Ο Ολυμπιακός μέσα από τους αριθμούς

Ο Ολυμπιακός μέσα από τους αριθμούς

Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής χειμώνα και το10.gr σας παρουσιάζει τις επιδόσεις και ενδιαφέροντα στοιχεία της πορείας των ερυθρόλευκων στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 και ο άτυπος τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα πήγε στο μεγάλο λιμάνι. Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν τους 32 βαθμούς μετά από 15 παιχνίδια και θα ξεκινήσουν απ’ τη θέση του οδηγού τον δεύτερο γύρο της σεζόν, στοχεύοντας στην κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος. Οι πειραιώτες είναι η μοναδική ομάδα που έχει διψήφιο αριθμό νικών στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, καθώς μετά την επικράτηση τους επί του ΠΑΣ, έφτασαν τις δέκα. Η δεύτερη της βαθμολογίας ΑΕΚ, έχει εννιά όσες και ο ΠΑΟΚ, ενώ ακολουθεί ο Ατρόμητος με οκτώ.

Το σερί των έξι νικών

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με νίκη τις υποχρεώσεις του στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, διευρύνοντας το σερί των επιτυχημένων αποτελεσμάτων. Η νίκη επί του ΠΑΣ ήταν η έκτη συνεχόμενη για την ομάδα του Πειραιά και μόνο οι ερυθρόλευκοι έχουν να παρουσιάσουν τέτοιο σερί, μετά την εντός έδρας ισοπαλία του Αστέρα Τρίπολης με τον Παναιτωλικό.

Η καλύτερη επίθεση

Οι ερυθρόλευκοι τέλειωσαν τον πρώτο γύρο της σούπερ λίγκα έχοντας την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, με 32 γκολ. Σίγουρα υπήρξαν σεζόν που οι πρωταθλητές Ελλάδος ήταν πιο παραγωγικοί αλλά η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός είναι ξανά η ομάδα με την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Το αξιοσημείωτο είναι πως τα γκολ των πρωταθλητών Ελλάδος έχουν σημειώσει 13 παίκτες. Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί πως οι πειραιώτες έχουν πετύχει δέκα γκολ περισσότερα από την Ένωση και οκτώ από τον ΠΑΟΚ.

Πρώτος στις ασίστ

Από τη στιγμή που οι ερυθρόλευκοι είναι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση, είναι επόμενο να έχουν και τις περισσότερες ασίστ στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός μετράει λοιπόν 19 ασίστ στον πρώτο γύρο και οι παίκτες που έχουν δώσει τις περισσότερες είναι ο Μάρκο Μάριν και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ (τρεις). Ακολουθούν με δύο οι Φορτούνης, Ρομαό, Οτζίτζα, Τζούρτζεβιτς και Πάρντο.

Το πρόβλημα στην άμυνα

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει θέμα στα μετόπισθεν και δεν είναι τυχαίο πως οι ερυθρόλευκοι έχουν δεχθεί 16 γκολ μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος. Δέχονται δηλαδή κατά μέσο όρο 1,1 γκολ ανά παιχνίδι. Είναι ασφαλώς ένα θέμα που προβληματίζει τους πειραιώτες ενόψει του δεύτερου γύρου.

Πρώτος σκόρερ ο Ανσαριφάρντ

Ένας παίκτης του Ολυμπιακού είναι στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ, καθώς ο Καρίμ Ανσαριφάρντ έχει πετύχει εφτά γκολ στον πρώτο γύρο της φετινής σούπερ λίγκα. Βέβαια θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως εφτά τέρματα έχει σημειώσει και ο Κόντε του ΠΑΣ Γιάννινα.

 Χρησιμοποίησε 29 παίκτες

Ένα στοιχείο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, έχει να κάνει με τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο φετινό πρωτάθλημα για την ομάδα του λιμανιού. Στον πρώτο γύρο έχουν αγωνιστεί 29 παίκτες ενώ δύο εξ αυτών (Ρέτσος και Σιώπης) ανήκουν σε άλλες ομάδες. Τις περισσότερες συμμετοχές έχει ο Αλεξί Ρομαό, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε 13 από τα 15 ματς του πρώτου γύρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ