Ενας γύρος Ατρόμητος

Ενας γύρος Ατρόμητος

Για μεγάλο διάστημα πρώτος και καλύτερος. Για όλο, απλώς Ατρόμητος. Ένας γύρος με την ομάδα του Περιστερίου να κάνει απίθανη διαδρομή, ζηλευτή για πολλές ομάδες, ζηλευτή για ένα ολόκληρο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Ατρόμητος ασφαλώς και παραμένει στο κόλπο του τίτλου. Με πρώτο στόχο, βέβαια, την επιστροφή στην Ευρώπη μετά από δύο χρόνια απουσίας, αλλά και όπου βγει. Κάτι τέτοια, άλλωστε, έλεγε και η Λέστερ.

Ας δούμε βήμα προς βήμα όλα τα επιτεύγματα του φετινού Ατρόμητου:

ΤΟ ΣΕΡΙ ΧΩΡΙΣ ΓΚΟΛ

Ξεκίνησε στις 9 Σεπτεμβρίου, σε ένα 0-0 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Θεωρήθηκε αποτυχία. Αλλωστε, ήταν η τρίτη ισοπαλία σε τρεις αγωνιστικές. Ο Ατρόμητος ξαναέφαγε γκολ στο πρωτάθλημα στις 20 Νοεμβρίου. Σχεδόν 2,5 μήνες μετά. Και μάλιστα, ένα γκολ, στην Τούμπα, που δεν θα υπήρχε ποτέ, αν δεν δινόταν ένα πέναλτι που δεν έγινε ποτέ. Ο Ατρόμητος κράτησε το μηδέν στην εστία του για οχτώ αγωνιστικές. Εντυπωσιακό σερί. Αν μάλιστα δει κανείς τους αγώνες, γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό:

Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα 0-0
Λάρισα – Ατρόμητος 0-0
Ατρόμητος – Λαμία 3-0
Ολυμπιακός – Ατρόμητος 0-1
Ατρόμητος – Αστέρας 1-0
ΑΕΚ – Ατρόμητος 0-1
Ξάνθη – Ατρόμητος 0-2
Ατρόμητος – Πανιώνιος 0-0

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΝΙΚΕΣ

Μέσα σε αυτό το διάστημα που ο Ατρόμητος δεν δεχόταν γκολ και άρα δεν έχανε, κέρδιζε κιόλας. Ο Ατρόμητος ήταν η πρώτη ομάδα που σημείωσε πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα. Στη συνέχεια το έκαναν και Ολυμπιακός, Αστέρας. Αλλά σημασία έχει ότι σε ένα διάστημα που οι υπόλοιποι, οι μεγάλοι συγκεκριμένα, δεν μπορούσαν να σταυρώσουν σερί νίκες, ο Ατρόμητος από την 5η μέχρι την 9η αγωνιστική κέρδιζε συνέχεια. Μάλιστα, ανάμεσα σε αυτές τις νίκες ήταν κι εκείνες οι εκτός έδρας, στο Καραϊσκάκη και στο ΟΑΚΑ απέναντι σε Ολυμπιακό και ΑΕ, αντίστοιχα.

Οι σερί νίκες:
Ατρόμητος – Λαμία 3-0
Ολυμπιακός – Ατρόμητος 0-1
Ατρόμητος – Αστέρας 1-0
ΑΕΚ – Ατρόμητος 0-1
Ξάνθη – Ατρόμητος 0-2

ΟΙ ΝΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Ήρθαν και οι δύο μέσα στον Οκτώβριο για τον Ατρόμητο. Ίσως τον πιο εντυπωσιακό μήνα για την ομάδα του Περιστερίου μέχρι τώρα. Τέσσερις αγώνες κερδισμένοι και ανάμεσά τους τα 0-1 στην έδρα του Ολυμπιακού και σε εκείνη της ΑΕΚ. Στο Καραϊσκάκη, 1η Οκτωβρίου, με γκολ του Κιβρακίδη στο 60′ Στο ΟΑΚΑ, 23 Οκτωβρίου, με γκολ του Ντάουντα στο 55′. Δύο νίκες που όχι απλώς έκοψαν βαθμούς από ερυθρόλευκους και κιτρινόμαυρους, αλλά εδραίωσαν τον Ατρόμητο στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Για πολύ καιρό μάλιστα, στην πρώτη.

ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

Σε οχτώ εκτός έδρας παιχνίδια σε αυτόν τον πρώτο γύρο ο Ατρόμητος έχει κατακτήσει 17 βαθμούς. 17 από τους 30, που σημαίνει ότι έχει συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς μακριά από το Περιστέρι, παρά στην έδρα του. Αυτές οι πέντε εκτός έδρας νίκες δεν αποτελούν ρεκόρ. Αποτελούν, όμως, ισοφάριση ρεκόρ συνολικά σεζόν. Πέντε εκτός έδρας νίκες ο Ατρόμητος είχε κάνει σε μία σεζόν, τώρα τις έκανε σε έναν γύρο και πιθανότατα θα τις ξεπεράσει στον δεύτερο. Ανάμεσά τους και μερικές ξεγυρισμένες τριάρες.

Ποιες είναι:
Ολυμπιακός – Ατρόμητος 0-1
ΑΕΚ – Ατρόμητος 0-1
Ξάνθη – Ατρόμητος 0-2
Πλατανιάς – Ατρόμητος 1-3
Κέρκυρα – Ατρόμητος 1-3

Οι δύο ισοπαλίες ήταν με Παναιτωλικό (2-2) και ΑΕΛ (0-0) τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, η μοναδική ήττα, άδικη στην πραγματικότητα, από τον ΠΑΟΚ με 2-1 στην Τούμπα.

ΟΙ ΓΚΟΛΑΡΕΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗ

Ο Ατρόμητος έχει συνολικά πετύχει 20 γκολ. Κάποια πραγματικά είναι πολύ όμορφα. Για παράδειγμα από το αριστερό του Ουάρντα. Αλλά αυτά τα τρία τελευταία του Βασιλακάκη, στις έδρες του Πλατανιά και της Κέρκυρας, πραγματικά ήταν πολύ ξεχωριστά. Το ψαλιδάκι, η σουτάρα, η λόμπα. Και μετά; Η υπόκλιση από τον Κάναντι. Αν δεν τα έχετε δει, ορίστε:


Ο ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ

Μία κατηγορία μόνος του. Με 37 αποκρούσεις, 41 επεμβάσεις, 1228 λεπτά συμμετοχής. Με απόκρουση πέναλτι καθοριστική. Με απίθανες αποκρούσεις ακόμη και στην τελευταία νίκη στην Κέρκυρα. Με μόλις οχτώ γκολ παθητικό για την εστία του Ατρομήτου (όσα και η ΑΕΚ, λιγότερα εφτά έχει μόνο ο ΠΑΟΚ). Από αυτά τα οχτώ μάλιστα, ο Γιαννιώτης έχει δεχθεί τα πέντε, στις 13 αγωνιστικές που έχει αγωνιστεί εκείνος. Στα δύο πρώτα ματς είχε παίξει ο Μίρκοβιτς και ο Ατρόμητος είχε μαζέψει τρεις φορές την μπάλα από τα δίχτυα του. Η διαφορά εμφανής.

Ο ΚΟΣΜΟΣ;

Ο Ατρόμητος σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο ήταν στις πρώτες θέσεις. Ωστόσο, ο κόσμος δεν «ψήθηκε» όσο θα περίμενε κανείς. Ο μέσος όρος εισιτηρίων σε εφτά εντός έδρας αγώνες, τριψήφιος. Απίστευτο και όμως αληθινό. Μόλις 943 εισιτήρια μέσος όρος, στην προτελευταία θέση. Πάνω μόνο από τον Απόλλωνα Σμύρνης των 904 εισιτηρίων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ