Οζκάν: Το «διαμάντι» του τουρκικού ποδοσφαίρου που κοιτάζει ο Ολυμπιακός! (vids)

Οζκάν: Το «διαμάντι» του τουρκικού ποδοσφαίρου που κοιτάζει ο Ολυμπιακός! (vids)

Ο Κριστιάν Καρεμπέ με δηλώσεις του στη Τουρκία αποκάλυψε ότι ο Ολυμπιακός κοιτάζει τον 20χρονο μέσο της Εσκισεχίσπορ, Μεχμέτ Οζκάν – Τα πρώτα βήματα, το ξεπέταγμα, η περσινή γεμάτη χρονιά και το… δεδικασμένο με τον Ντάνιελ Ποντένσε.

«Στην Τουρκία υπάρχουν πολύ καλοί νέοι παίκτες. Πολλά ταλέντα. Εμείς παρακολουθούμε μεταξύ άλλων τον Οζκάν της Εσκισεχίσπορ», είπε ο Κριστιάν Καρεμπέ στα τουρκικά ΜΜΕ.

Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού λίγες ώρες πριν τη μεγάλη μάχη των Πειραιωτών με την Μπασακσεχίρ για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, αποκάλυψε ότι οι Ερυθρόλευκοι εξετάζουν την περίπτωση του 20χρονου μέσου της τούρκικης ομάδας, ο οποίος θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γειτονικής χώρας.

Ποιος είναι όμως ο παίκτης που έχε κεντρίσει το ενδιαφέρον των Πειραιωτών; Ο Μεχμέτ Οζκάν γεννήθηκε στις 10 Αυγούστου του 1998 στην Αντάνα, βλέπει τον κόσμο από τα 175 εκατοστά και αγωνίζεται κυρίως ως αμυντικός μέσος, ενώ μπορεί να προσφέρει πολύτιμες λύσεις και ως κεντρικός χαφ. Εκανε τα πρώτα του βήματα στην Αντάνα Γκετσεμπιρλιγκι και τον Ιανουάριο του 2016 εντάχθηκε στην Κ19 της Εσκισεχίσπορ. Το καλοκαίρι του 2017 πήρε προαγωγή στην πρώτη ομάδα και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους έκανε το ντεμπούτο του, αγωνιζόμενος ως αλλαγή στο παιχνίδι του Κυπέλλου κόντρα στην Ερτζινσανσπόρ.

Την πρώτη του χρονιά με τους μεγάλους έκανε 3 εμφανίσεις, καταγράφοντας 111 λεπτά συμμετοχής. Την περσινή σεζόν έκανε το μεγάλο ξεπέταγμα. Μπήκε δυναμικά από την προετοιμασία και μέσα από τη σκληρή δουλειά κατάφερε να κερδίσει μια θέση στο βασικό σχήμα της τούρκικης ομάδας. Ο νεαρός μέσος έγινε αμέσως αναπόσπαστο κομμάτι της βασικής 11άδας και πραγματοποίησε συνολικά 34 συμμετοχές, έχοντας 2 ασίστ σε 3.055 λεπτά συμμετοχής. Μέσα από τις εξαιρετικές του εμφανίσεις τράβηξε πάνω του τα βλέμματα των μεγάλων ομάδων της Τουρκίας, αλλά και του Ολυμπιακού, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο αθλητικός διευθυντής των Πειραιωτών, Κριστιάν Καρεμπέ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Γάλλος είχε ξανακάνει κάτι αντίστοιχο και με την περίπτωση του Ντάνιελ Ποντένσε. Τον Νοέμβριο του 2017 πριν τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας για το Champions League είχε αποκαλύψει σε πορτογαλικά ΜΜΕ την επιθυμία του να πάρει στο μεγάλο λιμάνι τον βραχύσωμο άσο. «Ίσως να έπαιρνα και να ήθελα τον Ποντένσε στον Ολυμπιακό», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.Ένα χρόνο μετά ο Ποντένσε ήρθε στον Πειραιά και έχει εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή για τους Ερυθρόλευκους.

Οσον αφορά στο συμβόλαιο του Μεχμέτ Οζκάν με την Εσκισεχίσπορ,  αυτό λήγει το καλοκαίρι του 2021, καθώς το 2018 οι δύο πλευρές επέκτειναν τη συνεργασία τους, ενώ το όνομά του βρίσκεται και στις μεταγραφικές λίστες των Γαλατάσαραϊ και Τραμπζονσπόρ. Λέτε ο νεαρός Τούρκος να είναι ο νέος… Ποντένσε;

Για την Ιστορία, αυτό που αναφέρουν οι Τούρκοι είναι ότι η Εσκισεχίρσπορ αξιώνει 1.000.000 € συν ποσοστό μεταπώλησης για τον 20χρονο Τούρκο. Εως τώρα έχουν εμφανιστεί 4 προτάσεις: 1) Η Μπεσίκτας προσφέρει 700.000 €, 2) η Γαλατασαράι δίνει 500.000 € + 250.000 € σε μπόνους, 3) η Σεβίλλη ενημέρωσε ότι θα κάνει πρόταση και 4) το  Στρασβούργο ζήτησε ακριβή τιμή, για να κινηθεί επίσημα!

Δείτε τον εν δράσει:

https://www.youtube.com/watch?v=MZBZep_gA54

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ