Γαλατασαράι-Παναθηναϊκός 2-1

Γαλατασαράι-Παναθηναϊκός 2-1

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 2-1 στην Πόλη από τη Γαλατασαράι, αλλά άφησε και πάλι πολλές υποσχέσεις με την εμφάνιση που πραγματοποίησε.

Δεν παίζει Ευρώπη, αλλά δίνει… ευρωπαϊκά φιλικά, έπειτα από επιλογή του προπονητή του. Και όχι μόνο δικαιώνεται, αλλά βγαίνει απόλυτα κερδισμένος απ’ αυτά. Ο Παναθηναϊκός κόντρα στην νταμπλούχο Τουρκίας, Γαλατασαράι, που θα αγωνιστεί στο Champions League, εμφάνισε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα εξαιρετικό πρόσωπο, είχε δημιουργία, ταχύτητα και ευκαιρίες και αν ήταν πιο αποτελεσματικός θα έφευγε με αποτέλεσμα. Το τελικό 2-1 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, η οποία αφήνει πολλά χαμόγελα και πάλι στους πράσινους. Ο Κόναν το γκολ του Παναθηναϊκού στις καθυστερήσεις.

Κυρίαρχη στο ξεκίνημα η Γαλατά

Ο τρόπος με τον οποίο η Γαλατά μπήκε στο ματς ανάγκασε τον Παναθηναϊκό να έχει παθητικό ρόλο τουλάχιστον στα πρώτα 25 λεπτά. Διάστημα κατά το οποίο οι Τούρκοι κυριάρχησαν στο γήπεδο. Είχαν ευκαιρίες, είχαν ένα δοκάρι, βρήκαν γκολ από στημένη φάση. Την ίδια ώρα η ομάδα του Δώνη προσπαθούσε να οργανωθεί μεσοαμυντικά, να σταματήσει τις πολλές πλαγιοκοπήσεις των Τούρκων, που είχαν πρωταγωνιστή τον Ντουρμάζ, ο οποίος ταλαιπώρησε αρκετά τον Ινσούα και του πήρε και κίτρινη κάρτα.

Σε αυτό το πρώτο 25λεπτο η Γαλατά είχε μια καλή στιγμή με τον Διούδη να βγάζει κεφαλιά του Μπουγιούκ στο 10′, αλλά από το κόρνερ που κέρδισαν οι Τούρκοι προήλθε και το γκολ. Συγκεκριμένα στο 11΄, από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Ντουρμάζ, ο Λουινταμά πήρε την κεφαλιά η μπάλα έφτασε στον Μπουγιούκ που έκανε το δυνατό σουτ και άνοιξε το σκορ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ντουρμάζ εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από πλάγια θέση, με την μπάλα να σταματά στο αριστερό δοκάρι του Διούδη, ενώ η Γαλατά έως το 25′ κυριαρχούσε στο γήπεδο.

Ισορρόπησε ο Παναθηναϊκός

Το μίνι cool break του 25ου λεπτού φαίνεται πως λειτούργησε σαν… τάιμ άουτ για τον Παναθηναϊκό και έκοψε τη φόρα των Τούρκων. Ο Παναθηναϊκός άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, να βγαίνει μπροστά, να τολμά περισσότερο. Βοήθησε η αλλαγή πλευράς των δύο εσωτερικών μέσων, με τον Ζαχίντ να πηγαίνει δεξιά και τον Χατζηθεοδωρίδη αριστερά. Οι πράσινοι έγιναν περισσότερο δημιουργικοί και λίγο έλειψε να φτάσουν στην ισοφάρηση στο 40′. Αρχικά ο Μακέντα μετά από ωραία κάθετη πάσα του Ζαχίντ δεν μπόρεσε να κάνει το πλασέ και εν συνεχεία ο Κολοβός που έγινε κάτοχος της μπάλας αν και σούταρε μέσα από την περιοχή το σουτ δεν είχε δύναμη και απομάκρυνε η άμυνα των Τούρκων.

Ο Παναθηναϊκός είχε άλλες δύο καλές στιγμές, στο 46′ με σου του Χατζηθεοδωρίδη και ένα λεπτό αργότερα όταν Χατζηγιοβάνης, Κολοβός είδαν τη μπάλα να έρχεται στα πόδια τους αλλά κανείς εκ των δυο δεν έκανε την προσπάθεια με τον Χατζηγιοβάνη κυρίως να αργεί.

Ο Παναθηναϊκός τις ευκαιρίες, η Γαλατά το γκολ

Ο ανεβασμένος Παναθηναϊκός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο όπως έκλεισε το πρώτο. Με απειλές στην εστία της Γαλατά. Στο 47′ ο Κολοβός έκλεψε, πάσαρε στον Μακέντα, ο οποίος σούταρε από καλή θέση, με τον Κουτσούκ να διώχνει. Τρία λεπτά αργότερα, ο Κολοβός δοκίμασε το σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω.

Ο Παναθηναϊκός έδειχνε εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο, απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, αλλά η αναποτελεσματικότητα του στοίχισε. Και η Γαλατά, κόντρα στη ροή του ματς ήταν αυτή που έφτασε σε δεύτερο γκολ στο 61′. Ο Νούνες έκανε λάθος στο χώρο του κέντρου, οι Τούρκοι βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Μαριάνο από τα δεξιά έκανε τη σέντρα προς τον Ντονγκ ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Πέντε λεπτά μετά την επίτευξη του 2-0, η ομάδα του Δώνη έχασε τη μεγαλύτερή της ευκαιρία στο παιχνίδι, με τον Μακέντα να κάνει μαγική ενέργεια, αλλά να μην ολοκληρώνει με γκολ. Συγκεκριμένα, ο Κολοβός έπαιξε κάθετα τον Ιταλό μέσα στην περιοχή, αυτός είχε στην πλάτη του τον Λουιντάμα, αλλά με ένα υπέροχο τακουνάκι τον άδειασε, βγήκε απέναντι στον Κουτσούκ, αλλά ο τελευταίος έδιωξε με το πόδι το πλσέ του.

Οι πολλές αλλαγές και από τις δύο ομάδες έριξαν τον ρυθμό του αγώνα, με τον Παναθηναϊκό να απειλεί και πάλι στο 84′, όταν ο Εμμανουηλίδης γύρισε την μπάλα στον Βέργο που σούταρε έξω από την περιοχή, με την μπαλα να φεύγει άουτ. Τελικά ο Παναθηναϊκός βρήκε στο φινάλε το γκολ που δικαιούτο σε όλο το ματς και έκλεισε με ακόμα πιο θετικό πρόσημο ένα φιλικό που του άφησε πολλά κέρδη ξανά. Ο Βέργος έβγαλε τη σέντρα και ο Κόναν με κεφαλιά σημείωσε το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Ο Παναθηναϊκός γυρίζει από την Πόλη με πολλά χαμόγελα για την εξαιρετική του εμφάνιση – ακόμα μία σε δυνατό φιλικό παιχνίδι – και αποδεικνύει ξανά πως δημιουργεί μια ομάδα που όχι μόνο επιστρέφει στην… κανονικότητα, αλλά επιστρέφει πολύ δυναμικά. Ο Δώνης έχει βάλει τις βάσεις για κάτι ξεχωριστό και αν υπολογίσουμε τις επιστροφές των Μπουζούκη, Κουρμπέλη και τις μεταγραφές στόπερ, χαφ και επιθετικού, τότε οι πράσινοι έως την έναρξη της σεζόν θα είναι ακόμα καλύτεροι.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Οκάν, Σερί, Μπουγιούκ, Μπελχαντά, Ντονκ, Ντουρμάζ, Μαριάνο, Μπάμπελ, Λουινταμά, Μαρκάο, Ναγκατόμο

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Διούδης (46′ Κότσαρης), Γιόχανσον (73′ Αποστολάκης), Κολοβέτσιος (62′ Νούνες), Πούγγουρας (76′ Πούγγουρας), Ινσούα (80′ Θεοχάρης), Δώνης (80′ Ζαγαρίτης), Χατζηθεοδωρίδης (73′ Αλεξανδρόπουλος), Ζαχίντ (73′ Εμμανουηλίδης), Κολοβός (80′ Κόναν), Χατζηγιοβάνης (63′ Καμπετσής), Μακέντα (73′ Βέργος)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ