Αυτοί ξεχώρισαν στα φιλικά του Παναθηναϊκού

Αυτοί ξεχώρισαν στα φιλικά του Παναθηναϊκού

Οι έξι παίκτες του «τριφυλλιού» που έδειξαν βελτίωση στα παιχνίδια επί ολλανδικού και βελγικού εδάφους.

Ο Γιώργος Δώνης στην προετοιμασία είχε την ευκαιρία να τσεκάρει τους παλιούς του παίκτες. Πλην του Κόναν, άλλωστε, οι υπόλοιποι νέοι μπήκαν σταδιακά και δεν ήταν και στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Ο 50χρονος τεχνικός του Παναθηναϊκού, όποτε του δινόταν η ευκαιρία, μάλιστα, εκθείαζε τον επαγγελματικό των παικτών του. Τόνιζε ότι βρίσκονται σε καλύτερο επίπεδο σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι και αρκετοί το έβγαλαν και στα παιχνίδια. Όλοι άφησαν καλές εντυπώσεις, αλλά μερικοί ξεχώρισαν. Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί.

Φεντερίκο Μακέντα: Ο Ιταλός φορ έκανε φέτος προετοιμασία με την ομάδα από τη πρώτη μέρα, ενώ πέρσι ήρθε αρχές Σεπτεμβρίου. Ο Μακέντα σημείωσε τα τρία από τα επτά τέρματα της ομάδας του και θα μπορούσαν να είναι τέσσερα στα οκτώ, ποσοστό 50% δηλαδή, αν δεν του ακύρωναν ως οφσάιντ το καθαρό γκολ με τη Μπρέντα. Δείχνει ότι μπορεί να είναι από τις μεγαλύτερες σταθερές του Παναθηναϊκού.

Τάσος Χατζηγιοβάνης. Ο Μυτιληνιός εξτρέμ δεν είναι βέβαιο αν θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό. Είναι πολύ πιθανό να φέρει πρόταση, ενώ δεν έχει γίνει κάποια νέα προσέγγιση για την επέκταση του συμβολαίου του που λήγει το καλοκαίρι του 2020. Αν δεν έρθει πρόταση, έστω ικανοποιητική για να συναινέσει στη πώληση το «τριφύλλι», είναι άγνωστο τι στάση θα έχει η ομάδα απέναντι στον παίκτη από τον Σεπτέμβριο κι έπειτα. Ο 22χρονος παίκτης, πάντως, δεν φάνηκε επηρεασμένος. Είχε τρεις ασίστ στα φιλικά, δεν φοβόταν να πάρει πρωτοβουλίες και να πάει στο ένας εναντίον ενός και γενικά έδειχνε σε φυσική κατάσταση μπροστά από αρκετούς συμπαίκτες του. Είχε επίσης καλά χτυπήματα στημένων.

Χρήστος Δώνης: Από τους κορυφαίους του Παναθηναϊκού στα φιλικά. Ανασταλτικά έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, τρέχει αρκετά στο γήπεδο, αλλά δεν μπόρεσε να βγάλει και επιθετικά τα ίδια στοιχεία. Δεν πάτησε πολλές φορές στην αντίπαλη περιοχή. Η φύση των αγώνων με Άγιαξ, Φέγενορντ, βέβαια, ήταν τέτοια που δεν του επέτρεπαν να βγαίνει αρκετά μπροστά. Επίσης, με τη Φένλο μπήκε στη θέση του Μπουζούκη λίγο πριν το ημίωρο και δύο μέρες μετά με τη Μπρέντα δεν ήταν δυνατόν, για τη συγκεκριμένη εποχή μάλιστα, να παίξει περισσότερο από ένα ημίχρονο. Το σίγουρο είναι ότι συγκαταλέγεται στους MVP. Είναι πιο ώριμος σε νοοτροπία κι αγωνιστικότητα, σε ιδανική ηλικία (25 ετών) και η σεζόν είναι ένα τεράστιο στοίχημα γι’ αυτόν. Θα έχει αρκετό ανταγωνισμό στα χαφ με τον Ζαχίντ, τον Μπουζούκη και τις κινήσεις που θα γίνουν και μην ξεχνάμε ότι λήγει το συμβόλαιό του…

Αχιλλέας Πούγγουρας: Ο Θεσσαλονικιός στόπερ στο τέλος του 2019 κλείνει τα 24 του χρόνια. Δεν είναι παιδάκι. Πέρσι, έχασε το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας, φέτος δείχνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Είχε καλή παρουσία στα φιλικά κι έδειξε βελτιωμένος και με τη μπάλα στα πόδια. Δείχνει ότι θα είναι μία αξιόπιστη λύση στα μετόπισθεν.

Σωκράτης Διούδης: Ο 26χρονος τερματοφύλακας είχε εξαιρετική παρουσία στα φιλικά. Δέχθηκε ένα γκολ από τον Άγιαξ και ειδικά στα ματς με Φέγενορντ και Φένλο είχε ορισμένες εντυπωσιακές επεμβάσεις. Έχει ανεβάσει τη τιμή του, υπάρχουν πολλά σενάρια που θέλουν ομάδες να ενδιαφέρονται και αν έρθει πρόταση όλα θα εξαρτηθούν φυσικά από το αντίτιμο. Έχει κι αυτός, πάντως, έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο, δεν έχει κληθεί από τον Νταμπίζα για επέκταση, όπως άλλοι παίκτες κι επίσης είναι μία σεζόν που έχει την ευκαιρία να δείξει ότι μπορεί να εξελιχθεί σε έναν τοπ γκολκίπερ.

Κωνσταντίνος Κότσαρης: Ο 23χρονος τερματοφύλακας έδειξε στα παιχνίδια ότι μπορεί να βάλει ανταγωνισμό στον Διούδη και να καλύψει τυχόν απουσία του, όποτε χρειαστεί. Έχουμε αναφέρει ότι υπάρχει μία σκέψη να δοθεί δανεικός για να πάρει παιχνίδια και να εξελιχθεί, αλλά θα πρέπει να βρεθεί και το κατάλληλο περιβάλλον. Στην Ελλάδα αυτό δεν είναι εύκολο.

Στους αγώνες επίσης καλά στοιχεία έδειξαν κατά διαστήματα και οι Χατζηθεοδωρίδης, Βέργος, Αλεξανδρόπουλος, Ζαγαρίτης, ενώ ένα εντυπωσιακό γκολ σημείωσε, όταν έπαιξε στη φυσική του θέση, ο Καμπετσής. Καλή είναι, βέβαια και η πρώτη εικόνα από τον Νούνες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ