηση αυτής της λιγότερο γνωστής τραγωδίας του Ελληνισμού, όπου χάθηκαν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, 350.000 ψυχές.

Το 2014 η αγάπη και το ενδιαφέρον για την γενέτειρα πόλη, τον Πειραιά, τον οδήγησε να ασχοληθεί με τα κοινά και να ιδρύσει μαζί με το Γιάννη Μώραλη το συνδυασμό ‘Πειραιάς Νικητής’ που κέρδισε τις δημοτικές εκλογές του 2014 και του 2019 ενώ ο ίδιος εξελέγη από τους συνδημότες του ως πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, με 14.010 και 15.816 ψήφους αντίστοιχα, ρεκόρ στην ιστορία των δημοτικών εκλογών.

Ο Βαγγέλης φοίτησε σε δημόσια σχολεία του Πειραιά και στο πανεπιστήμιο του Watford της Μεγάλης Βρετανίας. Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και Διοίκηση Διεθνών Επιχειρήσεων.

Είναι παντρεμένος με την Αθανασία Κασσιώτη με την οποία έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ